Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ресторан "Цісквілі" - одне з найсмачніших місць Тбілісі

Ресторан «Цісквілі» ( «Млин») - це, імхо, одне з найприємніших, цікавих і смачних закладів Тбілісі. «Цісквілі» - це висока грузинська кухня в автентичній і затишній атмосфері старого Тбілісі . Строго кажучи, бренд «Цісквілі» об'єднує кілька закладів: три ресторани в Тбілісі і один в невеликому містечку Цхнеті. У даній статті мова піде про найперший і головному з них: «Етно-Цісквілі», що знаходиться в північній частині Тбілісі, на вулиці Беліашвілі.

старого Тбілісі

Ресторан розташовується на березі Кури і в його інтер'єрі майстерно обіграні особливості ландшафту - наприклад, колесо тієї самої водяного млина, на честь якої названо заклад, пускає в хід вода справжнісінького водоспаду. І водоспад, і млин знаходяться на території ресторану - яка, до слова, дуже велика.

І водоспад, і млин знаходяться на території ресторану - яка, до слова, дуже велика

Ресторан побудований каскадом, і його зали розташовані на трьох уступах- «поверхах» над Курой, між якими переміщається свій невеликий фунікулер (!):

):

Також на території ресторану є басейн з фореллю і безліч різних предметів грузинської старовини, майстерно вписані в інтер'єр - наприклад, по двору живописно розставлені старовинні винні глеки - «квеврі».

Також на території ресторану є басейн з фореллю і безліч різних предметів грузинської старовини, майстерно вписані в інтер'єр - наприклад, по двору живописно розставлені старовинні винні глеки - «квеврі»

Страви в меню, як і елементи декору та інтер'єру, підібрані дуже ретельно і з великою любов'ю до своєї справи. Якщо ви хочете не просто повечеряти, а провести незабутній вечір або, припустимо, вам потрібно справити враження на дівчину - сміливо йдіть в «Цісквілі» (ще для цієї мети непогано підійде розташований по сусідству «Фаетон» ).

В етно-ресторані «Цісквілі» є кілька залів з абсолютно різним інтер'єром: «Санадімо» виконаний як фьюжн різних стилів грузинської архітектури, «Східний» являє собою декорацію в квітчастим казкам арабського Сходу (природно, тут не обійшлося без арабської «дулі» - кальяну ). Також є «Пивна площа» на сто місць.

Щовечора в залі «Етно» грає хороша жива музика або проходить дуже професійне грузинське танцювальне шоу (в цьому залі в вартість рахунку додаються 15% за подання).

Крім того, поряд з рестораном Azarphesha, «Цісквілі» є один з кращих і доступних місць, де можна послухати знамените грузинське хоровий спів.

Основна будівля ресторану побудовано півколом і всередині воно огинає затишний дворик, накритий шатром - так що навіть раптовий дощ не завадить вам насолоджуватися шедеврами грузинської кухні .

Можна розташуватися усередині основного будівлі (зали знаходяться на двох його поверхах), але теплим літнім вечором набагато приємніше посидіти в затишному дворику a-la італійський патіо.

Офіціанти в «Цісквілі» настільки серйозні і сповнені відчуття своєї великої місії, що залишають далеко позаду навіть персонал легендарних ресторанів Риму. Бо немає в природі більш серйозної людини, ніж італійський офіціант в італійському ресторані - гідно, з яким він несе себе назустріч клієнту, могла б позаздрити сама королева Вікторія.

Як писав один британський мандрівник в минулому столітті, «іноді здається, що він заздалегідь знає, що ви будете їсти і пити. А якщо ви з ним не згодні, він вас уб'є ». Це, звичайно, жарт - але офіціанти в «Цісквілі» особисто мені не раз нагадували тих колоритних італійців. Коли він наливає вино вам в келих, вид у нього такий, ніби він робить найважливіший і відповідальний вчинок у своєму житті.

