Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

26 зникаючих диких кішок

  1. 1. Азіатський гепард
  2. 2. Ірбіс (сніговий барс)
  3. 3. Кішка-риболов (крапчаста кішка)
  4. 4. Калімантанская кішка
  5. 5. Суматранського кішка
  6. 6. Андская кішка
  7. 7. Піренейський рись
  8. 8. Манул
  9. 9. Довгохвоста кішка (маргай)
  10. 10. Сервал (чагарникова кішка)
  11. 11. Каракал
  12. 12. Африканська золота кішка
  13. 13. Кішка Теммінка
  14. 14. Барханний кіт
  15. 15. Далекосхідний леопард
  16. 16. Суматранський тигр
  17. 17. Димчастий леопард
  18. 18. Мармурова кішка
  19. 19. Бенгальська кішка
  20. 20. Мальтійська (блакитний) тигр
  21. 21. Золотий смугастий тигр
  22. 22. Білий лев
  23. 23. Анатолийский леопард
  24. 24. Іржава кішка
  25. 25. Шотландський лісовий кіт
  26. 26. Черноногая кішка

Майже всі дикі кішки, від величезних і досить грізних до малих і чарівних, так чи інакше знаходяться під загрозою зникнення. Пропонуємо звернути увагу на цих дивовижних граціозних тварин, які є справжнім рідкісним скарбом дикої природи.

1. Азіатський гепард

Цей чудовий кіт одного разу прикрашав собою простори Близького Сходу, Центральної Азії, Казахстан і південний схід Індії.

cajalesygalileos.wordpress.com

В даний час з-за руйнування їх місця існування, браконьєрства і непомірне полювання на всій планеті залишилося приблизно 70-110 особин азіатського гепарда, що живуть в дикій природі. Всі вони живуть в посушливих умовах центрального плато Ірану.

xamobox.blogspot.com

2. Ірбіс (сніговий барс)

Виявлені в скелястих горах Центральної Азії, снігові барси відмінно пристосовані до холодних умов пустельних пейзажів свого місця проживання.

wallpaepers.com

На жаль шикарний хутро ірбіса привертає величезну кількість мисливців. З цієї причини в світі залишилося всього 4000-6500 цих красивих кішок.

theanimals.pics

3. Кішка-риболов (крапчаста кішка)

На відміну від багатьох побратимів по сімейству, що вважають за краще уникати водні процедури, цей кіт - професійний плавець, який живе на берегах річок, струмків і мангрових боліт.

flickr.com

У 2008 році цей вид поповнив список тварин, що знаходяться під загрозою зникнення, оскільки улюблені місця проживання кішок-рибалок - болота - поступово осушуються і стають предметом уваги людей.

arkive.org

4. Калімантанская кішка

Також відоме під ім'ям борнеосская кішка, це тварина можна зустріти лише на острові Борнео. Цей вкрай рідкісний представник сімейства котячих занесений Міжнародним Союзом з Охорони Природи в Червону книгу. Фотографія, що знаходиться перед вами - один з небагатьох знімків настільки рідкісного виду.

yahoo.com

5. Суматранського кішка

Ця кішка зі струнким тілом і незвичайної (злегка уплощенной) формою голови любить ласувати рибою і гуляє сама по собі на просторах Таїланду, Малайзії, Індонезії і Суматри. Була занесена в Червону книгу з 2008 року в зв'язку з руйнуванням середовища проживання. Поточне число живуть на планеті особин оцінюється як менш ніж 2500.

wikipedia.org

6. Андская кішка

Серед двох десятків дрібних видів диких кішок, що існують в світі, одним з найрідкісніших, відомості про який досить мізерні, є тварина під назвою андская кішка. На жаль, поки на збереження популяцій її більших родичів з котячого сімейства виділяються мільйони доларів, для підтримки таких невеликих кішок з бюджетів захисних організацій залишаються чи тисячі.

wikipedia.org

7. Піренейський рись

Піренейський або иберийская рись вважається найбільш схильним до винищення видом диких кішок. Також цей вид на даний момент є одним з найрідкісніших ссавців на планеті.

relivearth.com

Хвороба під назвою миксоматоза в 1950-х роках знищила в Іспанії популяцію кроликів (основу харчування рисей) у величезному масштабі. Зараз в дикій природі залишилося лише близько 100 особин цього виду дикої кішки.

