Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки грошей брати в Айя НАПУ

  1. КІПР: корисна інформація та поради туристам

Приєднуйтесь до спільноти «Стодорожніков»   Відгуки на порталі 100 доріг - це захоплюючий, пізнавальний, інформативний і точний джерело для підготовки своїх майбутніх подорожей

Приєднуйтесь до спільноти «Стодорожніков»

Відгуки на порталі 100 доріг - це захоплюючий, пізнавальний, інформативний і точний джерело для підготовки своїх майбутніх подорожей.

Встановлено ціна підйому на Ельбрус на «канатці» в 2016 році В Дербенті розстріляв туристів

Відразу обмовлюся, що я не планую нікому нав'язувати власний висновок. яка кількість людей - стільки смаків.

Але для тих, хто жодного разу не був на Кіпрі і планує в тому напрямку йти, я думаю моя інформація надасть допомогу зробити відпустку приємним. Мова заходить про Травні-червні в Лімассолі і Айя-Напі.

1. Переліт.

Величезної відмінності між якістю чартерного і регулярного рейсу немає. Тим більше, що 3 - 3,5 години перельоту з Шерематьего-2 до Ларнаки проходять досить непомітно. Купіть в аеропорту журнал - почитаєте в польоті. напої і Їжа звичайні, в чартерних НЕ наливають алкоголю. Всі рейси некурящі.

Крім того в Іл-86.

2. Аеропорт трансфер і Ларнака.

Після закінчення виходу з літака вас підвезуть до входу в аеропорт. Ви ввійдете в двері і помітите прямо перед собою кабінки паспортного контролю. Основна неприємність - можливо досить довга черга на паспортному контролі. Якщо ви їдете не самі - підніміться в різні черги до різних кабінок. Пізніше зрозумієте, де стрімкіше йде.

Чи не піднімайтеся в чергу до крайніх лівих кабінок, де висить блакитний із зірочками символ ЄЕС. вони обслуговують лише країни європейської співдружності.

До тих пір поки стоїте в черзі, заберіть у будь-який кабінки картку в'їжджає в країну туриста. Її необхідно заповнити англійською. Номер рейсу, ім'я, прізвище, країну проживання, дату народження, дату вильоту з Кіпру. У той час, коли ваша черга підійде, подайте ваш паспорт, авіаквиток і картку офіцерові в кабінці. Він поставить штамп і дасть вам документи.

Далі ви вийдете в хол, де заберете багаж і потім до виходу в місто.

У самого виходу з правого боку розміщені стійки різних туркомпаній. Ваш зустрічає екскурсовод повинен бути в тому місці. Він позначить у себе в переліку ваше прибуття і повідомить номер автобуса. У той час, коли відшукаєте необхідний автобус на стоянці прямо перед аеропортом (аеропорт дрібний і стоянка також), підійдіть до водія і ще раз назвіть власний готель - нехай він підтвердить, що саме цей автобус їде до вашого готелю.

Потім дороги розходяться - кому в Лімассол, кому в Айя-Напу. Відстань приблизно однаковий і їхати що в тому напрямку-що в тому напрямку - 40 - 50 хв. Може трохи менше. Залежить від водія. У готелі необхідно заповнити навпочіпки англійською (ну люблять вони ці картки!). Ім'я, прізвище, прибуття-вибуття, домашня адреса, професія і т.д. У разі якщо вже зовсім застрягну, не соромтеся поцікавитися у ресепшоне як її заповнити.

У кращих випадках екскурсоводи надають допомогу її заповнити.

3. Готель.

Не вибирайте готель за її прекрасне найменування або за порадою туркомпанії. Це конкретно. Покопайтеся в мережі, подивіться опису готелів на різних сайтах. Подивіться карти, де зазначено розміщення готелів. Якщо ви бажаєте спокійного сну, що не вибирайте готель біля проїжджої частини. Автобуси, мотоцикли та вантажівки вивергають такі звуки, що ви станете відчувати себе як на пів-позішен в Формулі-1. Або замовте приміщення з видом на море.

Але це коштує дорожче. Крім цього має значення поверх. Чим вище, тим тихіше. Пам'ятайте про фольклорних вечорах, якісь будуть проводитися у вашому готелі. Це в той час, коли пара співаків з електронним піаніно гарланят в ресторані з 21.00 до 24.00.

