Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки взяти грошей, вирушаючи відпочивати на Кіпр

  1. Ціни на харчування
  2. Екскурсії та розваги

Острівна держава Кіпр входить до складу Євросоюзу, тому і життя тут має європейський рівень.

Щоб розуміти, яку суму грошей необхідно взяти з собою на відпочинок в Кіпр з путівкою «все включено» , Потрібно мати уявлення про приблизну вартість харчування, послуги, розваги та проживанні. Пегас Туристік допоможе Вам зорієнтуватися в кіпрських цінах, щоб поїздка принесла тільки позитивні емоції.

Якщо Ви вирушаєте на відпочинок самостійно і плануєте на місці підшукувати житло, сміємо запевнити, що на вулиці Ви не залишитеся, так як номери в готелях, оренда квартир, вілл і будинків рясніють різноманітними пропозиціями. Туристам з обмеженими фінансовими можливостями рекомендуємо розглянути північну частину острова, де є безліч бюджетних готелів за вигідною ціною.

Проживання в готелі більш комфортно, особливо якщо пропонується послуга «все включено». Однак досвідчені туристи рекомендують вибирати тур з включеним сніданком, так як обідати і вечеряти Ви, швидше за все, будете поза готелем.

В середньому, скоромні номера в готелі коштують 40 євро на добу. У готелях 3 * номер на двох вийде близько 60 євро на добу, а такий же номер в готелі 4 * близько 125 євро.

Ціни на харчування

Харчування на Кіпрі коштує дорого, тому якщо Ви бажаєте готувати самостійно, доцільніше закуповуватися в мережевих супермаркетах, а не в міні-магазинчиках. Сезонні фрукти, овочі і зелень краще купувати на ринку або в «Фрутторіі», де люблять закуповуватися місцеві жителі.

Вартість харчування в ресторанах залежить від рівня самого закладу. Наприклад, традиційний англійський сніданок коштує близько 5 євро, а звичайний обід на двох близько 35 євро. Ну а якщо Ви захочете пообідати з пляшкою кіпрського вина, готуйтеся викласти близько 60 євро.

Бажаючим заощадити, варто вибирати невеликі кафе і таверни, розташовані далеко від туристичних стежок, де харчування вийде дешевше на 25-35%.

Екскурсії та розваги

Будь-яку екскурсію можна замовити в готелі або туристичному бюро. Готельні екскурсії найдорожчі, але і найзручніші, так як включають повний комплекс послуг. Самим бюджетним варіантом буде самостійна поїздка по визначних пам'ятках на орендованому автомобілі або громадським транспортом. До речі, ціна на оренду авто цілком прийнятна, а ось вартість бензину «кусається».

Можна користуватися послугами звичайного або маршрутного таксі. У маршрутному таксі ціни трохи вище, ніж в звичайних автобусах, в традиційному таксістоімость проїзду коштує близько 0.7 євро за кілометр.

В середньому, екскурсії коштують від 40 до 80 євро з людини. За оглядову екскурсію доведеться викласти близько 20 євро, а поїздка в аквапарк - 25 євро.

Водноспортивні розваги різноманітні і численні, тому нудьгувати Вам не доведеться. Оренда аквабайка на півгодини обійдеться в 30 євро, прокат катамарана на 1 годину - 10 євро, а катання на банані з вітерцем близько 10 євро.

Двогодинна прогулянка вздовж узбережжя острова на шхуні коштує 15 євро, а ось прогулянка на парусній регаті або яхті з капітаном обійдеться близько 700 євро в день. На такі морські прогулянки вигідніше відправлятися разом з компанією друзів.

Новости