Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ціни на відпочинок на Криті - 2019

  1. Ціни на авіаквитки на Крит
  2. вартість візи
  3. Ціни на готелі острова Крит в 2019 році
  4. Ціни на їжу на Криті в 2019 році
  5. Ціни на пам'ятки на Криті
  6. Транспорт на Криті
  7. автобуси
  8. таксі
  9. Оренда автомобіля
  10. пороми
  11. Ціни путівок на острів Крит в 2019 році
  12. Ціни і сезони на острові
  13. Скільки коштує поїздка на Крит?

Скільки потрібно грошей, щоб з'їздити на Крит? Ми підрахували основні витрати: переліт, проживання в готелі, харчування, транспорт, а також відвідування основних визначних пам'яток. В кінці - розрахунок мінімальної вартості поїздки на Крит.

Фінансове питання в подорож, мабуть, самий делікатне. Багато його бояться як вогню і з цієї причини відмовляються від поїздок по світу , Вважаючи, що це привілей виключно заможних людей. У цій статті на прикладі Криту ми доведемо, що за порівняно невеликі гроші можна побувати на легендарному острові і при цьому гідно жити, смачно їсти, відвідувати визначні пам'ятки і піщані пляжі . Відразу звернемо вашу увагу на той факт, що ціни на відпочинок на грецькому Криті в 2019 році, в порівнянні з сезонами попередніх років, суттєво не змінилися.

Шукати тур →

Ціни на авіаквитки на Крит

Найдешевші квитки на Крит - з вильотом з Москви. Ціна перельоту туди-назад в низький сезон з пересадкою складе від 8500 рублів (Aegean Airlines, багаж у вартість цього лоукост-тарифу не входить). Вартість прямого рейсу зазвичай майже в два рази вище - від 16000 рублів (рейси "Аерофлоту"). У високий сезон переліт з пересадками коштує від 13 тисяч рублів, прямий - від 19 тисяч.

Авіаквитки туди і назад з вильотом з Північної Пальміри зазвичай коштують від 15000 рублів з пересадками в низький сезон і від 21 тисячі - влітку. Ціна прямого рейсу з Санкт-Петербурга складе від 22000 рублів.

Також менше ніж за 30 тисяч рублів можна злітати на Крит з Пермі, Казані, Єкатеринбурга, Нижнього Новгорода, Самари, Краснодара, Воронежа і Новосибірська.

Шукати квитки →

Скільки потрібно грошей, щоб з'їздити на Крит

Пляж в Aldemar Royal Mare, Аніссарас (Фото © booking.com / Aldemar Royal Mare)

вартість візи

Для поїздки на Крит необхідно отримати шенгенську візу. Вартість візи до Греції для росіян в 2019 році - 3700 рублів. Дізнатися докладніше про необхідні для її отримання документах, продовження, а також те, що робити в разі відмови, ви можете в нашому окремому матеріалі .

Оформіть страховку онлайн на сайтах Сравні.ru або Cherehapa - вони порівнюють ціни у всіх великих страхових компаній. Ви можете вибрати поліс по потрібних параметрах і найкращою ціною. Вартість - від 300 рублів на тиждень.

Ціни на готелі острова Крит в 2019 році

Увага: ціни вказані для низького сезону.

Щоб знайти відповідний за ціною і відгуками готель на Криті, радимо використовувати сервіс Roomguru . Перед бронюванням тут можна ознайомитися з фотографіями, умовами проживання та оцінками постояльців.

Ціна двомісного номера в добу на Криті починається від 980 рублів. Наприклад, за цю суму можна розміститися в тризірковому готелі Real Palace . Номер в п'ятизірковому готелі коштуватиме від 1200 рублів на двох (наприклад, в готелі Classic Apartments Anissaras ).

Номер в п'ятизірковому готелі коштуватиме від 1200 рублів на двох (наприклад, в готелі   Classic Apartments Anissaras   )

Номер в Classic Apartments (Фото © booking.com / Classic Apartments)

Володарі більш щільного гаманця, що вважають за краще жити під час відпочинку в окремому будинку, можуть зняти його приблизно за 4700 рублів на добу. Стільки коштує проживання в The Hillside Home , З тераси якого відкривається вид на море і місто.

На Криті поширена оренда вілл та апартаментів у моря - їх можна знайти на сервісі Airbnb.ru . Це набагато комфортніше і часто дешевше готелів (особливо якщо їхати компанією або родиною).

Шукати готель →

Вид з балкона номера The Hillside Home (Фото © booking.com / The Hillside Home)

Ціни на їжу на Криті в 2019 році

Ключовий статтею витрат, яка визначає загальну ціну відпочинку на Криті в 2019 році, є харчування. Вартість страв на острові, як і в цілому в Греції, залежить від рівня закладу. В цілому можна сказати, що за європейськими мірками ціни на харчування на Криті невисокі.

