Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вища освіта на Кіпрі

  1. Система вищої освіти на Кіпрі

Кіпр - острівна середземноморська держава, розділене на дві частини: Республіка Кіпр і Турецька Республіка Північного Кіпру

Кіпр - острівна середземноморська держава, розділене на дві частини: Республіка Кіпр і Турецька Республіка Північного Кіпру. Кіпр з 2004 року входить до складу ЄС. В першу чергу Кіпр асоціюється у багатьох з пляжним відпочинком, найчистішим і дивно красивим морем, чудовою природою, м'яким кліматом і привітними кіпріотами. Це й не дивно, адже Кіпр - світова мекка туризму. Щорічно сюди приїжджають тисячі гостей насолодитися першокласним відпочинком і сервісом, побувати на традиційних кіпрських святах. Туризм - основне джерело доходів в структурі економіки Кіпру. Значну частину всіх коштів держава розподіляє на сферу вищої освіти. Близько 7% ВВП Кіпру доводиться на фінансування розвитку університетів і інститутів, наукові дослідження і відкриття. Ці значні суми і багаторічний досвід дали можливість системі вищої освіти на Кіпрі вийти в світові лідери.

Кіпр - країна різноманіття систем сучасної вищої освіти. Серед програм вищої освіти на Кіпрі Ви з легкістю знайдете всі існуючі системи та стандарти: від європейських, до англійських і американських. А це означає, що по завершенню навчання Ви зможете отримати не тільки один диплом кіпрського університету, а й другий - ВНЗ-партнера з США, Канади, Британії чи Європи, дивлячись яку освітню програму Ви виберете. Але не в одному дипломі цінність навчання на Кіпрі.

Програми вищої освіти на Кіпрі визнані найдемократичнішими у світі! При невеликій кількості університетів, інститутів і коледжів Ви зможете вибрати навчальну програму на будь-який смак. Бакалаврат, магістратура, докторантура, післядипломні програми, МВА, мовні курси, літні табори з вивченням англійської для дітей, молоді та дорослих . Технічні напрями навчання, гуманітарні, міждисциплінарні - широко представлені у вищій освіті на Кіпрі! Ніяких обмежень для іноземних студентів не існує. Всі, хто хочуть вчитися - можуть з успіхом це робити на Кіпрі.

Більшість ВНЗ Кіпру дає можливість абітурієнтам вступити два рази в навчальному році, а деякі - три. Розпочати навчання студенти можуть в будь-який з семестрів.

Для українців є можливість поступити на перший курс бакалаврату в університет Кіпру відразу ж після закінчення середньої школи, без обов'язкового попереднього року, на відміну від багатьох європейських країн.

Багато українських студенти кіпрських університетів охоче користуються можливістю прямого перекладу в будь-якого ВНЗ Європи, США чи Канади без втрати академічного року або семестру за своїм напрямом навчання. Що неможливо зробити з українського ВНЗ.

Для вступу до університетів та інститути Кіпру не обов'язково мати міжнародний сертифікат про знання іноземної мови - багато ВНЗ зараховують своїх абітурієнтів за результатами свого внутрішнього тесту, який можна пройти он-лайн або по скайпу.

Вартість навчання в кіпрських ВНЗ і в філіях зарубіжних ВНЗ порівняно не висока. Здобуття вищої освіту на Кіпрі Вам обійдеться за вартістю, практично, в два рази дешевше, ніж в центральних кампусах ВНЗ Британії, Канади, США або Австралії. Вартість навчання на Кіпрі, в основному, залежить від програми навчання, мови, ВНЗ.

Багато ВНЗ Кіпру регулярно пропонують знижки і різноманітні акції для українців під час вступу на програми бакалаврату та магістратури або другої вищої освіти. Іноді розміри знижок доходять до 75% від вартості навчання та проживання в студентських гуртожитках і резиденціях при кампусах університетів і інститутів. Більш детально про такі акції Ви можете дізнатися в нашому розділі тут або у менеджера напрямку Кіпр.

У студентів кіпрських ВНЗ є можливість оформити і отримувати стипендії, які покриють більшу частину або навіть всю вартість навчання. Різновидів таких стипендій досить багато. Як правило, вони надаються ВНЗ на конкурсній основі тим студентам, хто має високі результати в освіті або беруть участь в наукових дослідженнях.

Програми вищої освіти на Кіпрі сформовані з урахуванням навчання іноземців. Це привертає абітурієнтів з усього світу. Таким чином, велика кількість студентів і викладачів з різних країн створює сприятливу міжнародну середу в університетах, в якій комфортно і вчитися, і займатися наукою будь-якому студенту.

Якщо Вас приваблює навчання на Кіпрі, але Ви вже надійшли і вчіться в українському ВНЗ, Ви можете скористатися пропозицією кіпрських університетів і інститутів по безкоштовним програмам студентських обмінів. Брати участь в таких програмах може кожен студент, хто володіє достатнім рівнем англійської мови. Більш докладно про студентські обміни на Кіпрі читайте тут.

На Кіпрі розташовано багато рейтингових британських і американських мовних шкіл, де іноземці можуть в комфортних умовах підтягнути свої знання англійської до необхідного університетами рівня. Навчання в таких мовних школах дасть прекрасну можливість підготуватися до здачі міжнародного іспиту з англійської та отримати відповідний сертифікат за прийнятну вартість. Більше про мовні курси в школах, при університетах та інститутах на Кіпрі читайте тут.

Система вищої освіти на Кіпрі

Система вищої освіти на Кіпрі традиційно пропонує навчання на програмах бакалаврату, магістратури, докторантури, післядипломної освіти та МВА, мовних курсах.

Вища освіта на Кіпрі студенти можуть отримати в коледжах (в основному, бакалаврські програми навчання), в інститутах і університетах. Всі ВНЗ діляться на державні і приватні. Крім цього, на Кіпрі діють філії університетів Великобританії і США. У державних навчання ведеться, переважно, на грецькому і турецьких мовами. У приватних ВНЗ - на англійській мові. Вибір доступних спеціальностей для навчання не обмежується популярними для українців менеджментом, міжнародними відносинами, міжнародним правом, філологією, бізнесом і економікою. Здобути вищу освіту на Кіпрі можна з будь-яких існуючих спеціальностями та напрямками навчання.

Наша компанія вже довгий період співпрацює з усіма вищими навчальними закладами та мовними центрами Кіпру. Завдяки прямим партнерським контрактам, ми можемо запропонувати будь-яку програму освіти на Кіпрі за розумною ціною. І при цьому, Ви будете впевнені в правильності підготовки та оформлення всіх необхідних документів точно в необхідний термін. Ми проконсультуємо Вас про можливості отримання стипендій, актуальні акції та знижки, розрахуємо вартість навчання. Звертайтеся до наших фахівців - ми розповімо про всі особливості навчання і візьмемо на себе всі турботи по надходженню і зарахуванню до обраного ВНЗ Кіпру.

Більш докладно про навчання на Кіпрі, підготовчі програми і ВУЗах Чехії, ви можете дізнатися у наших консультантів за телефонами (095) 220 74 20, (097) 059 49 93 або залишити заявку на сайті. Ми працюємо у форматі 24/7 і з радістю відповімо на всі Ваші запитання.

Новости