Але є й відмінність: грузини в «Цісквілі» бігають відчутно швидше італійців - побажання гостей ресторану задовольняються практично миттєво. Тобто грузинам їх «гідність білогвардійського поручика» абсолютно не заважає швидко виконувати свою роботу. Обслуговування в «Цісквілі» по грузинським мірками просто стрімке: наприклад, я одного разу замовив хінкалі Калакура ( «міські») - від моменту прийняття замовлення до прибуття страви на мій стіл пройшло рівно 5 хвилин (а від моменту проголошення мною прохання принести рахунок до отримання рахунку - секунд 30). Звичайно, більш серйозні і складні страви навіть у «Цісквілі» за 5 хвилин не зроблять, але і знемагати підлягає в очікуванні ви там теж не будете.

Незворушність офіціанта проявилася навіть тоді, коли я зробив святотатство і попросив ложку - я знаю, що хінкалі їдять руками, але особисто мені зручно їх знизу підтримувати ложкою, щоб не пролити бульйон. Я вже був готовий до того що мене, змірявши презирливим поглядом, моментально виженуть з ресторану - але немає, через кілька секунд ложка була подана з максимально люб'язною посмішкою.

До речі, про кухню «Цісквілі» - звичайно, можна замовити там хінкалі з хачапурі (і вони будуть вище всяких похвал), але в основному люди йдуть туди за якимись кулінарними шедеврами, яких не знайти в інших місцях - наприклад, за «царським »шашликом з трьох видів м'яса або за річковою фореллю в гранатовому соусі.

Про кухню ресторану красномовно говорить той факт, що з моменту свого відкриття в 2002 році і до теперішнього часу «Цісквілі» 8 разів ставав лауреатом грузинської нагороди «Золотий бренд». Що цікаво, в різних залах ресторану меню унікально - наприклад, курку в часниково-вершковому соусі можна покуштувати тільки в «Пивний площі».

Ціни в «Цісквілі» відсотків на 30 вище середньо-тбіліських (що не дивно, враховуючи рівень і популярність ресторану), але сильно нижче середньо-московських або пітерських - я маю на увазі закладу порівнянного рівня і якості страв. Нормальний вечерю з хорошим грузинським вином в «Цісквілі» обійдеться в 60-70 ларі на людину (приблизно 1500 рублів).

Лист з меню ресторану, 1 ларі = 25 рублів

Єдиний мінус ресторану з точки зору більшості туристів - його розташування. «Млин» знаходиться на «ресторанній вулиці» Беліашвілі (що само по собі безсумнівний плюс), але досить далеко від центру міста . Втім, таксі в Тбілісі стоїть дуже недорого і після смачної вечері з грузинським вином охоче домчить вас куди завгодно за несерйозну (за московськими мірками) суму.

Якщо ви вирішите їхати туди на своїй машині, то треба забити в навігатор GPS координати «Цісквілі» - N41.77165, E44.77940. Точна адреса ресторану: Тбілісі, вул. Беліашвілі, 99.

Забронювати столик у ресторані «Етно-цісквілі» можна по телефону +995322005555. Офіційний сайт мережі «Цісквілі»: http://tsiskvili.ge/russian/home

Корисні статті про Тбілісі:

Що подивитися в Тбілісі за 3 дні і більше

15 речей, які неодмінно потрібно зробити в Тбілісі

Кращі оглядові майданчики Тбілісі

Шопінг в Тбілісі: де купувати продукти, вино, сувеніри та одяг

Статті-путівники по найцікавішим районам Тбілісі:

Лівий берег: район Чугуреті і проспект Агмашенебелі (Давида Будівельника)

Район Мтацминда: ожила історія Тбілісі

Сірчані лазні в Тбілісі: район Абанотубані

Тбіліський «Кремль»: фортеця Нарікала і «Мати Грузія»

Ботанічний сад Тбілісі - зелений рай в центрі міста

PS Добавляйтесь в групи в facebook www.facebook.com/allmyworld.ru і В контакті vk.com/allmyworld.ru, а також підписуйтесь на оновлення сайту по пошті, щоб стежити за виходом нових статей про самостійні подорожі по всьому світу.

Смачних вам страв в ресторані «Цісквілі»!
Ваш Роман Мироненко

Новости