Ціни в кафе на Криті:

  • сніданок - 4 €;
  • обід - 6 €;
  • вечеря - 17 €.

Ціни в ресторанах острова Крит:

  • сніданок - 5,5 €;
  • обід - 14 €;
  • вечеря - 25 €.

Ціни на продукти харчування в магазинах Криту

Якщо порівнювати вартість продуктів харчування на Криті з середніми цінами в Греції, то можна помітити, що цінник на острові трохи вище. У той же час фрукти і овочі тут коштують дешевше.

Приклади цін на деякі продукти:

  • булка білого хліба (500 гр) - від 1 €;
  • молоко (1 л) - від 1,20 €;
  • яйця (12 шт) - від 2,50 €;
  • курячі грудки (1 кг) - від 6,60 €;
  • картопля (1 кг) - від 0,50 €;
  • томати (1 кг) - від 0,75 €;
  • огірки (1 кг) - 1 €;
  • яблука (1 кг) - від 0,60 €;
  • апельсини (1 кг) - від 0,80 €.

Ціни на їжу на Криті →

Ціни на пам'ятки на Криті

Шукайте цікаві екскурсії на сайтах Sputnik і Tripster . Індивідуальні та групові, без натовпів туристів і російською мовою.

Крит - це острів з багатою історією та культурною спадщиною. Один міф про Мінотавра і Тесея приваблює тисячі туристів з усього світу. Ціни на екскурсії на Криті в 2019 році, а також на відвідування музеїв, палаців, храмів та інших визначних пам'яток, не сильно різняться і рідко перевищують планку в 10 €.

Ціни на основні визначні пам'ятки Криту:

  • Кносський палац - дорослий 6 €, дитячий - безкоштовно.
  • Археологічний музей "Іракліон" - 6 € за квиток.
  • Печера Зевса - дорослий 4 €, дитячий - безкоштовно.
  • Океанаріум Cretaquarium - 9 € за квиток.
  • Аквапарк Water City - дорослий 25 €, дитячий - 17 €.

Аквапарк Water City - дорослий 25 €, дитячий - 17 €

(Фото © Loic Pinseel / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Транспорт на Криті

Графа транспортних витрат також є обов'язковою при розрахунку ціни відпочинку на Криті в 2019 році. Основні засоби пересування на острові - автобуси, таксі та пороми.

автобуси

Визначити, який автобус під'їжджає, можна вже здалеку по його кольору. Сині - це міські, бежеві або зелені - міжміські. Вартість проїзду в автобусах Криту залежить від відстані. Ми навели приклади цін на декілька найпопулярніших автобусних маршрутів, які використовують туристи.

Внутрішні рейси:

  • Іракліон - Кносський палац: 1,5 €;
  • Іракліон - аеропорт Іракліон: 1,5 €;
  • Агіос Ніколаос - Елунда: 1,7 €;
  • Ретімно - Аркаді: 2,8 €.

Міжміські рейси:

  • Іракліон - Херсоніссос: 3 €;
  • Іракліон - Балі: 5 €;
  • Іракліон - Ретімно: 7,6 €;
  • Іракліон - Ханья: 13,8 €.

Якщо ви плануєте активно користуватися автобусами Криту, радимо відвідати сайт перевізника KTEL (Розклад і ціни). Придбати квиток можна у кондуктора і в кіосках на зупинках. Рекомендуємо другий варіант: кондуктора може не виявитися, а контролери, швидше за все, будуть ходити з перевіркою. Дітям до 5 років надається безкоштовний проїзд.

Дітям до 5 років надається безкоштовний проїзд

Автобус перевізника KTEL на автобусній станції (Фото © wikimedia.org / Alf van Beem)

таксі

Викликати таксі можна трьома шляхами: зателефонувати, підняти великий палець або оформити замовлення через інтернет. Найбільш зручний - третій варіант, оскільки він виключає можливість мовного непорозуміння. Вартість поїздки - 1,3-1,5 € за кілометр.

Якщо ви подорожуєте з дітьми або просто втомлюєтеся після перельоту, краще заздалегідь забронювати таксі з аеропорту Іракліон або Ханьи . Таке рішення позбавить вас від черг за машиною, її пошуків і дозволить дістатися до місця проживання швидко і комфортно.

Таксі в Ретімно (Фото © wikimedia.org / Benoit Prieur)

Оренда автомобіля

З кожним роком зростає число вільних мандрівників, які воліють подорожувати по Криту на прокатних автомобілях. Вартість залежить від ряду факторів, таких як клас автомобіля, термін прокату, тип страховки і сезонність. Слід зазначити, що ціна оренди авто на Криті в 2019 році істотно не змінилася, якщо порівнювати з попередніми роками. Вартість прокату автомобіля - від 25 € за добу. Орендувати машину можна як в аеропорту, так і заздалегідь на сайті Skyscanner Car Hire .

