Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Предмети дозволені і заборонені до провезення в ручній поклажі в літаку

  1. Правила перевезення ручної поклажі
  2. Що допускається везти в ручній поклажі
  3. Що заборонено брати в ручну поклажу
  4. Правила і норми для товарів з Duty Free
  5. Як дізнатися весь перелік предметів, дозволених, або заборонених до провезення на повітряному судні

Подорожі та поїздки залишають масу емоцій, приємних вражень і, щоб ніщо не затьмарило поїздку і не зіпсувало настрій, потрібно знати правила перельоту. Деякі через незнання розлучаються з улюбленими речами в аеропорту через, що їх не дозволено брати з собою на борт літака. Але ж цього можна було б уникнути, тому перед майбутньою поїздкою не завадить засвоїти елементарні правила.

Правила перевезення ручної поклажі

Існують правила щодо того, що не можна брати в літак, але є ще й норми, що стосуються розмірів і ваги дорожніх сумок і валіз. Потрібно укладатися в габарити - 55 * 40 * 20 см (довжина, ширина, висота) або 115 см по сумі трьох вимірів. Такі обмеження вводяться, щоб сумки легко можна було помістити в багажний відсік над головою.

Часто пасажири недооцінюють правомірність цих правил, але ж все робиться для комфорту і безпеки - при перевищенні ліміту ваги передбачених габаритів валізу, сумку можна буде помістити на полицю або закривати. Тому такі норми не беруться з повітря, а залежать від умов в літаку. Провозити ручну поклажу без проблем можна вагою не більше 5-10 кг. Норми ваги можуть відрізнятися для кожної авіакомпанії, найсуворіші вимоги у бюджетних авіаперевізників (лоукостерів).

Якщо ручна поклажа зовні компактна і не громіздка, швидше за все, на неї не будуть особливо звертати увагу під час реєстрації в аеропорту.

Якщо ручна поклажа зовні компактна і не громіздка, швидше за все, на неї не будуть особливо звертати увагу під час реєстрації в аеропорту

Норми ручній поклажі продумані з метою безпеки на борту літака під час перельоту

Якщо пасажир хоче пронести в літак об'ємну сумку або валізу, в ході реєстрації на рейс співробітниками авіакомпаній можуть вживатися такі дії:

  • Зважування. Якщо виявлено перевагу, то надлишок речей потрібно перекласти в багаж, в деяких випадках можна заплатити за перевищення норм ручної поклажі.
  • Перевірка габаритів. Робиться це за допомогою спеціальної конструкції, що нагадує рамки. Увійде - дозволять пронести в літак, не відповідає параметрам - потрібно здавати в багаж.

Щоб уникнути непорозумінь і спростити процес збору, краще спочатку купувати спеціальний рюкзак, який підходить за габаритами. Він зручний тим, що без проблем підганяється під необхідні розміри, як мінімум туго затягнувши фіксують лямки-ремінці.

Зараз виробники валіз передбачають вимоги авіаперевізників, тому розміри самих маленьких валіз з пропонованого асортименту цілком підходять для ручної поклажі.

Рамки для перевірки габаритів ручної поклажі

Важливо знати! На осінньо-зимовий період можна все об'ємне і важке одягнути на себе, нехай навіть на час реєстрації, потім можна зняти. Головне будинку заздалегідь перевірити - зважити і обмерять валізу для ручної поклажі.

Що допускається везти в ручній поклажі

При зборі валіз, у кожного мандрівника в голові виникає питання, що можна брати в ручну поклажу в літак. Зовсім неприємно навіть уявляти, що необхідне можуть заборонити і доведеться викидати.

У список речей, дозволених до провозу в салоні літака, входить:

  • Їжа, якщо це не м'які, пастоподібні продукти (йогурт, варення, паштет). Наприклад, без проблем можна взяти хлібці, сухофрукти, бутерброд або яблуко.
  • Зубна щітка і паста (до 100 мл).
  • Шампунь і рідке мило в маленьких пляшечках до 100 мл.
  • Фен.
  • Електроніка у вигляді телефону, фотоапарата і зарядок.
  • Електронна сигарета.
  • Милиці.
  • Порожня пляшка.
  • Що не мають гострих кутів і не представляють небезпеки музичні інструменти.
  • Дитяче харчування. Води або дитячої суміші дитині до 2-х років має бути стільки, скільки буде потрібно на час польоту.

Що дозволяється перевезти в ручній поклажі

Все що перевозяться рідкі і гелевидні речовини в ємностях до 100 мілілітрів потрібно покласти в прозорий пакетик розмірами 20 * 20 см. Такий пакетик вимагають застібати, тому набити до верху його ніяк не вийде. Підійде стандартний прозорий пакет з zip-застібкою, який нескладно знайти в магазинах.

Що заборонено брати в ручну поклажу

Перед тим, як покласти ті чи інші речі в сумку або валізу, слід просто поміркувати логічно. Все, чим можна завдати шкоди (вколоти, поранити, порізати і т.д.), буде заборонено до провезення. Це потрібно враховувати при зборах і набагато простіше будь-який предмет, який під питанням, прибирати, якщо він не життєво-важливий.

