Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Збираємося в баню. Банний халат і рушник від елітного бренду Gul Guler

  1. Віник і рукавиці
  2. Рушник і халат
  3. Косметичні засоби і аксесуари
  4. Тапочки і шапочка

ТМ "Home Comfort" - ексклюзивний представник компанії «Gul Guler» в Україні

20.12.2015

Отже, ви вже прийняли рішення сходити в лазню або сауну і передчуваєте, як приємно проведете час і оздоровитесь. Справа залишилася за малим: зібрати всі необхідні речі, щоб перебування в парній було максимально комфортним і корисним. У цій статті ми розглянемо список того, що потрібно взяти з собою в лазню, щоб ви нічого не забули. Адже, погодьтеся, відсутність рушники або мочалки здатне неабияк зіпсувати задоволення від банних процедур.

Адже, погодьтеся, відсутність рушники або мочалки здатне неабияк зіпсувати задоволення від банних процедур

Перше, що важливо враховувати при підборі речей, які ви візьмете в баню або сауну - це натуральність матеріалів. Після розпарювання підвищується чутливість шкіри до зовнішніх впливів, тому слід подбати про те, щоб лазневі приналежності впливали на неї виключно благотворно. Так що ж все-таки беруть в баню?

Віник і рукавиці

Якщо ви вирішили відправитися в російську лазню, то віник і рукавиці будуть там просто незамінні. Віник, пов'язаний з гілочок берези або дуба - це традиційний банний атрибут, але використовуються і інші дерева. В першу чергу потрібно звернути увагу на те, з гілочок якого дерева пов'язаний віник, адже від цього безпосередньо залежатиме лікувальний ефект масажу. А ось те, чи будуть гілочки сухими або свіжими, особливого значення не має. Рукавиці краще підбирати з жорстких матеріалів, наприклад, брезенту або вовни, так як в них набагато зручніше працювати віником.

Рушник і халат

Під час розпарювання немає нічого кращого, ніж загорнутися в халат або рушник з натуральних матеріалів. Найвдалішим вибором буде 100% бавовна, який відомий своєю м'якістю і гіпоалергенність. Крім того, такий банний халат або рушник відмінно поглинають вологу і пропускають повітря, сприяючи виведенню шлаків і токсинів з організму. Матеріал дуже приємний тілу і повністю безпечний навіть для чутливої ​​шкіри. Банний рушник краще підбирати великого розміру, щоб воно не спадало і забезпечувало максимальний комфорт. Крім того, варто подумати про те, чим накрити лавку, адже вона буде дуже гарячою. Для цієї мети можна використовувати підстилку або друге рушник.

Косметичні засоби і аксесуари

При підборі косметичних засобів і аксесуарів актуально головне правило - натуральність у всьому. Вам знадобиться мило і шампунь для очищення волосся і тіла. Найкраще підібрати мило ручної роботи, створене виключно з натуральних компонентів і збагачене корисними рослинними оліями і екстрактами, а також шампунь з натуральним складом.

Щоб відвідування лазні було ще більш корисним, приділіть час косметичних процедур по догляду за шкірою обличчя і тіла. Перш за все, під впливом високої температури шкірний покрив починає звільнятися від забруднень, шлаків і токсинів. Допоможіть йому в цьому, провівши м'який відлущуючий масаж з використанням мочалки з натурального матеріалу - люфи, лика або сизалю. Після такої процедури поліпшується кровообіг, шкіра стає гладкою і м'якою. Щоб підсилити цей ефект, можна використовувати додатково скраб, але тільки натурального походження, наприклад, кавову гущу, сіль, мелений кісточки горіхів або абрикосів, змішані з оливковою або іншим базовим маслом, яке підходить для вашого типу шкіри. Нанесіть на очищену шкіру мед або натуральне масло, і ваша шкіра скаже вам спасибі.

Тапочки і шапочка

Шапочка з натурального матеріалу (льону, бавовни або повсті) необхідна, щоб захистити голову від перегріву, а волосся - від пересушування. Це обов'язковий банний атрибут, адже без нього існує ризик завдати шкоди своєму здоров'ю і самопочуттю. Гумові тапочки знадобляться вам, якщо ви вирішили відправитися в громадську лазню. Одягнувши їх, ви захистите себе від грибкових інфекцій, які нерідко можна підчепити в громадських місцях.

Отже, ми розглянули, що потрібно брати в лазню. Складемо короткий список, щоб при необхідності він завжди був під рукою:

1. Віник (для російської лазні)

2. Рукавиці

3. Рушник або халат

4. Підстилка (також підійде і рушник)

5. Мило, шампунь

6. Мочалка

7. Натуральний скраб, мед або масло

8. Шапочка

9. Гумові тапки

10. Трав'яний чай.

Якщо стаття була для вас корисною і цікавою, збережіть її на сторінці в улюбленій соцмережі, щоб вона завжди була під рукою, якщо ви зберетеся в баню.

Так що ж все-таки беруть в баню?

Новости