Оренда авто →

пороми

Греція складається з близько 2000 островів, тому поромне сполучення в країні, як і на самому Криті, дуже добре розвинене. Теплоходи, катамарани, пороми різної величини і рівня дозволяють ходити як між курортами Криту, так і по всій Греції. Вартість переправи в середньому становить 8-13 € за людину. Дізнатися більш детальну інформацію по конкретним маршрутами і забронювати квиток ви можете на сайті поромів в Греції ferriesingreece.com .

(Фото © Jack Cousin / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Ціни путівок на острів Крит в 2019 році

Ми вивчили ціни на тури на Крит в 2019 році і призвели приблизну вартість, однак знайти можна і дешевші варіанти. Просто слідкуйте за палаючими пропозиціями і бронюйте заздалегідь. У нас є добірка турів по Греції в цілому в окремій статті .

Виберіть відповідний для вас грецький курорт ! У статті - найкращі місця відпочинку.

Пляж Балос на Криті (Фото © stefanlanghp1 / pixabay.com)

Ціни на путівки на Крит починаються від 40 тисяч рублів на 7 днів за двох з вильотом з Москви. Вартість путівки при повному пансіоні (включеному сніданку, обіді і вечері) - від 60 тисяч рублів.

Купити тур на 7 днів з вильотом з Санкт-Петербурга можна від 50 тисяч рублів за двох. Путівка з триразовим харчуванням коштуватиме від 70 тисяч рублів.

Шукати тур →

Гарячі тури за найкращими цінами варто шукати на сервісах Травелата і Level.Travel - вони порівнюють пропозиції 120 туроператорів і знаходять кращий варіант. Купити путівку можна онлайн, що дуже зручно. Хочете заощадити? Читайте наші 7 правил покупки турів онлайн .

Читайте наші   7 правил покупки турів онлайн

Пляж Шайтан лимані (Чортова гавань) на Криті (Фото © anastosKol / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Ціни і сезони на острові

Фактор сезонності відіграє визначальну роль у вартості подорожі на Крит. Найдорожче відпочивати в високий сезон - влітку. У червні, липні і серпні температура повітря тримається близько +28 ... + 30 ° C. Найдешевший відпочинок на Криті в низький сезон (грудень, січень, лютий і березень). Стовпчик термометра в цей час коливається на позначках +15 ... + 17 ° C.

Починаючи з середини квітня купальний сезон знову відкривається, і вартість відпочинку на Криті підвищується. Найбільш оптимальний варіант - оксамитовий сезон. Всі туристи в своїх відгуках відзначають, що ціна відпочинку на Криті в вересні і жовтні на порядок нижче, відпочиваючих (особливо з дітьми) набагато менше, а вода прогрівається до + 24 ° C.

Погода влітку

Дізнайтеся також про відпочинку на Криті з дітьми .

Пляж Балос на Криті (Фото © Riccardo Romano / flickr.com)

Скільки коштує поїздка на Крит?

Отже, на яку ж суму слід розраховувати, вирушаючи на острів? Більшість з нас завжди шукають яка є дешевшою, тому ми зробили підрахунок максимально бюджетної, але в той же час повноцінної і комфортної поїздки на Крит.

При підрахунку поїздки ми брали ціни в низький сезон - саме в цей час найдешевше відпочивати на Криті. Тому, щоб дізнатися, скільки коштує поїздка на Крит в високий сезон, сміливо множте суму, на 2.

  • Авіаквиток з Москви в обидва боки з пересадками - 17200 рублів на двох.
  • Віза в Грецію - 7400 рублів на двох (якщо у вас уже є відкритий шенген, то ця стаття витрат віднімається).
  • Страховка - 600 рублів на двох. Купити страховку →
  • Бюджетний готель - 980 рублів на двох на добу, тобто 6860 рублів в тиждень.
  • Триразове харчування: сніданок в кафе - 4 €, обід (фаст-фуд) - 3 €, вечеря в недорогому кафе коштує 17 €. На двох у день 48 €, тобто 336 € на тиждень.
  • Транспорт. Дві поїздки на автобусі в день на двох - 3 €, тобто 21 € на тиждень.
  • Три пам'ятки - 32 € на двох.

Таким чином, вартість самостійної економ-поїздки на острів Крит складе близько 60260 рублів на двох терміном на 7 днів. Ціна 10-денного відпочинку на грецькому Криті в 2019 році, відповідно, 74300 рублів.

(Фото © fotogake / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Джерело вступного зображення: © Jack Cousin / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0

Скільки потрібно грошей, щоб з'їздити на Крит?
Хочете заощадити?
Отже, на яку ж суму слід розраховувати, вирушаючи на острів?

Новости