Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Єлисей Артемчук потонув в аквапарку Dream Town, відзначаючи день свого народження

Дитячий басейн в аквапарку Dream Town, де сталася трагедія, фото: blog.i.ua/Max_TAG

"Країна" продовжує відстежувати подробиці трагічної події, яка сталася вчора ввечері в Аквапарку ТРЦ "Дрім таун" на Оболоні. Власники центру розваг - Гарік Корогодський і Олександр Меламуд висловили свої співчуття родині загиблого - 4 річного Єлисея Артемчука і на весь день суботи закрили водні атракціони , Щоб слідчо-оперативна група могла більш якісно провести огляд місця події.

Як заявила представник поліції Києва Оксана Блищик, виклик чергового на спецлінію "102" надійшов від лікарів о 18.15 і був перенаправлений в Оболонське управління поліції. У повідомленні йшлося про те, що в аквапарку втопився хлопчик . На місце негайно прибула слідчо-оперативна група. Незважаючи на всі зусилля лікарів, реанімувати дитину не вдалося.

Як пізніше з'ясувалося, в той день батьки хлопчика, бабуся і сестра відзначали 4 день народження маленького Єлисея. Вони приїхали в аквапарк близько 17.00. Малюк плескався в дитячому басейні з штучними хвилями, а в цей час батько - Олександр десь на півхвилини відлучився взяти кави (за іншою версією - відійшов поговорити по телефону). Дитина на деякий час залишився без нагляду, а коли повернувся батько хлопчик уже лежав на столі і рятувальники намагалися надати йому першу допомогу до приїзду медиків. Коли прибула бригада швидкої допомоги також майже годину проводилися на місці реанімаційні заходи, але запустити серце малюка так і не вдалося.

Максимальна глибина дитячого басейну - 1,6 м. Фото: blog.i.ua/Max_TAG

Як кажуть наші джерела в поліції Києва, на даний момент опитано як свідки батьки і близькі хлопчика, рятувальники та інші співробітники Аквапарку. Поліцейським продемонстрували позначки в записах з їх підписами, про те, що батьки попереджені про правила безпеки на воді. Також поліція вилучила і вже вивчила записи з камер відеоспостереження аквазони. Судячи з відео складається враження, що хлопчик послизнувся під час забав на воді, це помітили майже відразу навколишні і кинули його рятувати. Але навіть півхвилинного зволікання вистачило, щоб малюк набрав в легені води.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 115 КК , Тобто умисне вбивство із додатковою правовою кваліфікацією - нещасний випадок.

Наші джерела в Нацполіціі розповіли, що судячи з результатів розтину смерть хлопчика настала від утоплення, тому зараз вивчаються посадові інструкції персоналу і правила користування Аквапарком.

Наші джерела в Нацполіціі розповіли, що судячи з результатів розтину смерть хлопчика настала від утоплення, тому зараз вивчаються посадові інструкції персоналу і правила користування Аквапарком

Діти можуть перебувати в басейні тільки під наглядом батьків. Фото: blog.i.ua/Max_TAG

Згідно внутрішніх правил, діти повинні знаходиться в аквазоні суто під наглядом батьків. Тому також додатково вивчаються обставини чи немає тут складу злочину по ст. 166 КК (санкція статті до 5 років в'язниці) - Невиконання батьками обов'язків по догляду за дітьми.

Згідно характеристик Аквапарку в Дрімтаун, в дитячому секторі є 2 дитячі водні гірки - "Вайд Слайд" і "Боді Слайд". Цінова політика залежить від дня, дітям до 12 років пропонується дитячий квиток.

Судячи з прейскурантом, в аквапарк вигідніше ходити саме сім'єю, так як дорослий з 1 дитиною може відвідати аквапарк за 280 грн. (На 4 години), 2 дорослих з 1 дитиною - за 430 грн. Дитяча аквазона має площу близько 3 тис. Кв. метрів, тобто досить велика територія на якій як правило завжди повно народу і хлопчика спочатку навіть могли не помітити, що він впав у воду. Як розповідав його батько Олександр, коли він відлучився, то малюк залишився під наглядом бабусі, яка серед жвавою дітвори могла запросто втратити на якісь секунди його з поля зору і сталося непроправімое.

У поліції кажуть, що протягом місяця проведуть всі необхідні експертизи, поки мова про те, щоб вручати комусь повідомлення про підозру не йде.

Новости