Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Далекосхідні леопарди почали розселятися за межами нацпарку в Примор'ї

|

ВЛАДИВОСТОК, 28 серпня ВЛАДИВОСТОК, 28 серпня. / ТАСС /. Популяція далекосхідного леопарда почала збільшуватися і виходити за межі зони, що охороняється національного парку в Примор'ї. Про це йдеться в повідомленні на сайті нацпарку Земля леопарда.

Дивіться також

Вчені вперше отримали фото годує самки далекосхідного леопарда

У Росії ліквідували загрозу зникнення далекосхідного леопарда

Популяція далекосхідних леопардів перевищила 100 особин

Зростання чисельності дозволив далекосхідним леопардам освоювати нові території в Росії. Найрідкісніші великі кішки планети зафіксовані фотопастки за межами Землі леопарда - на півночі, в заказнику регіонального значення Полтавський, - відзначають в нацпарку.

Фотопастки заказника Полтавський, розташованого в 10 км від кордонів Землі леопарда, в 2018 році зафіксували відразу декількох далекосхідних леопардів. На камерах відзначилися чотири рідкісних кішки: три дорослих особини і один кошеня. За даними вчених, раніше ці хижаки не фіксувалися фотопастки: малюнки плям на їх шкурах не збігаються ні з одним паспортом відомих леопардів.

Історично ареал леопарда охоплював сучасну територію заказника Полтавський, як і весь південь Приморського краю. Згодом чисельність плямистого хижака через господарського освоєння лісів, розвитку інфраструктури та браконьєрського полювання значно скоротилася. Однак сьогодні природа відгукується на людську турботу про неї: леопардів стає більше, і вони навіть повертаються на території, на яких їх не бачили десятиліттями. Ми бачимо, що відбувається явне емоційне розселення, - цитує прес-служба заступника директора ФГБУ Земля леопарда Євгену Бісікалову.

Національний парк Земля леопарда створена 5 квітня 2012 році. Зараз його площа становить 262 тис. Га. За цей час чисельність далекосхідних леопардів збільшилася і має тенденцію до подальшого зростання. За відносно короткий термін, близько 10 років, популяція червонокнижною кішки виросла більш ніж в два рази, з 30 до 84 особин.

← Попередня новина Наступна новина →

Помилка в тексті?Виділіть її мишкою та натисніть: Ctrl + Enter

Теги:.


Новости