Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки коштує життя на Самуї? Самуї ціни на острові.

  1. Місячний бюджет для нашої сім'ї на острові Самуї. Привіт, дорогі друзі. Сьогодні ми підведемо фінансовий...

Місячний бюджет для нашої сім'ї на острові Самуї.

Привіт, дорогі друзі. Сьогодні ми підведемо фінансовий підсумок і розповімо скільки коштує життя Самуї для нашої сім'ї з трьох осіб. На цілий місяць я озброївся пером і папером (мобільником) і чітко записував всі наші витрати, тому підрахую наш місячний бюджет абсолютно точно, а не приблизно, як це було раніше.

Перш ніж почати підрахунки наших витрат, потрібно зауважити, що ми вели на Самуї дуже «островітянскій» містечковий спосіб життя. Наприклад, ми не орендували ніякої транспорт, за весь час перебування на острові, лише один раз були в великому супермаркеті. Ми харчувалися вдома або в кафе, продукти купували на найближчому від нас ранковому ринку, тобто вели дуже локальний спосіб життя.

Ми харчувалися вдома або в кафе, продукти купували на найближчому від нас ранковому ринку, тобто  вели дуже локальний спосіб життя

В основному, ми гуляли пішки, пару раз користувалися Санта і таксі. Ми не витратили ні бата на розваги або якісь пам'ятки. Як ми вже писали в попередній статті, нам сподобався острів Самуї саме тим, що тут не було бажання кудись бігти і щось дивитися, ми просто жили поруч з хорошою компанією друзів, насолоджувалися островом і морем.

Отже, я почну. Найбільша трата за місяць - це оренда будинку, ми жили в кроці від головної вулиці Маенама, де по четвергах проходить нічний ринок , І в 2-х хвилинах ходьби до моря, в невеликому котеджному селищі під назвою P. House. Ми зняли двокімнатний будиночок в цьому закладі за 14 000 бат, і плюс, коли до нас приїхала мама, ми доплатили ще 1000 бат, щоб створити додаткове спальне місце для неї. У підсумку, ціна оренди будинку на Самуї за місяць у нас вийшла в 15 000 бат.

Так, тут звичайно є і більш бюджетні будиночки, які розташовані поруч, теж близько від моря, з ціною від 5000 бат в місяць, але це всього 1 кімната, іноді з кухнею. Середні ціни оренди будинку на Самуї складає 10-15 тис. Бат. Це звичайні тайські будинку, як я їх називаю «велика ванна кімната», їх не порівняти з будинками на острові Балі . =) Є й більш комфортні будинки, ще ближче до берега, вартістю в середньому від 20 тисяч бат в місяць. Також, на самому Маенаме є вілли з виходом на пляж вартістю 50-60 тисяч бат в місяць і вище.

Друга частина нашого бюджету склала витрати на харчування - 12 880 бат в місяць. І ви не думайте, що ми стали занадто багато є або змінили улюбленим овочам і фруктам, зовсім немає, 13 тис. Бат - це цілком нормальні витрати на харчування для сім'ї (вегетаріанці) з 3-х чоловік в місяць. Якщо цю суму перевести в рублі за нинішнім курсом - вийти більше 26 тисяч. Цікаво, скільки зараз ми б витрачали на їжу в Росії? =)

Почнемо з найбільшою цифри на харчування в моїх розрахунках - це їжа в кафешках, де ми за місяць нашого життя на Самуї витратили - 5815 бат. Багато туристів не заморочуються з цим в Таїланді, тому що тут смачно готують. І якщо не боятися харчових добавок (глютамат натрію, наприклад), то можна сміливо харчуватися в кафешках, насолоджуватися гострим супчиком тому ям або кокосовим супчиком green curry , є локшину пад тай і так далі.

Ми теж дуже любимо тайську кухню і хоча вміємо її готувати самі, але не можна ж часто стояти біля плити, це ж не Сабай - Сабай . А ми знаходимося в Таїланді і повинні насолоджуватися життям, як тут і належить. 🙂

*** Якщо ви прилетіли на Пхукет або Самуї , І вам потрібно орендувати автомобіль тисніть по засланні або на малюнок нижче.

Підрахувавши свої розрахунки, я виявив, що ми сходили в кафе всього 21 разів на місяць, а середній рахунок у нас вийшов всього 276 бат.