Про зірковості готелів. Мій досвід продемонстрував, що це має величезне значення. Чим більше зірок, тим не тільки дорожче, але і краще. Це справді так.

Ланч краще, обслуговування, крім того дрібниці, такі як мило, гель для душу, серветки і т.д. зміна білизни, інтер'єр приміщення, безшумність і справність кондиціонера, наявність теплої і холодної (!) води. Якщо не бажаєте дивитися на обшарпані стіни і дрімати на простирадлах з плямами, вибирайте 4-5 *.

Має значення розташування готелю по відношенню до центру міста, туристичній зоні і пляжу. Якщо ви бажаєте жити в готелі на першій шпальті від моря, неподалік від центру міста, але і не так вже близько до нього, то в Лімассолі я б дала перевагу готелям Apollonia Beach 5 *, Four Seasons 5 * Amathus Beach 5 *, Mediterranean Beach 4 *, Holiday Inn 4 *. В Айя-Напі це Grecian Bay 5 *, Nissi Beach 4 *, Adams Beach 4 *.

4. Структура міст.

І Лімассол і Айя-Напа складаються з трьох поясів. У разі якщо йти від моря, то ми перетнемо: смугу пляжу, після цього подекуди смугу зелених насаджень, після цього основну дорогу, після цього починається фактично сам місто - будинки, магазини, контори, банки і т.д. Айя-Напа такий невеликий місто, що в тому місці є лише один єдиний світлофор і серйозний перехрестя на ньому.

Сувенірні крамниці і кафе розташовані на протязі дороги і в історичному центрі міста. Крім цього

в центрі знаходяться пара нічних закладів - клубів, дискотек. Ринкова немає. Лімассол більше за кількістю та розміром магазинів, світлофорів та офісів. В обох містах величезна кількість таксі, на яких можливо доїхати з одного кінця міста в другий. Крім цього є рейсові автобуси.

Міста чисті, але на пляжах подекуди ваяются недопалки, трубочки для коктейлів, пакетики від арахісу. У містах весь час щось будують і можливо помітити купи будівельного сміття. Трапляються маленькі закинуті пустирі з елементами бур'янів і сміття.

Але всі ці негативні моменти несуттєві.

5. ціни і Послуги.

Валюта на Кіпрі - кіпрський фунт. Складається з 100 центів. У травні - червні курс кіпрського фунта до долара - 1: 1,62. Тобто за 1 американський долар вам дадуть 0,62 кіпрського фунта. Пляжі платні. Деякі готелі мають власні безкоштовні лежаки на пляжах, але їх мало. Лежак з мастрасом коштує 1 фунт, стільки ж коштує парасольку.

На пляжах є кафе. У тому місці можливо придбати сендвічі, морозиво, салати, чіпси, хот-доги, напої і т.д. Дуже багато, що мається на кафе можливо придбати в магазинчиках поруч з пляжем - в тому місці дешевше. На пляжах є душ - 20 центів за одну смітник.

Магазини для туристів в туристичній території і в містах торгують повністю однаково продуктами і сувенірами. У центрі Лімассола є пара магазинів торгують фірмовими товарами (одяг, взуття, косметика), і пара універмагів з товарами європейського уровеня якості.

В Айя-Напі аналогічних магазинів немає. Є ювелірні магазини з золотом тільки 750 проби і сріблом. з приводу якості не можу нічого повідомити, але виглядати прекрасно. У Лімассолі є шкіра магазинів і пара хутра, де реалізовують хороші речі. В Айя-Напі ні хутра ні шкіри ні.

Є пара магазинів з шкіряними виробами, але рівень якості виробів дуже середнє. Багато красивих фруктів і овочів. Кавуни, черешня, полуниця, персики, абрикоси, дині, огірки, помідори - все вирощено на Кіпрі і відмінної якості.

У кафе і ресторанах подають місцеві страви - лефтіко, Офелія і ін. М'ясні страви. Рівень якості гарне і коштує спробувати. В обов'язковому порядку спробуйте рибні страви в рибних ресторанах. Гарні кіпрські червоні вина і сухі білі. Середня ціна вечері на двох з салатом, гарячим, десертом і спиртним - 20 -40 фунтів.

Залежить від ресторану і від кількості спиртного.

