Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Прагу з дітьми: самостійна поїздка

  1. Віза до Праги: робимо самі
  2. Що взяти з собою до Праги
  3. Квитки до Праги на літак: де знайти дешевше
  4. Вартість готелів в Празі
  5. Що можна побачити і куди з'їздити з Праги самостійно
  6. Вартість подорожі до Праги

Сім'ї з дітьми часто вибирають Прагу як місце відпочинку. Іноді при цьому купують готові тури. Звичайно, вони охоплюють найвідоміші пам'ятки чеської столиці, але ніби нав'язують чужий погляд на краси цього міста. До того ж пропоновані агентствами готелі та екскурсійні маршрути не враховують інтереси маленьких туристів. Щоб сімейний відпочинок в Празі вдався, краще спланувати його самостійно.
Сім'ї з дітьми часто вибирають Прагу як місце відпочинку

Віза до Праги: робимо самі

Нерідко туристи довіряють отримання віз турагентствам або іншим посередникам. Але візу в Чехію легко отримати самостійно, і гроші доведеться витратити тільки на консульський збір. Вам знадобиться оформити туристичну шенгенську візу (візу типу С). Для її отримання потрібні:

  • оригінали закордонних паспортів і ксерокопія перших сторінок з фотографією (термін дії закордонного паспорта повинен перевищувати термін дії візи не менше, ніж на 3 місяці);
  • оригінали і копії загальногромадянських паспортів;
  • проїзний документ дитини (до досягнення дитиною 14-річного віку досить, щоб дитина була вписана в закордонний паспорт батьків);
  • свідоцтво про народження дитини;
  • нотаріально завірена згода на виїзд дитини молодше 18 років (від імені того з батьків, хто не їде з дитиною, або від обох батьків, якщо дитина подорожує не з ними);
  • медична страховка зі страховим лімітом не менше 30 тис. євро на кожного члена сім'ї;
  • підтвердження броні в готелі (оренди апартаментів) або запрошення від приймаючої сторони;
  • підтвердження бронювання або покупки квитків на літак / поїзд / автобус для поїздки в Чеську Республіку;
  • підтвердження наявності коштів для перебування за кордоном (довідка про доходи з місця роботи, довідка з банку про наявність депозиту);
  • заяву на видачу візи з кольоровою фотографією розміром 35х40 мм;
  • візова анкета, заповнена латинськими прописними буквами. Анкету можна безкоштовно отримати в консульському відділі або в Чеському Сервісному Візовому Центрі (4 сторінки), або ж завантажити з сайту посольства.

Бланки заяв та анкет є на сайтах посольств і консульств Чехії. Заява та анкету від імені неповнолітньої дитини заповнюють батьки. Зібрані документи необхідно подати в посольство або консульство в прийомні години (іноді потрібно запис на прийом). Одночасно з подачею документів оплачується консульський збір за отримання візи.
Рекомендується подавати документи не менше ніж за 15 робочих днів до поїздки. Термінова віза оформляється в більш короткі терміни, але обходиться вдвічі дорожче.

Що взяти з собою до Праги

Валіза для подорожі з дитиною в Прагу не вийде занадто об'ємним: «витратні матеріали» на кшталт підгузників і дитячого харчування легко купити на місці. Однак в багажі обов'язково повинні бути:

  • медична страховка (дізнайтеся більше про медичну страховку і про те, де купити медстраховку );
  • дитяча аптечка ;
  • теплі речі, дощовик і непромокаючий взуття для дитини, навіть якщо ви їдете влітку: європейська погода не завжди буває сонячної;
  • рюкзак або сумка для дитячих дрібниць, які можуть знадобитися на прогулянках;
  • зручне взуття для дітей, які ходять самостійно, - для прогулянок по бруківці в історичному центрі.

Питання, скільки грошей брати з собою до Праги, вирішується по-різному. Сума залежить від сезону і тривалості поїздки, обраного місця проживання, користування місцевим транспортом, організації харчування та екскурсійної програми. Якщо проживання сплачено наперед, орієнтовна сума для однієї людини на тиждень складе 8-12 тисяч крон.
Далі ми розповімо, як і на чому можна заощадити в Празі.

Квитки до Праги на літак: де знайти дешевше

Вартість авіаквитків може відрізнятися в залежності від авіакомпанії, сезонності і навіть дня тижня. Щоб не тримати в голові безліч чинників, зручно скористатися послугами сайтів з пошуку дешевих авіаквитків. так, онлайн-сервіс aviasales.ru дозволяє задати параметри пошуку: міста вильоту і прильоту, бажані дати перельоту, кількість дорослих, кількість і вік дітей. За вказаними параметрами формується список рейсів. Параметри пошуку можна змінювати, вказуючи, наприклад, різні дати. Сервіс не тільки допоможе знайти дешеві квитки в Прагу, але і купити їх в онлайн-режимі.

