Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Іспанії: поради

  1. Коли їхати в Іспанію
  2. Безкоштовна Іспанія
  3. Spain City Pass
  4. зв'язок
  5. Чого не варто робити в Іспанії

Сонячні пляжі, красива архітектура і приголомшливо смачна середземноморська кухня - це далеко не все, що Іспанія може запропонувати мандрівникам. А щоб поїздка пройшла легко і приємно, вам на допомогу будуть наші поради.

Коли їхати в Іспанію

Сонячні пляжі, красива архітектура і приголомшливо смачна середземноморська кухня - це далеко не все, що Іспанія може запропонувати мандрівникам

Погана погода може зіпсувати навіть самий продуманий відпочинок, так що, якщо не хочете постійно переживати з цього приводу, кращий період для подорожі - з березня по червень і з вересня по грудень. В цей час погода в Іспанії максимально комфортна, без різких перепадів температури і рясних опадів, і до того ж туристів ще не так багато (теж, погодьтеся, великий плюс!).

Інша справа, якщо вам хочеться сонця, пляжів і тусовок. Тоді ідеальним часом буде, природно, літо. Максимум сонячних днів і тепле море - ідеальний варіант, щоб гідно оцінити відпочинок на узбережжі і островах. Але все ж радимо утриматися від поїздки в центральну і північну частини Іспанії, так як в цей час тут дуже душно.

А ще саме в літні місяці в багатьох регіонах Іспанії проходять всілякі місцеві свята та фестивалі, наприклад, знаменитий Сан-Фермін у Памплоні, який відзначають 7 липня, і Томатина в Буньолі - 29 серпня.

Безкоштовна Іспанія

Збираючись в Іспанію, зовсім не обов'язково планувати захмарний бюджет для розваг. У цій сонячній країні можна спокійно зайнятися масою цікавих речей, не заплативши при цьому ні цента.

  • Наприклад, познайомитися з іспанськими містами під час безкоштовної екскурсії. Так, в Мадриді щоденні безкоштовні екскурсії проводяться організацією Sandemans, і записатися на них може кожен. Для цього необхідно заздалегідь заповнити форму на сайті організації або просто підійти на місце зустрічі групи за 10-15 хвилин до початку. Екскурсії проводяться щодня о 10:00, 11:00, 12:00 та 14:00 і тривають 2,5-3 години. Місце збору - Plaza Mayor, навпаки інформаційного туристичного офісу (недалеко від станції метро Sol). Розповідають англійською та іспанською.
  • Ще одні безкоштовні екскурсії в Мадриді проводяться гідами з хостела Way Hostel Madrid . Група збирається щодня об 11:30 біля дверей хостелу і вирушає досліджувати місто. На все про все - близько трьох годин.

Для любителів розім'яти не тільки ноги, але і мозок підійдуть екскурсії іншого плану, благо в Іспанії досить музеїв, які можна відвідати абсолютно безкоштовно.

  • Музей Прадо в Мадриді

Безкоштовний вхід з понеділка по суботу з 18:00 до 20:00 і в неділю і свята з 17:00 до 19:00.

  • Музей королеви Софії

Тут напевно сподобається любителям і знавцям сучасного мистецтва, наприклад, Сальвадора Далі, Міро і Пікассо [BT1] . Безкоштовний вхід - по понеділках з 19:00 до 21:00, з середи по суботу з 19:00 до 21:00 і в неділю з 13:30 до 19:00.

18 квітня, 18 травня, 12 жовтня і 6 грудня - вхід безкоштовний цілий день.

Дізнатися точний графік роботи музею і всю актуальну інформацію можна на офіційному сайті .

Якщо ви шанувальник творчості Ван Гога, Караваджо, Рубенса або Рембрандта, то музей Тіссена-Борнеміси - ваш вибір. Відвідати експозицію безкоштовно можна щопонеділка з 12:00 до 16:00.

Не відстає від столиці і Барселона :

Надивившись на міські краси і нагулявшись, можете продовжити культурну програму в одному з музеїв. Багато «храми мистецтва» в Барселоні безкоштовні для відвідування після 15:00 годин і в першу неділю місяця (наприклад, Національний музей мистецтва Каталонії, Музей історії Барселони, Музей Фредеріка Маресьєв і Музей музики).

Також в деяких музеях вільний вхід в додаткові дні - 12 лютого, 18 травня і 11 і 24 вересня (Музей історії Каталонії, Національний музей мистецтва Каталонії, Музей природних наук Blau, Музей Пікассо, Центр сучасної культури).

В Валенсії Ви можете безкоштовно долучитися до прекрасного і дізнатися багато нового в етнологічних музеї (безкоштовний вхід кожну суботу, неділю та святкові дні), Музеї образотворчих мистецтв Валенсії, Музеї природничих наук (c 15:00 до 19:00) і Музеї кераміки (безкоштовний вхід по вихідним).

Безкоштовний вхід по неділях і святкових днях туристам пропонують також Будинок-музей Хосе Бенліуре, Музей рису, IVAM (Інститут сучасного мистецтва Валенсії), Музей історії Валенсії, Міський музей, Музей палацу Сарбальо і Музей Фальяс.

Аліканте теж не дасть вам занудьгувати, адже в місті вистачає музеїв, відкритих до відвідування безкоштовно в будь-який день і час.

Графік роботи музею можна подивитися на сайті .

Можна подивитися роботи майстрів, живописців і скульпторів Іспанії та інших країн, а також колекція предметів мистецтва XX століття. Час роботи: вівторок-субота з 10:00 до 20:00. Неділю і свята - з 10:00 до 14:00.