Продукти в магазинах:

мінвода 1,5 л - 0,45 фунта,

сік натуральний апельсиновий 1л - 1,20 фунта,

фісташки 150г - 3,15 фунта,

сир нарізка 150г - 1,9 фунта,

шинка нарізка 150г - 1,60 фунта,

йогурт - 0,60 фунта, черешня 1кг - 3 фунти.

сувеніри:

кераміка - 2,50 - 20 фунтів,

мережива - 2 - 160 фунтів,

невелика скульптура - 0,95 - 8 фунтів,

футболки, хустинки, кепки - 3 15 фунтів.

У разі якщо бажаєте щось почитати, везіть літературу з собою. На Кіпрі продаються російське популярне чтиво, але дорого - 6 фунтів за дрібну книжку. Розмова по телефону з Росією - 25 центів в 60 секунд.

У будь-якій крамниці продаються телефонні картки. Після закінчення 23.00 і у вихідні - знижки. У містах є прокат машин, велосипедів і мотоциклів.

На пляжах джетскі, пірнання з аквалангом, парашут.

6. Застереження.

На Кіпрі немає злочинності і не потрібно побоюватися за власний гаманець або речі в номері. Однак, я б не рекомендувала брати на пляж велику кількість готівки, коштовності і мобільний телефон. У номері є сейф, яким можна скористатися за плату.

Вулицями можливо гуляти всю ніч без страху за власне життя. Кіпріоти православні і до росіян ставляться прекрасно. На Кіпрі багато говорять по-російськи.

Будьте обачні з лівостороннім переміщенням.

На Кіпрі немає ніяких жахливих комах або плазунів, яких потрібно турбуватися.

У травні-червні на Кіпрі через чур жарко і фактично не буває дощу. Температура близько + 35С. Будьте обачні на сонці. Застосовуйте лосьйон і захисний крем після закінчення засмаги.

Особливо це страшно для дітей. Обгоріти вельми легко.

7. Назад в Росію.

У той час, коли вас привезуть в аеропорт, ви пройдете до стійок реєстрації квитків вашої компанії. Після закінчення реєстрації вам потрібно буде забрати зі стійки і заповнити зелену картку англійською. Те ж саме, що при в'їзді, лише другий колір.

Далі паспортний контроль і ви опинитеся в залі вильоту, де побачите величезне кафе, Duty Free і телевізори. розвішані в тому місці в цей самий момент з інформацією для пасажирів, що вилітають. Пошукайте ваш рейс і визначте номер виходу (Gate). А пізніше зі спокійною душею маєте можливість піти в Duty Free або посидіти в кафе.

Дякую за те, що прочитали мою розповідь. Сподіваюся, він буде для вас потрібен. Задавайте питання - я з задоволенням на них відповім.

Про автора Редактор

Хочеш розсмішити Всевишнього - розкажи йому про свої задуми.

Джерело: 100dorog.ru

КІПР: корисна інформація та поради туристам

Захоплюючі записи:

Підбірка статей, яка Вас повинна зацікавити:

  • Скільки грошей потрібно брати з собою в Єгипет

    Багато туристів виконують свою відпустку в Єгипті, за великим рахунком не спілкуючись з грошима, користуючись лише позиченими за сукупністю All Inclusive ....

  • Скільки брати з собою до Італії?

    Говорячи про додаткові витрати і Італії в цій державі можна сміливо керуватися правилом, що скільки грошей не забери, все одно ...

  • Скільки брати грошей в лондон?

    Гроші Британії Валюта Британії - фунти. Один фунт дорівнює ста шилінгам. У разі якщо їдете в поїздку, то, само собою зрозуміло, необхідно мати при ...

  • Скільки грошей брати з собою в Тайланд

    Основна »Таїланд» скільки грошей забирати в Таїланд Будь-який з нас неодмінно згадує над тим, щоб відправитися куди-небудь за кордон. Мета ...

  • Скільки грошей подарувати на весілля?

    Люди, якісь взяли запрошення з нагоди одруження, досить часто стикаються з проблемою, що стосується того, скільки грошей дарувати на весілля ....

  • Новини хокею → скільки грошей ви витрачаєте на бухло

    Білоруси пропили за шість місяців 2,5 трлн. рублів Із спиртних напоїв у нас величезною популярністю у населення користуються плодові вина. За шість ...

Скільки брати з собою до Італії?
Скільки брати грошей в лондон?
Скільки грошей подарувати на весілля?

Новости