Вартість готелів в Празі

У Празі, за різними підрахунками, майже 2 000 готелів. Як вибрати серед них відповідний для відпочинку з дитиною? Тут прийде на допомогу наша унікальна колекція сімейних і дитячих готелів Kidpassage , В яку ми додаємо лише ті готелі, в яких завжди раді дітям. Забронювати ці готелі ви зможете прямо на сайті Kidpassage, скориставшись послугами наших партнерів, наприклад, сервісом бронювання готелів booking.com . Крім стандартних параметрів (дати заїзду та виїзду, кількість проживаючих), можна вказати інші побажання: район, зірковість, діапазон цін, спектр необхідних послуг, відгуки постояльців.
Зауважимо, що цей сервіс дозволяє також знаходити і бронювати апартаменти.

Що можна побачити і куди з'їздити з Праги самостійно

Якщо у вас достатньо часу на велику екскурсійну програму, рекомендуємо з'їздити в інші міста і курорти Чехії і навіть в сусідні країни. Шенгенська віза дає свободу пересування, а комфорт забезпечують сучасні поїзди і автобуси, що радують частотою руху і точним дотриманням графіка.
Якщо у вас достатньо часу на велику екскурсійну програму, рекомендуємо з'їздити в інші міста і   курорти Чехії   і навіть в сусідні країни


Один з найкрасивіших міст країни - Ческі-Крумлов - відмінно підходить для самостійних поїздок з дітьми. З Праги в Чеський Крумлов йдуть автобуси, час у дорозі - 3 години. Історичний центр цього міста включено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Кому-то сподобається середньовічний замок, іншим - старий парк і каскадний фонтан. Дітей зачарує Будинок казок і Музей маріонеток.
З Праги в Кутну гору можна дістатися самостійно поїздом, що йде в Брно. Через 55 хвилин ви опинитеся в містечку, який називають Прагою в мініатюрі. З дітьми особливо цікаво побувати в середньовічній срібною шахті і на монетному дворі, підліткам можна показати «Костніца» - каплицю з інтер'єром з людських кісток.
Щоб самостійно доїхати з Праги в Карлові Вари , Скористайтеся поїздом або автобусом. 2 години 15 хвилин шляху - і ви на знаменитому європейському бальнеотерапевтичному курорті. Це край тиші і чудової природи. Поруч з Карловим Варамі знаходяться замок Локет і фортеця Бечов. Не забудьте купити на курорті смачні карловарські вафлі.
Хочете влаштувати по-справжньому дитячий екскурсійний тур? Здійсніть поїздку з Праги в Відень . Дитячим захопленню не буде меж під час відвідування дитячого музею Zoom , парку розваг Prater і віденського зоопарку . Не менш цікаво дітям зазирнути в кожен куточок палацу Шенбрунн . До Відня можна дістатися за 4-5 годин на автобусі або поїзді.
Трохи більше часу займе дорога з Праги в Мюнхен . Самостійно доїхати до центру Баварії найзручніше на автобусі або на поїзді за 5-6 годин. Головна дитяча пам'ятка Мюнхена - Музей іграшок в ратуші . Солідніші експонати ви знайдете в німецькому музеї досягнень природних наук і техніки.
Зате набагато швидше дістатися з Праги в Дрезден. Час в дорозі на поїзді або автобусі - 2 години. «Сикстинська мадонна» Рафаеля в Галереї старих майстрів, старовинні годинники в Фізико-математичному салоні, історичні паровози, що бігають по рейках Парковій залізниці, унікальні експонати Зоологічного музею - день в Дрездені вийде дуже насиченим.

Вартість подорожі до Праги

Чому вартість поїздки в Прагу з дитиною може помітно відрізнятися в різних випадках? Справа не тільки в економності / марнотратства конкретних туристів. Підсумуємо, як заощадити в Празі без шкоди для вражень.
1. Замовляйте готель задовго до поїздки.
2. Користуйтеся вигодами пошуку дешевих авіаквитків.
3. Враховуйте підйом цін на житло і квитки в високий сезон (травень - вересень, грудень - середина січня).
4. Любуйтесь безкоштовно архітектурними пам'ятками.
5. Купіть Prague Card для безкоштовного відвідування багатьох музеїв і проїзду в міському транспорті.
6. Приєднуйтесь до групових екскурсій або шукайте потрібну інформацію в інтернеті.
7. Дізнавайтеся дні безкоштовного відвідування музеїв.
8. Майте при собі копію свідоцтва про народження дитини, яка має підтвердити вік при купівлі квитків.
9. Харчуйтеся в кафе і ресторанах, розташованих не в самому центрі Праги.


Впевнені, що при такому підході до планування подорожі задоволення від Праги отримають і дорослі, і маленькі туристи. Не бійтеся організації самостійної подорожі, а наш список кращих дитячих та сімейних розваг в Празі допоможе урізноманітнити ваше дозвілля і екскурсійну програму!

Як вибрати серед них відповідний для відпочинку з дитиною?
Хочете влаштувати по-справжньому дитячий екскурсійний тур?

Новости