Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дизайнеру: психологія логотипів

  1. сприйняття логотипів
  2. Психологія на озброєнні у дизайнера
  3. Гештальт-теорія

Вибір логотипів для світових брендів зовсім не випадковий.

У просуванні компанії дизайн логотипу стоїть на чолі. Від здатності лого викликати емоційний відгук залежить те, якими споживачі побачать продукт, сервіс чи саму компанію. Потужний логотип може виглядати дуже просто. Але немає нічого простого в створенні ефективного логотипу.

У логотипах провідних брендів використані сильні психологічні прийоми. Ми розповімо, як зрозуміти форму і змусити лого говорити світу потрібну інформацію.

сприйняття логотипів

сприйняття логотипів

Різні візуальні форми викликають різні реакції підсвідомості. Прямі лінії, кола, вигини, нерівні краї. Досвідчений дизайнер повинен змусити форму працювати на нього. А якщо точніше - працювати передавачем інформації. Погляньте на логотип Nike: вигнуті лінії завершені гострими кінцями. Комбінація говорить про динамічний рух.

Конкретна форма має конкретний посил:

- Кола, овали і еліпси сприймаються позитивно. Використовуючи окружність в логотипі, ви пропонуєте спільність, дружелюбність, любов. Кільця асоціюються зі шлюбом і партнерством, повідомляючи про стабільність. Вигини символізують жіночність.

- Логотип з прямими краями (квадрат, трикутник) вселяє відчуття стабільності. Прямі лінії і чіткі форми передають силу, професіоналізм і ефективність. До слова, якщо такі форми приправити блакитним або сірим кольором, лого швидше вийде холодним і непривабливим. Збалансувавши положення логотипу і додавши яскравих кольорів, можна уникнути цієї проблеми.

- Трикутники наш мозок пов'язує з силою, наукою, релігією і законом. Крім того, ця фігура сприймається як щось чоловіче. Виробники чоловічих товарів неспроста експлуатують трикутники.

- Вертикальні лінії також співвідносяться з мужністю, силою і агресією, горизонтальні - з безтурботністю і спокоєм.

- «Меседж» логотипу формується за рахунок шрифту теж. Загострені шрифти додають динаміки; м'які округлі літери - символ молодості. Вигнутість і курсив швидше притягнуть жіночий погляд, а жирний шрифт знайде відгук у чоловіків.

Психологія на озброєнні у дизайнера

Психологія на озброєнні у дизайнера

До того, як ви почнете придумувати логотип, складіть список якостей, про які він повинен повідомляти. Це вимагає розуміння клієнта і його корпоративних принципів.

Після визначення «голосу» логотипу, залишається підібрати форму, колір і шрифт. Вийміть максимальну вигоду з комбінації цих трьох елементів. Наприклад, якщо сувора форма виглядає надмірно мужньої, пом'якшите її ніжний колір.

Гештальт-теорія

Гештальт-теорія

Вишукування німецьких психологів 20-х років не пройшли даром. Тепер ми знаємо, як мозок «перетравлює» візуальну інформацію. Він з'єднує окремі елементи в єдиний образ і додає йому незбиране значення.

Інший принцип Гештальт-теорії - принцип завершення - часто застосовується в дизайні логотипів: об'єкт представлений незавершеним або непромальованим, але людському оку дано досить деталей для відтворення повного зображення. Чудовий приклад цьому - панда на логотипі Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Отже, логотип - це канал передачі головного послання споживачеві. А розуміння внутрішньої психології зображень - ключ до ефективного лого !

Читайте також:

45 найчистіших логотипів з візуальним змістом

Як створювався новий логотип Google

Про що варто пам'ятати перед зміною логотипу

Новости