Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вирушаємо в політ: що не можна брати з собою в літак

  1. Що не можна брати в ручну поклажу
  2. Вага та розмір ручної поклажі.

Той, хто коли-небудь хоч раз літав, знає, що існують обмеження на провезення багажу - по вазі, по габариту, а також далеко не всю інформацію, яку здається абсолютно безневинним, можна проносити з собою на борт Той, хто коли-небудь хоч раз літав, знає, що існують обмеження на провезення багажу - по вазі, по габариту, а також далеко не всю інформацію, яку здається абсолютно безневинним, можна проносити з собою на борт. Обмеження потрібні і тому, що в іншому б випадку замість ручної поклажі був би баул шмоток-речей, які багато заповзятливі пасажири б захотіли перевезти «на шару», створивши явний перевантаження ваги, плюс, звичайно ж - через безпеки.
На жаль чи на щастя, але після 11 вересня 2001 року всі авіакомпанії і аеропорти працюють в особливому режимі безпеки і дотримуються підвищених заходів запобігання терактам. Саме тому є ліміт на провезення речей в ручному багажі.

Що не можна брати в ручну поклажу

Що не можна брати в ручну поклажу

  • Продукти харчування, рідини об'ємом вище 100 мл;
  • Манікюрні приладдя - від пилок до щипців, ножиць та іншого;
  • Будь-якого виду колючо-ріжучі предмети: ножі, в більшості випадків навіть дитячі ножиці не пропускають, спиці і так далі;
  • Інструменти, спортивне спорядження, навіть регулятори для дайвінгу або самокат, ролики;
  • Природно, небезпечну бритву;
  • Засоби косметіческіе- шампуні, лосьйони-різному консистенції в упаковці більше 100 мл. При цьому загальний обсяг таких ємностей не повинен перевищувати 1 л;
  • Продукти у вигляді консервів;
  • Іграшкова зброя (про сьогодення не згадуємо, зрозуміло, що не можна);
  • Зубна паста також в списку заборонених речей для ручної поклажі;
  • запальнички;
  • Домашніх тварин - навіть якщо це крихітний хом'як або кишенькова собачка - вони їдуть в окремому боксі в багажному відділенні літака;

Пляшки з алкоголем, куплені в дьюті-фрі, запечатані в спеціальний пакет, провозити МОЖНА в ручній поклажі (обсяг - до 2 л на 1 особу) Пляшки з алкоголем, куплені в дьюті-фрі, запечатані в спеціальний пакет, провозити МОЖНА в ручній поклажі (обсяг - до 2 л на 1 особу)

АЛЕ: При рейсі з пересадками врахуйте: то, що було куплено в дьюті-фрі раніше, при проходженні нового паспортного контролю на новий рейс, буде вважатися забороненими речами, не розв'язаними для провезення в ручній поклажі.

  • Не можна проносити свою їжу, хіба що, якщо вона куплена в залі очікування після проходження паспортного контролю і реєстрації. Однак багато авіаліній досить лояльні до різної їжі, немає строгого дотримання.
  • Молочні або м'ясні продукти в ручній поклажі теж провозити не можна - таке правило діє на території країн ЄС. Виняток - дитяче харчування або запропоноване за медичними показаннями: для цього потрібні відповідні документи. Те ж саме відноситься і до медичних препаратів (зокрема, інсулінові набори) - при огляді потрібно надати докази.

Вага та розмір ручної поклажі.

Кожна компанія виставляє свої вимоги, і для бізнес-класу можливостей більше - 2 місця на полиці, для економ-1 місце в салоні на полиці.
Середній допустимий розмір багажу-ручній поклажі - не більше 55х40х20 см. Якщо путешествующіе- сім'я, то ручну поклажу потрібно поділити на 2 частини-для двох місць. Допустима вага ручної поклажі може бути не більше 10 кг, в деяких авіакомпаній є обмеження 6 кг. За надмірну вагу ручної поклажі, як і за надмірну вагу багажу, який їде в багажному відділенні, доведеться доплачувати.

Тому обов'язково уточнюйте на сайті авіакомпанії умови перевезення багажу і максимального ваги Тому обов'язково уточнюйте на сайті авіакомпанії умови перевезення багажу і максимального ваги.

Читайте також: Мистецтво знаходити дешеві авіаквитки: хитрості і факти онлайн-пошуку

Але в цілому, більшість авіакомпаній поблажливо ставляться до незначних перевищенням розмірів і ваги ручної поклажі.
Лоукост-компанії більш суворі до вимог ручної поклажі і зобов'язують вас кілька дрібних сумочок упакувати в одну - будьте до цього готові. Але в цілому, більшість авіакомпаній поблажливо ставляться до незначних перевищенням розмірів і ваги ручної поклажі Наприклад, дамську сумку і дзеркальний фотоапарат потрібно буде вмістити в одну загальну сумку. Враховуйте це, якщо ви, наприклад, везете ноутбук в окремій сумці - його все одно доведеться «з'єднати» з іншим багажем в ручній поклажі.

У будь-якому випадку, перед плануванням подорожі, і купуючи квитки онлайн у будь-якої авіакомпанії, не полінуйтеся зайти на сайт авіаперевізника і прочитати список, що не можна брати в літак ручною поклажею, щоб не було якихось несподіванок.

Читайте також: Де гарантовано купити дешеві авіаквитки?

Буває так, що часто літають люди за певними напрямами і одними і тими ж авіалініями, забувають, що умови у інших рейсів інших авіакомпаній можуть бути різними, розслабляються, не враховують таких нюансів. В результаті доводиться розлучатися з улюбленими речами, дорогими (в буквальному і переносному сенсі) подарунками або недавно купленим (ймовірно, з нагоди) елітним алкоголем.

Подорожуйте без нічого і багато - нехай у вас на це буде час!

Читайте також

Новости