Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Їжа в Барселоні: ціни, огляд закладів та рекомендації, як не переплачувати

  1. Їжа в Барселоні: варіант «мальовничий пікнік на природі»
  2. Барселона: їжа в ресторанах і кафе
  3. Огляд цін на їжу в Барселоні

Бюджет на відпочинок в Іспанії можна істотно оптимізувати, якщо заздалегідь підготуватися і знати, як не переплачувати Бюджет на відпочинок в Іспанії можна істотно оптимізувати, якщо заздалегідь підготуватися і знати, як не переплачувати. Оскільки їжа та проживання - це чи не основні статті витрат в туристичній поїздці, то пропонуємо вам звернути увагу на корисні поради про те, як не переплачувати ті екстра-суми, які зазвичай доводиться переплачувати туристам, які не знають місцеві особливості. Поговоримо про Барселоні, як самому привабливому туристичному місту Іспанії.

Коли наш турист вирішується відвідати Барселону з гастрономічними цілями, то можна бути заздалегідь упевненим, що це місто з великою історією нікого не розчарує. Але чи дійсно в Барселоні можна знайти смачну і недорогу їжу? І хоча Барселона аж ніяк не схожа на класичний італійський містечко, де на вулиці продаються в рознос, де в достатку є смачна і дешева їжа, але і Барселона зможе запропонувати вітчизняному туристу гідну і недорогу їжу. Природно, дорогі ресторани і мережеві монстри фаст-фудів потрібно заздалегідь з цього списку виключити, і спробувати знайти недорогу національну кухню.

Їжа в Барселоні: варіант «мальовничий пікнік на природі»

Якщо наш турист вперше виявляється в Барселоні і йому потрібно серйозно заощадити грошей на їжу, і побільше залишити грошей на огляд місцевих визначних пам'яток, то кращим недорогим вибором буде обід на відкритому повітрі. Поліція дозволяє як гостям столиці і місцевим збиратися на міських парках, брати з собою їжу і напої. Ось тільки спиртним захоплюватися не варто. Тільки Барселона може запропонувати своїм дорогим туристам т.зв. вибір два в одному: не тільки ознайомитися зі світовими шедеврами архітектури на кшталт старої церкви Sagrada Familia або будівлі Casa Batllo, але і шикарно і зі смаком відпочити на лоні природи. А тут є є достатньо місць, де можна розслабитися після напруженого дня і оглянути всі визначні пам'ятки. І якщо м'яко світить сонце і не варто похмура погода, то місцеві парки "Parc Guell" або "Parc de la Cuitadella" дадуть прекрасну можливість трохи відпочити на їх прекрасно обладнаних зелених галявинах.

В Іспанії час обіду починається о 13:00 і закінчується о 16:00. Вечеряти у іспанців прийнято починати 20:00, а закінчувати о 23:00. У нашому розумінні це буде схоже на бенкет зі спиртним, і він може затягнутися до самого ранку, особливо, якщо це справа відбувається в п'ятницю.

На відміну від благодатної Італії, тут не завжди є можливість скористатися недорогий вуличною їжею у вигляді шматка піци або Рубця. Хіба що купити у вуличного продавця хот-дог і пляшку кока-коли. Але не для того ж іноземний турист приїжджає сюди, щоб насолодитися стандартної прозової їжею, яку можна купити в будь-якому куточку світу?

Барселона: їжа в ресторанах і кафе

А смачна і гаряча їжа затребувана всюди. Нашому туристу потрібно в першу чергу звертати увагу на вивіски, написані на іспанською "menu del dia". Це буде означати, що в даному кафе подається стандартний обід з трьох страв і є жорстко фіксовані ціни. Ціна страв, в залежності від престижності ресторану, може вільно варіюватися. Як правило, обід в такому ресторанчику не перевищує 15 Євро. У дешевших закладах, де харчуються переважно місцеві люди, цілком можливо пообідати і за 6 Євро.

У таких місцевих закладах ви цілком можете насолодитися смачно приготовленої місцевої їжею з національної кухні, поданої темпераментними іспанськими офіціантами. І в наших країнах в ресторанах можна замовити страви іспанської кухні (наприклад, готель Арбат в Москві ), Однак ніхто не зможе вам передати місцевий колорит і атмосферу. За цим завітайте до Іспанії!

Якщо ж ви не хочете витрачатися кожен раз на ресторани або кафе, то тоді нічого не залишається, як переходити на вуличну їжу, яка удосталь продається на численних пляжах Середземномор'я міста Барселони. Беремо пляжний рушник, купуємо гамбургер, кока-колу і приємно поєднуємо обід з купанням і відпочинком на природі. Але будь-якому туристу важливо враховувати, що такі міжнародні бренди харчової індустрії як Макдональдс і інші, продають свою їжу в Барселоні за явно завищеними цінами. Щоб не помилитися у виборі кафе, де недорого і смачно годують, то буде краще ознайомитися з наступним списком:

Огляд цін на їжу в Барселоні

Найдешевша їжа подається в Can Paixano, де незрівнянний tapas (місцева закуска на зразок традиційного хот-дога) коштує 1.5 Євро. А якщо взяти до tapas місцеве вино cava, що стоїть за все 1.80 Євро за пляшку, то можна вважати, що обід вдався.

У центрі міста, в Міжнародному Торговому Центрі, є недорогий ресторан, званий EATS, де подають незабутній обід, стоїть 9-10 Євро. Для всіх тих туристів, які змушені подорожувати на босу ногу, даний ресторан виявиться корисним тим, що тут подається безкоштовне вино до основної закусці. Для більшості наших туристів ця пропозиція, можливо, і виявиться пріоритетним.

Але іноді в кишені не виявляється навіть і 10 Євро. В такому випадку туристу нічого не залишається, як знайти ресторан Romesco, де подається проста недорога їжа, що відрізняється смаком і поживністю. До речі, цей ресторан облюбували західні туристи, і його можна знайти у голосних голосам німецьких туристів, які, як відомо, вміють рахувати кожен євроцент.

Барселона не є містом, де кафе або ресторани відрізняються дешевизною, але якщо все заздалегідь розпланувати і знайти потрібні кафе і ресторани, то можна не тільки чудово харчуватися, але і оглянути на решту грошей все пам'ятки славного міста Барселони.

Читайте також:

Але чи дійсно в Барселоні можна знайти смачну і недорогу їжу?
Але не для того ж іноземний турист приїжджає сюди, щоб насолодитися стандартної прозової їжею, яку можна купити в будь-якому куточку світу?

Новости