Список того, що не можна провозити в ручній поклажі в літаку:

  • Ножі.
  • Небезпечна бритва і бритва.
  • Манікюрний набір або просто ножиці, часто навіть дитячі з округлими кінчиками не пропускають.
  • Столові прибори - вилки, ножі.
  • Спортивне спорядження - м'яч, лижі, бейсбольна біта.
  • Шприци або голки до них. Якщо без них не можна обійтися під час перельоту, повинна бути довідка від лікаря, що підтверджує цей факт.
  • Запальничка.
  • Камені, мушлі (не можна вивозити і в багажі), що вважається надбанням відвідуваною країни.
  • Скотч.
  • Мотузка.
  • Тенісна ракетка, може заборонятися, потрібно дізнаватися окремо для кожного авіаперевізника.

Важливо! Якщо в ручній поклажі знаходиться дорогущий крем і співробітники аеропорту просять його викинути, можна скористатися камерою зберігання, а по поверненню - забрати. Це недешево, але іноді ціна за зберігання цілком може себе виправдати.

Що робити, якщо потрібно провезти лікарські препарати? Якщо вони тверді, їх можна проносити. Єдино на психотропні таблетки можуть звернути увагу при огляді і зажадати рецепт від лікаря. На рідкі лікарські засоби існують обмеження на провезення рідин. Будь настій, мазь, гель, сироп або крем повинен бути в ємностях до 100 мл, які запаковані в 1 прозорий пакет (20 * 20 см).

Правила і норми для товарів з Duty Free

Правильна упаковка товару з Д'юті Фрі

Мало хто встоїть і не відвідає безмитну зону торгівлі, одні - щоб скоротити час до посадки, інші - цілеспрямовано хочуть зробити покупки. Якщо планується рейс з пересадкою, кращий варіант для шопінгу - перед вильотом з останнього аеропорту. Важливо пам'ятати про норми провозимого алкоголю (обсяг і відсоток вмісту спирту).

Співробітники Duty Free стежать теж за кількістю, проте в разі пересадок, можна купити понад норму і в такому випадку можуть затримати після перельоту на виході. Працівникові митної служби абсолютно все-одно, де був куплений алкоголь - в Duty Free або в іншому місці. Вони перевіряють загальний обсяг алкоголю, який ввозиться в країну пасажиром, і чи відповідає це кількість встановленим митним нормам країни.

Важливо! Все, що понад дозволені норм, буде обкладатися митом або вилучатися.

Товар з Duty Free, повинен знаходиться в запаяному (опломбованому) пакеті. Алкоголь і парфум, можна проносити в літак упакованими в ретельно закритий пакет, для підтвердження покупки повинен прикріплюватися чек. Часом продавці складають придбані товари в пакет і без запаювання. Проблем може і не виникнути в такому випадку, але повинен бути чек і заводська упаковка товару повинна зберігатися цілісної до прибуття в кінцевий пункт призначення.

Важливо! У 2018 році в Росії з'явилися нове правило щодо провезення товарів з Duty Free. Так, за великогабаритні товари може стягуватися мито, в такому випадку заощадити на покупці в безмитної зоні не вийде. Норми встановлюються авіакомпанією-перевізником.

Як дізнатися весь перелік предметів, дозволених, або заборонених до провезення на повітряному судні

Немає універсального документа або зведення правил, якими б керувалися всі авіакомпанії без винятку. Правила встановлюються міжнародними відомствами і законами конкретної країни, а також окремо аеропортами і авіаперевізниками. Але в будь-якому випадку вони повинні відповідати міжнародним стандартам.

Усередині країни діють Федеральні авіаційні правила, є поправки і накази від Міністерства транспорту, а також багато дрібних правових актів. Крім цього, аеропорти і авіаперевізники встановлюють свої правила. Наприклад, пару років назад деякими авіакомпаніями був заборонено перевозити в літаку Samsung Galaxy Note 7 (відомі своєю здатністю вибухати), без очікування, коли влада зробить відповідні заходи і зроблять офіційну заборону.

Норми провезення ручної поклажі встановлюються митницею та Мінтрансом

Детальний перелік речей, дозволених або заборонених до перевезення в ручній поклажі, важливо вивчити до польоту, навіть якщо доводиться літати не вперше. Досить зрозуміти принцип цих правил і переглянути список, що можна брати з собою в літак, а що не можна. Це легко зробити на сайті компанії «Аерофлот» або будь-який інший, виконує переліт. Для цього не потрібно багато часу - максимум 10 хвилин, зате з'явиться впевненість, що ручна поклажа зібрана за правилами. Також потрібно звертати увагу на інформаційні таблички в аеропорту, на них завжди найактуальніша інформація на даний момент часу.

Всі перераховані вище правила допоможуть швидко зібратися в подорож, уникнути проблем в аеропорту, тому питання з ручною поклажею вже не зможуть зіпсувати настрій пасажирам. Подорожувати треба в задоволення.

Що робити, якщо потрібно провезти лікарські препарати?

Новости