Музей кориди знаходиться біля арени для бою биків поряд з площею Іспанії і присвячений знаменитим алікантійскім тореадорам.

Детальний розклад роботи музею - на сайті .

Цей музей «розквартирований» в палаці кінця XVIII - початку XIX століття. У колекції - понад 500 творів мистецтва XVI-XX століть авторства місцевих художників і скульпторів.

Розклад можна уточнити на офіційному сайті музею.

Spain City Pass

Подорож по Іспанії можна значно полегшити (і в матеріальному плані теж), набуваючи картку туриста, відому також як City Pass. Вона доступна в багатьох містах Іспанії, наприклад, в Мадриді , Барселоні , Більбао і Леоне , Севільї , Гранаді і Толедо , а також Валенсії , Сарагосі та інших.

Картку можна купити в бюро туристичної інформації, в аеропорту, готелях і туристичних агентствах. З нею вам забезпечені знижки при відвідуванні пам'яток і музеїв, а також екскурсій і концертів, плюс знижки на проїзд в транспорті і покупки в магазинах.

City Pass зазвичай дійсний протягом одного, двох або трьох днів поспіль і активується при першому використанні. Ціна залежить від «терміну придатності» карти, але в середньому це € 10-60.

На замітку: якщо ви купуєте карту через інтернет, вона надсилається поштою, або ви отримуєте код, за яким її можна забрати в певних пунктах інформації (в аеропортах, на залізничних вокзалах або в офісах турінформації).

зв'язок

  • Мобільний зв'язок і інтернет

Один з ключових моментів в подорож - зв'язок. Добре, якщо ваш оператор підтримує послугу роумінгу - тоді ви автоматично встановіть з'єднання з однією з місцевих мереж (Vodafone, Movistar, Orange або інші).

Якщо ж ви плануєте дзвонити багато, варто подумати про придбання передплаченого сім-карти з відповідним тарифом. Вона дозволить вам, набравши безкоштовний номер і пін-код з номером абонента, дзвонити в інші країни за більш вигідним тарифом. Ну і, звичайно, не варто забувати про такі досягнення цивілізації, як Viber або Skype.

Якщо вам потрібно підключитися до інтернету, в Іспанії з цим проблем не буде. Безкоштовний доступ до Wi-Fi є не тільки в аеропортах і на вокзалах, а й в кафе, ресторанах, парках, музеях (пароль для підключення завжди можна уточнити у співробітників закладу).

Крім того, в Іспанії діє мережа 4G з широкою зоною покриття, так що перед поїздкою не забудьте уточнити умови і тарифи у свого провайдера мобільного зв'язку.

  • Як дзвонити з / в Іспанію

Для того, щоб зателефонувати в Іспанію з-за кордону, потрібно набрати +34 (код Іспанії), а потім номер телефону з 9 цифр.

Для дзвінка з Іспанії в будь-яку іншу країну потрібно набрати 00, потім код країни, код міста та номер телефону.

Для дзвінків всередині Іспанії номер набирається без жодних кодів. Телефонні номери складаються з 9 цифр - незалежно від того, мобільний це або стаціонарний телефон.

Чого не варто робити в Іспанії

Іспанія, по суті, спокійна і безпечна для туристів країна. Але, як і в будь-якому незнайомому місці, в іспанських містах (особливо великих) коштує на перших порах дотримуватися простих правил, щоб ваш відпочинок не затьмарив якимось малоприємним казусом.

  • Не носіть при собі великі суми готівкою

В Іспанії, на жаль, не рідкість такі мотоциклетні злодії, зривають сумочки у перехожих на повному ходу. Тому найрозумніше брати з собою рівно стільки грошей, скільки плануєте витратити, і тримати їх у внутрішній кишені одягу, а не в сумочці. А решту суми (як і банківські карти і цінні речі) зберігати в сейфі готелю. І намагатися не підходити надто близько до краю тротуару.

  • Не залишайте документи у адміністрації готелю / готелю

При заселенні в готель у вас має право попросити паспорт або будь-яке інше посвідчення особи, щоб виписати необхідні дані для реєстрації. Але ось затримувати у себе ваші документи під будь-яким приводом службовці готелю не мають права.

  • Не наводьте без дозволу

Природно, перебуваючи в новій країні відразу хочеться зафіксувати на камеру мало не все, що ви бачите. Але, будучи в Іспанії, пам'ятайте, що тут діють деякі заборони. Наприклад, заборонена фотозйомка в районах військових портів і військових баз, зйомка військових і урядових службовців, а також поліцейських. Якщо з'явилося бажання сфотографувати місцевих жителів, то щоб уникнути непорозумінь краще запитайте у них дозволу.

  • Правильно вибирайте місце для перекусу

Тут все гранично ясно: не варто заходити в перший-ліпший ресторан або бар, не переконавшись спершу, чи є там взагалі відвідувачі. Взагалі, місцеві жителі в такій ситуації - краще будь-лакмусового папірця: якщо ви бачите за столиками місцевих - сміливо заходите. Якщо ж заклад пустує - це ознака того, що з ним, швидше за все, не все гаразд (наприклад, проблеми з гігієною, неякісні продукти або шахрайство при розрахунку з клієнтами).

  • Перевірка на алкоголь

В Іспанії справи з водінням в нетверезому вигляді йдуть строго. Тому, якщо вас зупинили патрульні і пропонують пройти перевірку на наявність алкоголю, не варто відмовлятися. У гіршому випадку вас просто оштрафують, а ось відмова від перевірки є кримінально караним з усіма наслідками, що випливають.

Приємної подорожі!

Дешеві авіаквитки в Іспанію ви завжди можете знайти на TRIPMYDREAM

Новости