Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки грошей брати з собою до Туреччини?

  1. Тури до Туреччини
  2. Скільки коштують розваги в Туреччині
  3. Шопінг в Туреччині
  4. Скільки ж грошей взяти з собою до Туреччини

Туреччина - одне з найпопулярніших місць відпочинку Росіян і представників інших країн. І їздити до Туреччини щоліта, а то й частіше, вже у багатьох увійшло в звичку.

Вперше літала я в Туреччину років так 7 тому, і, звичайно ж, в першу чергу замислювалася про те, скільки брати з собою грошей. адже Туреччина - це не тільки відпочинок на пляжі, це ще й цікаві екскурсії, шопінг і маса інших розваг.

адже   Туреччина   - це не тільки відпочинок на пляжі, це ще й цікаві екскурсії, шопінг і маса інших розваг

Тури до Туреччини

Почнемо з того, що більшу частину грошей з собою брати не доведеться, якщо замовляти готове пропозицію у туроператора. При бажанні можна обмежитися існуючим набором туру і в цілому теж як-небудь відпочити, взявши з собою мінімум грошей «на всякий пожежний». Але ж непрості російські люди люблять все і відразу, і якщо відпочивати, то на всю котушку, і, звичайно ж, мінімальним запасом «пожежних» коштів не обмежитися ніяк.

Але ж непрості російські люди люблять все і відразу, і якщо відпочивати, то на всю котушку, і, звичайно ж, мінімальним запасом «пожежних» коштів не обмежитися ніяк

Тому, відповідаючи на питання, скільки брати з собою грошей в Туреччину, буду мати на увазі свій досвід. Як любитель відпочинку різнобічного, я намагаюся зайняти себе на час відпочинку не тільки пляжними посиденьками. В общем-то, для цього в Туреччині передбачено багато різних варіантів:

  • екскурсії по історичних та священних місць;
  • парки розваг;
  • зоопарки та дельфінарії;
  • спортивний відпочинок (рафтинг, дайвінг і сафарі);
  • поїздки по красивих природних пам'яток;
  • нічні клуби;
  • шопінг.

Я, всієї своєї авантюристкою натурою, ніяк не можу зрозуміти тих відпочиваючих, які не покидають пляж протягом усього періоду перебування. У Туреччині маса цікавих місць, і щоб відвідати їх все, не вистачить навіть двох-трьох відпусток. За весь час з історичних місць, я побувала тільки в стародавньому місті Ефес, відвідала собори і мечеті в Стамбулі, побувала в старому місті Калєїчи і на водоспаді в Анталії.

Скільки коштують розваги в Туреччині

Середня вартість однієї історичної або активної екскурсії зазвичай обходиться в 50-60 дол. На людину. Найчастіше вона розрахована практично на цілий день, включає в себе відвідування деяких пам'яток і обід. Можна додатково заїхати в торгові центри, де можна купити одяг, аксесуари або подарунки рідним.

Дельфінаріїв і аквапарків в Туреччині величезну кількість, ціни на квитки в середньому 30-70 дол. Раджу уточнити вартість квитків для дітей, десь безкоштовне відвідування можливо до 3 років, десь до 6.

У минулому році ми сім'єю відвідали ще Парк Юрського періоду - дуже цікаве містечко, квитки нам на трьох обійшлося майже в 50 дол. Для одного-двогодинного відвідування, по мені, так дорогувато. Але ми не пошкодували, а дитина взагалі залишився в повному захваті!

Але ми не пошкодували, а дитина взагалі залишився в повному захваті

Шопінг в Туреччині

Частина грошей йде на покупку одягу. У Туреччині можна за привабливою ціною купити одяг, особливо часто задивляються на шкіряні куртки і шуби. Самий бюджетний варіант - купити прямо на фабриці, але якщо такої можливості немає - в торгових центрах також величезний вибір. До слова, цінник на шкіряній куртці або шубі зазвичай сильно завищений, але в будь-якому торговому центрі роблять хороші знижки до 70-80%. Турки - ті ще любителі поторгуватися. Ми як то взяли з чоловіком куртки за ціною в 8 разів нижча за початкову. Турки з радістю йдуть назустріч туристам і легко роблять хороші знижки.

Турки з радістю йдуть назустріч туристам і легко роблять хороші знижки

Скільки ж грошей взяти з собою до Туреччини

Підводячи підсумок, на середньостатистичний двотижневий тур до Туреччини, крім оплати квитка, проживання та харчування, на одну людину потрібно взяти з собою приблизно 100-500 дол. На екскурсії, 200-700 дол. На їжу і розваги, і на шопінг - за своїми перевагам. З власного досвіду можу сказати, що ми зазвичай вкладаємося в 600-700 доларів на всю сім'ю, при нашій любові до «Не пляжного» відпочинку. Але ми на покупку одягу витрачаємо трохи, можемо взагалі повернутися без обновок.

Звичайно ж, скільки грошей потрібно на відпочинок в Туреччині залежить від особистих уподобань кожної людини. Описуючи свій досвід, сподіваюся, змогла трохи прояснити ситуацію для тих, хто ще не встиг побувати в цій теплій країні.

Новости