Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Неймінг для брендів одягу

Створити назву для бренду одягу - непросте завдання. Одяг - це не просто предмет повсякденного користування, це одна зі складових самопрезентації, відображення внутрішнього світу людини.

Назва для бренду одягу повинно відображати ставлення до світу у цільової аудиторії торгової марки. Лейбл повинен стати органічною частиною створюваного образу, без суперечностей іміджу споживача. Найманого одягу - величезне поле можливостей для професіонала. Різноманітність стилів, модних течій і образів створює простір для творчості. Для створення назви для одягу може використовуватися будь-який з методів нейминга. Майбутній марці можна надати національний колорит (особливо популярні англійські, американські, французькі та італійські назви) або підкреслити позиціонування бренду, його орієнтацію на ту чи іншу аудиторію.

Обмеженням в створенні назв для одягу є необхідність реєструвати торговельну марку відразу в декількох класах МКТП (наприклад, якщо виробник згодом планує відкривати монобрендові магазини, то йому буде необхідно отримати реєстрацію в дуже популярному 35 класі). Тому при створенні нейминга для одягу часто необхідна допомога професіоналів.

При розробці назви дуже важливо враховувати світогляд цільової аудиторії. Так, наприклад, якщо ви випускаєте одяг для «суворих» чоловіків, то назва не може бути грайливим і ніжним. Зовсім інша ситуація складається при розробці бренду для підлітків. Перед створенням назви буде необхідно зануритися в підліткову субкультуру, дізнатися, що цікавить сучасну молодь, які цінності вони вибирають. Пам'ятайте, що бренд повинен говорити на одній мові зі споживачем. Виняток становить хіба що дитячий одяг. Бренди для дітей повинні звертатися до батьків і відповідати дорослим уявленням про дитинство, тому створюючи назву для торгової марки дитячого одягу, вивчіть переваги і особливості їх батьків. Не слід забувати, що батьки бувають різними, тому потрібно чітко розуміти особливості вашого покупця, а не орієнтуватися на мам і тат в цілому.

Ще одна особлива область - назва для нижньої білизни. Тут необхідно дотримуватися обережності і делікатність, ставлячись до своїх споживачів з великою увагою і турботою. Уникайте вульгарності, вона буде недоречна

Chkalov - одяг для закоханих в небо! Цей бренд присвячений великому льотчику Валерію Чкалову. Справжня одяг для сильних духом, вільних і сильних людей, що прагнуть до здійснення своїх мрій. В основу колекції лягли традиційні предмети авіторской форми: куртки, джемпери, комбінезони та інші. Для реєстрації назви довелося отримати згоду від нащадків Чкалова. Гучне ім'я створює образ бренду і наділяє його додаткової емоційної цінністю.

Profmax - одяг для спорту і життя. В ході розробки бренду були проведені кабінетні дослідження і використовувалися дані, отримані від експертів. «Максимальний асортимент модного одягу і взуття для всієї родини» - ця ідея лягла в основу позиціонування бренду.

Як назва було вибрано раніше розроблене назву «Profmax», вже зареєстроване як товарний знак як на території Російської Федерації, так і в ряді зарубіжних країн. Іншим важливим аргументів на користь обраної назви стало те, що вже 4 роки покупці були знайомі з маркою одягу «Profmax», що належить торговій мережі. Назва повністю відображає ідею позиціонування.

«Profmax» - вигадана назва. Утворено від двох англійських слів: «Professional» -професійний і слова «Maximum» - максимум. Назву не суперечить ідеї позиціонування, передаючи і розкриваючи її зміст: «Професіонал в максимальному асортименті».

Exparc - одяг для любителів екстремального відпочинку. Ідеально підходити для занять сноубордом. Назва утворена від популярного серед сноубордистів трюку «арка» і слова «експерт». Expark - для експертів екстриму.

Нордіус - пуховики для справжніх чоловіків, які не бояться холоду. Норвезьке слово «Nord» - північ отримало латинське чоловіче закінчення «-us», що підкреслює як позиціонування одягу, так і цільову аудиторію марки. Екстремально теплі пуховики для тих, хто не боїться кинути виклик суворим північним богам і готовий випробувати себе на міцність.

Аріосо - перед тим, як приступити до розробки бренду, ми визначилися зі стилістикою майбутнього назви: Іспанія здалася нам більш відкритою і «незаяложені» країною з точки зору використання національності при створенні бренд-стратегій, але анітрохи не поступається за своїм колоритом тієї ж Італії.

Створюючи ім'я марки, ми опрацювали понад двісті п'ятдесят назв, для цього знадобилося приблизно три тижні робочого часу, для презентації замовнику було вибрано десять варіантів. Після презентації проекту, було погоджено назву «Arioso», що в перекладі з іспанської означає - «виразний». Семантика і фонетика дуже сподобалася замовнику, так і на опитуваннях цільової аудиторії ця назва стала лідерів. Марка була зареєстрована в Роспатент.

www.zg-brand.ru

Дивіться також:

Замовляйте розробку бренду в нашій компанії.

Новости