Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Історія бренду: «Louis Vuitton» - чемоданний прорив

Найвідоміший бренд в світі і один з найстаріших у Франції. «Louis Vuitton» - це символ розкоші, елітарності й аристократизму. Все почалося з якісних валіз, далі - різні види сумок, а тепер бренд виробляє все - і жіночий одяг, і чоловічу, і дитячу, і взуття, і прикраси. Причому «Louis Vuitton» нині діє не тільки в люксовому сегменті, а розширює свій вплив і на prеt-а-porter.

«Louis Vuitton», як і всі легендарні бренди, грунтується на таланті, спритності, завзятості, енергії і неймовірному ентузіазмі її засновника. Юний Луї настільки прагнув власноруч створювати дорожні валізи і горів ідеями щодо поліпшення вже існуючих традицій в цій справі, що вже в 14 років самостійно відправився для цього в Париж. Невідомо, наскільки це правда, але легенда бренду говорить, що спритний юнак навіть дійшов зі своєї провінції до Парижа пішки.

фото cdn.cnn.com

Луї Віттон народився в містечку Юра на сході Франції в сім'ї теслі в 1821 році. Оскільки сім'я була небагата, Луї вже з дитинства підробляв з батьком. Дивно: цій дитині столярна робота здалася дуже цікавою. Уявляєте, майбутнього супер бізнесменові дуже подобалася ручна робота. Він не прагнув заснувати всесвітньо відомий бренд або розбагатіти - він просто хотів удосконалюватися в своїй майстерності. І дорожня тематика цікавила його куди більше, ніж замовлення батька.

Справа в тому, що в той час залізниці в Європі тільки починали з'являтися. Все, пов'язане з ними, стало для прогресивних людей гостроактуальними. А подорожі перетворилися на справжній модний вихід у світ. Ось тільки валізи аристократам доводилося носити з собою незручні і некрасиві. Так що Луї поставив собі за мету переїхати в Париж і створювати їм антиподи. До того ж чемоданний пошив став найпрестижнішим і прибутковим бізнесом у Франції.

фото archinect.imgix.net

Так ось пішки добиратися до Парижа юному Віттон довелося тому, що його батьки просто не могли виділити йому грошей навіть на дорогу. Але все можливо, якщо сильно захотіти. І самовіддану підліток здолав 400 кілометрів! В дорозі він просто брався за будь-яку роботу, щоб прогодуватися і знайти місце для ночівлі. Уже в Парижі Луї отримав ту роботу, на яку розраховував - став одним з помічників у майстри, слов'ян пошиттям дорожніх сумок. Три роки він ретельно освоював це майстерність. Спочатку став старшим помічником, потім почав отримувати індивідуальні замовлення. І створив перший плоский чемодан. Це був фурор! Його форма - справжній прорив. Всі попередні валізи були настільки незручні, що їх неможливо було навіть нормально упакувати в багажне відділення. Так що авторський твір Вюітонна миттєво стало популярним серед паризької еліти! І буквально відразу ж - річчю для обраних і ознакою тієї самої елітарності в руках свого власника. Та такий, що незабаром до молодого генія звернулася сама дружина Наполеона III - імператриця Євгенія. Це і дало Луї можливість стати справжнім дизайнером і відкрити свій фірмовий бутик вже в 1854 році. Прекрасний магазин «Louis Vuitton: Malletier a Paris» ( «валізи Парижа») знаходився на Єлисейських полях, вулиця Rue Neuvedes Capucines.

Прекрасний магазин «Louis Vuitton: Malletier a Paris» ( «валізи Парижа») знаходився на Єлисейських полях, вулиця Rue Neuvedes Capucines

фото covetedition.com

З кожним новим творінням месьє Віттон поліпшував дизайн валізи і здійснював переворот в цій справі. Його нововведення були пов'язані і з матеріалом, і з поліпшенням застібок, і з естетикою стилю. Ось тільки перші з новацій, запроваджених цим неперевершеним творцем:

  • Плоский валізу. Отримав назву «Trianon» за назвою сірої водонепроникної тканини, якої обшивався зверху. Всі його попередники мали опуклу некрасиву кришку.
  • Бічна застібка на валізі.
  • Замок-тумблер, який перетворив валізи Louis Vuitton в «переносні сейфи». Причому кожен замок випускався вже з оригінальним номером і ключем. Віттон був настільки впевнений у своєму творінні, що в рекламі навіть кинув виклик знаменитому Гуддіні із закликом спробувати такий зламати.
  • Уже на перших етапах авторської роботи Віттон зіткнувся з підробками. Тоді він придумав використовувати для виробництва тільки винятковий вид тканини в бежево-червону смужку. Це було першою відмінною рисою бренду. Причому люди хотіли мати в своєму розпорядженні дорожні сумки саме від «Louis Vuitton» настільки, що готові були на все для того, щоб роздобути саме їх, а не яку б то не було підробку навіть високого рівня якості виробу.

Причому люди хотіли мати в своєму розпорядженні дорожні сумки саме від «Louis Vuitton» настільки, що готові були на все для того, щоб роздобути саме їх, а не яку б то не було підробку навіть високого рівня якості виробу

фото nousculture.com

«Louis Vuitton» - сімейна справа.

Чемоданний справа стала справжнім сімейним дітищем Вюітонов. Все майстерність Луї перейняв син Жорж, і після його смерті успішно очолив компанію. Завоювання світу від «LouisVuitton» продовжилося.

Саме Жорж Віттон створив легендарний орнамент бренд, який став характерною монограмою «Louis Vuitton» на всі часи. Цікаво, що фірмова монограма бренду «грунтується» на архітектурній деталі Палацу дожів Венеції - ще один символ елітарності бренду, зрозумілий тільки обраним. Це допомогло суттєво знизити відсоток підробок і зробити їх зовсім не престижними. Для того, щоб завоювати для своєї торгової марки популярність у всьому світі, Жорж постійно переїжджав з однієї країни в іншу і дуже багато подорожував. Завдяки цьому магазини бренду відкрилися в таких світових центрах, як Нью-Йорк, Вашингтон, Бомбей, Буенос-Айрес і Олександрія.

Початок XX століття для «Louis Vuitton» - це створення авторських дамських сумочок на замовлення перших зірок часу. Наприклад, за індивідуальною прохання чарівною Коко Шанель або витонченою Одрі Хепберн. Ці дизайни практично моментально ставали легендами.

Ці дизайни практично моментально ставали легендами

фото luxe.supdepub.com

Після смерті Жоржа управління компанією перейшло в руки його сина - Гастона-Луї. Він продовжив просування і введення новаторства від «Louis Vuitton». Онук засновника бренду, наприклад, почав використовувати м'якші види шкіри для виробництва. Здається, що це далеко не оригінально. Але «Louis Vuitton» за рецептом Гастона-Луітак обробляв шкіру, що вона з роками змінювала відтінок. Тобто ви могли б купити шкіряну сумку світло-коричневого кольору, а згодом вона набувала розкішний бурштиновий або карамельний відтінок. Вельми цікаво! Тим більше, що для «Louis Vuitton» це дуже виграшно. Справа в тому, що якість його виробів дозволяє носити сумку хоч все життя. А за роки використання може приїстися навіть дуже шикарна річ. Зміна кольору - як придбання нової сумки. «Louis Vuitton» трепетно ​​піклується про своїх клієнтів. І це відрізняє його навіть на тлі інших легендарних брендів.

«Louis Vuitton»: наш час.

Сучасним проривом для «Louis Vuitton» стало призначення художнім керівником бренду Марка Джейкобса. Саме завдяки йому в кінці 90-х компанія випустила жіночі та чоловічі колекції одягу prеt-а-porter. Тепер «Louis Vuitton» - не тільки різні варіанти на тему сумок. Це все: спідниці, брючні костюми, пальто, пуловери, взуття, різноманітні аксесуари та прикраси. Слід зауважити, що хоч Джейкобс і не належить до талановитого сімейства, фірмовий стиль «Louis Vuitton» витримував ідеально. Це гідна захоплення, адже потрібно мати особливе майстерність, щоб перейти від сумок не тільки до одягу, але і до більш доступного цінового сегменту.

Головне фото parisianglance.files.wordpress.com

Новости