Далі в моїх розрахунках йдуть дві графи:

Ринок, де нами витрачено 4470 бат за 12 його відвідувань. Ранковий ринок на Самуї - це наш основний постачальник їжі (овочі, зелень, фрукти і бакалія) в будинок. На Маенаме ринок настільки класний, що можна відмінно жити, харчуючись продуктами тільки з нього.

Ранковий улов. Середня вартість 400 бат.

Скоро розповімо про тайських овочах)

Магазин, (1780 бат). Сюди, крім продуктів харчування, входять і інші витрати, наприклад, покупка побутових товарів, що не відносяться до їжі. Ми не так багато всього цього купуємо, тому я полінувався їх писати окремо.

Зате я порахував наші походи за вкусняшками і нарахував цілих 815 бат витрат на солодощі (морозиво, тортики суфле і шоколадні кекси з бейкері). =)

Далі, потрібно згадати про транспортні витрати (2590 бат), як я вже написав вище, ми практично не витрачали грошей на цю частину бюджету. Більшу частину цієї суми зайняв приїзд і від'їзд з острова Самуї, адже ми прилітали в Сурат Тані і відлітали з нього ж, приїзд нам обійшовся в 1000 бат на всіх, від'їзд в 1200 бат. У цю ціну увійшли автобус від і до аеропорту, паром на острів і таксі до Маенама.

Пором на острів Самуї

Пором на острів Самуї

Загалом, можна сказати, що самим бюджетним транспортом на Самуї є свій орендований транспорт, наприклад, скутер (від 3000 бат в місяць). Ціна на оренду машин починається від 15 000 бат в місяць і вище, по днях можна зняти машинку за 1000 бат, але на ній не можна залишати острів. Я знаходив машину в оренду на Самуї за 1500 бат в день, на якій можна було залишати острів.

Якщо користуватися громадським транспортом, то це Санта або мототакси. І ті й інші називають досить круті ціни, які починаються від 50 бат за людину за пару кілометрів.

Таксі на острові Самуї

Таксі на острові Самуї

На машинах таксі написано, що за посадку 50 бат і далі по лічильнику, але за наші скромні кілька спроб зловити таксі і поїхати за лічильником - нам було суворо відмовлено, і названа ціна в 300 бат за 5 кілометрів шляху по кільцевій самуйской дорозі. У підсумку, на відстань в 5-10 кілометрів можна переміститися за однакову ціну на Санта або зловити поміркованим таксиста.

І ще кілька невеликих граф наших витрат за місяць на Самуї: на масаж ми витратили 1200 бат, на прання 160 бат і 2070 бат інші витрати (по дрібницях).

Скільки коштує наш місяць на Самуї, підраховуємо бюджет?

Мені і самому цікаво було дізнатися - скільки коштує нині життя на острові Самуї для нашої сім'ї, давайте разом підведемо підсумок:

  1. Оренда будинку - 15000 бат
  2. Кафе - 5815 бат
  3. Ринок - 4470 бат
  4. Магазин - 1780 бат
  5. Солодощі - 815 бат
  6. Транспорт - 2590 бат
  7. Інші витрати - 2070 бат
  8. Масаж - 1200 бат
  9. Прання - 160 бат

Разом: 33900 бат

За сьогоднішнім курсом (08.03.2015 р) це 1040 доларів США, в рублі ми останнім часом ціни в статтях не перекладати, так як курс рубля до долара змінюється постійно.

Резюме.

На нашу бюджету, в загальному, можна зробити висновок, що життя в Таїланді, зокрема на острові Самуї, варто тих же грошей, що і коштувала раніше. Як, втім, і в усьому Королівстві Таїланд , Де ціни практично не змінюються, дуже стабільна у них економіка.

Для росіян вона стала дорожче, в зв'язку з економічними подіями, що відбуваються в наш час. Тепер, навіть досить скромне життя на острові Самуї, обійдеться родині з двох дорослих і одну дитину в 65 000 - 70 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, якщо орієнтуватися на витрати нашої сім'ї.

Друзі, ось така у нас вийшла економічна викладка ... =) А скільки ви витрачаєте в місяць на свою сім'ю?

=) А скільки ви витрачаєте в місяць на свою сім'ю

З найкращими побажаннями - Олександр, Наталія та Ярослава,

автори блогу « Життя з Мрією! «

Читайте також на нашому блозі:

Цікаво, скільки зараз ми б витрачали на їжу в Росії?
Скільки коштує наш місяць на Самуї, підраховуємо бюджет?
А скільки ви витрачаєте в місяць на свою сім'ю?

Новости