Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чому не варто читати мотивуючу історію «Дика» і дивитися однойменний фільм з Різ Візерспун - Катерина Плёнкіна - Блог - Сноб

Читати «Дику» так само нестерпно важко, як самої героїні книги і за сумісництвом її автору Шеріл Стрейд йти по маршруту Тихоокеанського хребта. Хочеться просто кинути цю невдалу затію. Зійти з дистанції, по-перше, тому що не подобається літературна складова, як написана (переведена?) Книга. Автор вчилася професії письменника в одному з коледжів Міннеаполіса. Але, чи то через те, що кинула, або через банальну відсутність таланту, Стрейд пише нудно, використовуючи або штампи, або вплітаючи в монотонне розповідь такі безглузді метафори, виглядають які також дико, як, наприклад, поява лами в одному з епізодів книги.

По-друге, все це обтяжене банальним сюжетом про «звичайну дівчину» з глибинки: неблагополучна сім'я, дитяча травма, смерть матері, безладні сексуальні зв'язки, розлучення, безладні сексуальні зв'язки, героїн, безладні сексуальні зв'язки ...

Втім, автор відразу попереджає: «У книзі немає ні складних характерів, ні неймовірних пригод».

Двадцяти шести річна Шеріл Стрейд після низки особистих драм вирішує взяти себе в руки і збирається в подорож. З надією, що це «зробить мене тією жінкою, якій я могла б стати, і одночасно знову перетворить мене в ту дівчину, якій я колись була». У нових черевиках на ногах і з величезним рюкзаком за плечима героїня вирушає на пошуки себе в піший похід по маршруту Тихоокеанського хребта, довжиною 4 285 км.

Маршрут Тихоокеанського хребта (МТХ) / Pacific Crest Trail (PCT) - один з найбільш протяжних туристичних маршрутів в Сполучених Штатах і в світі. Він проходить уздовж усього західного узбережжя Америки від Вогненної Землі до Аляски через Кордильєри.

Хребет в східній частині прийнято називати Скелястими Горами, а західний край Кордильєр представлений хребтами Сьєрра Невада (Каліфорнія), Каскади (Орегон і Вашингтон) і прибережними хребтами Британської Колумбії (Канада). За цим горам, що стоять біля західного узбережжя США, і прокладений маршрут Тихоокеанського хребта.

Більшість мандрівників починають свій маршрут на мексиканському кордоні, а закінчують на канадській. Багато відправляються в піший похід в поодинці, як і героїня книги Шеріл Стрейд. Хоча, самотня жінка на цьому маршруті - велика рідкість. Зустрічаються пари і групи туристів. Деякі знаходять попутників в дорозі. Ці ні до чого не зобов'язують союзи можуть тривати як день, так і місяць. Тих, хто зустрічається в кемпінгах по шляху і доходить до фінішу, об'єднує спільно пережите і почуття духовної спорідненості, навіть якщо люди бачать один одного вперше за півкілометра до канадського кордону.

Щорічно по МТХ відправляється кілька сотень людей. Одні йдуть поодинці, інші - в компанії. Кожен мандрівник переслідує свої цілі. У кожного - своя історія і свій шлях.

За 100 днів Шеріл проходить більше 1 770 км по одній з частин маршруту Тихоокеанського хребта через Каліфорнію і стає справжнім «дальноходом» на прізвисько «королева МТХ».

Додатковими бонусами слідом йдуть склалася особисте життя: люблячий чоловік, діти (син і дочка). Карколомна кар'єра письменниці: книга «Дика. Небезпечна подорож як спосіб знайти себе », написана в 2012 році, стає бестселером за версією The New York Times і переведена на 29 мов. І вишенькою на торті - номінована в 2014 році на премію Оскар екранізація Жан-Марка Валле з Різ Візерспун в головній ролі.

«Дика» - книга з серії мотивують і покликана надихати. Захоплених відгуків на обкладинці Опри Уїнфрі і Ніка Хорнбі я не поділяю. Але і сперечатися не стану. Зрештою у кожного свій шлях. Мене «Дика» надихнула тільки на перегляд однойменного фільму, аби не дочитувати книгу. Який теж, на мій смак, виявився не надто вдалим. Довелося дочитати, щоб знайти загублену в якийсь момент нитку розповіді в екранізації і дійти разом з героїнею до кінця її маршруту.

«Дика» про американську мрію в дії. Та ще й з ілюстрацією в Instagram. Так! Це, мабуть, чи не цікавіше читання самої книги і перегляду фільму - знайти аккаунт реальної Шеріл Стрейд. Читати її історію і уявляти - одне. Подивитися фільм Валле за сценарієм Ніка Хорнбі - інше. Але зазирнути в особисте життя автора через фільтр соціальної мережі і зіставити своє уявлення з фактами ...

Після прочитання я знайшла аккаунт автора в Instagram @cherylstrayed . 100 днів виснажливого пішого походу і подолань себе, що б зробити Селфі з Різ Візерспун.

А чого добилася ти?

Переведена?
А чого добилася ти?

Новости