8. Манул

Ці красені воліють проводити ранкові години в печерах, ущелинах і навіть норах бабаків, виходячи на полювання лише після полудня. Через збіднення їх місця існування, зниження запасів кормової бази і безперервної полювання в 2002 році цей вид опинився під загрозою зникнення.

picturebypali.deviantart.com

9. Довгохвоста кішка (маргай)

Маргало створені ідеальними древолаз. Тільки ці кішки мають здатність повертати свої задні кінцівки на 180о, що дозволяє їм бігати по деревах вниз головою, подібно білкам. Маргай навіть може звисати з гілки, чіпляючись за неї лише однією лапою. Щорічно заради шкур люди вбивають близько 14000 особин довгохвостої кішки. Така тенденція винищення є фатальною для Маргай, тому що для принесення потомства їм потрібно два роки, тоді як ризик смертності кошенят становить 50%.

wikipedia.org

10. Сервал (чагарникова кішка)

Ці кішки люблять побродити по африканській савані. Сервал є володарем найдовших лап по відношенню до тіла в порівнянні з будь-яким іншим представником котячого роду. На жаль, в гонитві за їх ошатною шкурою мисливці не скупляться на кулі і пастки, пропонуючи згодом туристам хутро сервала, що видається за леопардовий або гепардовий.

wikipedia.org

11. Каракал

Також відома, як пустельна рись, ця кішка здатна видавати гавкаючі звуки, службовці їй в якості запобіжних сигналів. Каракал вважається зникаючим видом в Північній Африці і розцінюється як рідкісний в Центральній Азії і Індії.

wikipedia.org

12. Африканська золота кішка

Лише відносно недавно людям вдалося отримати фотографії цього рідкісного нічного жителя в його середовищі існування.

whitewolfpack.com

Золота кішка всього в два рази більше звичної нам домашньої. Тривалість життя в природних умовах у особин цього виду не встановлено, проте відомо, що в неволі вони можуть доживати до 12 років.

13. Кішка Теммінка

Ця кішка мешкає в тропічних і субтропічних вологих вічнозелених і сухих листяних лісах. Вирубка лісів, а також полювання за шкірою і кістками стали причинами знаходження цього виду під загрозою тотального зникнення.

flickr.com

14. Барханний кіт

Ця унікальна кішка відрізняється розширеною формою голови і зростаючим між пальцями хутром, що захищає її при ходьбі по гарячих поверхонь. Барханний кіт внесений до списку видів, що знаходяться під загрозою, в зв'язку з чим полювання на нього заборонена в багатьох країнах.

mentalfloss.com

15. Далекосхідний леопард

Амурський (далекосхідний) леопард знаходиться під загрозою зникнення через знищення його довкілля, а також постійної небезпеки, що виходить від людей. Згідно з останніми даними, в дикій природі на даний момент було зафіксовано присутність лише 30 особин цього виду.

flickr.com

16. Суматранський тигр

Суматранський тигр - останній існуючий в Індонезії вид тигра, який вижив в дикій природі.

