Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ріка Ніл

Річка Ніл бере свій початок на плоскогір'ї в східній частині Африки і несе свої води в Середземне море - це єдина річка, що проходить через пустелю Сахару Річка Ніл бере свій початок на плоскогір'ї в східній частині Африки і несе свої води в Середземне море - це єдина річка, що проходить через пустелю Сахару. Ніл вважається другою за довжиною річкою в усьому світі, який поповнює свої водні ресурси за рахунок опадів, що випадають в більш південних регіонах материка (зокрема в Ефіопії) і його витоки.

До правих притоках Нілу відносяться - Блакитний Ніл, Ачва, Собат і Атбара; ліва притока Білого Нілу - Барх-ель-Газаль. Територією Єгипту Великий Ніл тече по напівпустелі, не маючи припливів, і довжина його на цій ділянці досягає 3000 км. Якщо брати початковою точкою вимірювання озеро Вікторію, а кінцевою гирлі, впадає в Середземне море, то довжина Нілу складає 5600 км, якщо початком вимірювання буде найдовший приплив Кагера, то довжина річки становить 6671 км.

Ніл є житницею Єгипту, від річки по всій долині країни протягнуті зрошувальні канали, і збудовані невелика гребля і потужна Асуанська гребля, завдяки якій можливість зрошення в багато разів збільшується. Білий Ніл бере початок з території невеликого держави центральної Африки Руанди, а Блакитний Ніл починається на території Ефіопії і обидва Нілу, зливаючись, утворюють потужну ріку.

Великі міста, які розташовані на берегах Нілу це: Хартум, Асуан, Луксор, Каїр-Гіза і Олександрія. Культові обряди також мають велику зв'язок з рікою, на берегах якої збудовано безліч храмів. Ніл є прекрасним місцем для відпочинку і прогулянок, як на маленьких фелюги, так і круїзи на чудових кораблях.

Новости