Незважаючи на активну політику захисних організацій в боротьбі з браконьєрством, на цих тигрів ведеться постійне полювання, прирікає їх на вимирання. Світові ринки безперервно поповнюються продуктами, зробленими з цих диких кішок. За подібних обставин в світі залишається менше 400 суматранских тигрів.

zoo.org.au

17. Димчастий леопард

Димчастий леопард вважається проміжним еволюційним ланкою між великими і малими кішками. Цей вид поставлений в умови поступового зникнення середовищ існування в результаті масштабної вирубки лісів. Також вносить лепту в винищування цього виду комерційне браконьєрство, спрямоване на торгівлю дикими тваринами. Загальна чисельність популяції димчастого леопарда, як вважають фахівці, становить на даний момент менше 10000 дорослих особин.

wikipedia.org

18. Мармурова кішка

Цю кішку часто помилково приймають за мармурового леопарда, проте її розміри набагато більш витончені, а хвіст відрізняється високим ступенем пухнастості. Руйнування умов середовища проживання цього виду в лісах Південно-Східної Азії, а також скорочення кормової бази призводять до стрімкого зменшення популяції мармурових кішок в світі.

arkive.org

19. Бенгальська кішка

Колір шкіри прекрасної бенгальської кішки може варіюватися від сірого до рудого з білим при дуже світлою грудях. Це - перший вид, з успіхом пройшов експеримент зі схрещування диких і домашніх кішок. Результатом став красивий і досить доброзичливий звір.

felineconservation.org

20. Мальтійська (блакитний) тигр

Цей вид на Сході вважається практично міфічним. Більшість мальтійських тигрів відноситься до підвиду південнокитайського тигра, що знаходиться під загрозою зникнення через частого використання частин тіла цього звіра в традиційній медицині. Особи, що відрізняються «блакитний» шкурою на поточний момент, можливо, вже повністю винищені.

Wikimedia Commons

21. Золотий смугастий тигр

«Золотий смугастий» - це не назва виду, а визначення відхилення забарвлення.

wikipedia.org

Як правило, такі особи опиняються результатом спрямованого розведення тварин в неволі, проте в Індії існують свідчення про зустріч із золотим тигром, датовані 1 900 роком.

4hdwallpapers.com

22. Білий лев

Білі леви не є альбіноса. Вони - володарі рідкісного генетичного набору, який був поширений лише в одному місці на Землі, Національному парку Крюгера в Південній Африці. За два десятиліття до створення Товариства захисту білих левів цей вид був практично повністю знищений, тому зараз проводиться унікальна програма з відновлення популяції в їх природному середовищі існування.

whyevolutionistrue.wordpress.com

23. Анатолийский леопард

Втечение останніх 30 років вважалося, що цей турецький вид леопарда повністю винищений. Однак в 2013 році пастух в південно-східній провінції Діярбакир вбив велику кішку, напала на його стадо. Пізніше біологи встановили, що це був анатолийский леопард. Хоча дана історія має настільки сумний результат, все ж, вона дає надію на те, що рідкісний вид може все ще існувати.

turtlehurtled.com

24. Іржава кішка

Іржава або рудо-плямиста кішка, чия довжина з урахуванням хвоста складає всього 50-70 см, а вага - близько 2-3 кг - найменша дика кішка в світі. Людині практично нічого не відомо про цей вид, представники якого ведуть вкрай потайливу життя. На жаль, незважаючи на це, іржава кішка вже встигла потрапити до списку «вразливих» видів, оскільки велика частина місць її природного проживання до теперішнього часу виявилася перетворена в сільгоспугіддя.

boxiecat.com

25. Шотландський лісовий кіт

Відомий у Великобританії під назвою «тигр нагір'я» шотландський лісовий кіт зараз знаходиться під загрозою зникнення: згідно з недавньою оцінкою населення становить менше 400 особин.

flickr.com

26. Черноногая кішка

Найменша з усіх африканських диких кішок, кіт чорноногий на підошвах лап має чорне хутро, покликаний захистити її від гарячого піску пустелі. Ці тварини не чужі поритися в смітті в пошуках їстівного, і ця звичка піддає їх великій небезпеці, оскільки таким чином вони потрапляють в пастки, встановлені для інших звірів.

flickr.com

текст: Flytothesky.ru

Поділіться постом з друзями!

Новости