Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Безкоштовний «сир» тепер і в Ізраїлі! Особистий досвід: страхи і поради

#travel #israel #travel #israel   Якщо ви запитаєте мене, що таке Тагліт, я навряд чи скажу, що це просто безкоштовна поїздка в Ізраїль, як було написано в   попередньому пості Якщо ви запитаєте мене, що таке Тагліт, я навряд чи скажу, що це просто безкоштовна поїздка в Ізраїль, як було написано в попередньому пості . У перекладі з івриту «Тагліт» означає «відкриття», хоча я б назвала його хвилею. Вона підхоплює вас вже на виході з аеропорту Тель Авіва і несе стрімким потоком через всі 10 днів подорожі, через весь Ізраїль, через емоції, незвичайні враження і нові знайомства. За цей час з голови стираються будь-які хвилювання, недозволені питання і депресії, здається, ніби всередині провели генеральне прибирання. У поїздці немає часу для смутку, самокопання або сторонніх клопоту. Кожну хвилину відбувається стільки всього, що ледь встигай запам'ятовувати, фотографувати і просто насолоджуватися моментом. А через 10 днів хвиля знову поверне вас в аеропорт Бен Гуріон, посадить в літак і, тільки милуючись ізраїльським узбережжям Середземного моря через ілюмінатор, ви запитаєте «Що це було, Пух?». І ось тоді я відповім: це був Тагліт!

Однак коли я тільки збиралася в поїздку, все було не настільки безхмарно і чудово, яким здається зараз. Саме про «хмарах» і піде мова в найближчих двох постах мого блогу! А ви що думали, я знову буду співати Тагліту дифірамби? =)))

Про можливість такого незвичайного подорожі я дізналася близько року тому від знайомої, яка, як і я, їздила на весняний фото-Тагліт. Перша реакція на таку новину у всіх однакова: «Дааа лааадно! Безкоштовно ??? Не може цього бути!!!". Звичайно, я не стала винятком)) Однак поступово розібралася, що до чого, з'ясувала причини такого щедрого подарунка долі і швиденько почала «пакувати валізи», бо мій вік довго роздумувати не дозволяв.

Зрозуміло, мені здавалося, що я вписуюся в якусь авантюру, було багато страхів і забобонів, я точно не знала, що мене чекає в цій подорожі, але безкоштовність цього заходу просто-таки манила! Найголовніші побоювання, які, як з'ясувалося, були присутні у багатьох учасників поїздки, полягали в наступному ...

Страх: Мені так промиють мозок, що після повернення я вдарити в іудаїзм і захочу емігрувати до Ізраїлю.
Виявилося: промивати нам мозок ніхто не збирався, а про переїзд на постійне місце проживання взагалі не йшлося. У поїздці просто розповідали про історію та культуру країни через призму місцевої релігії, тому що без неї Ізраїль в принципі не існував би. Його можна скільки завгодно називати світською державою, але на практиці дуже багато там зав'язано на іудаїзмі, один шаббат чого вартий! Що стосується зміни громадянства, то ніякого соціального раю після переїзду нам не обіцяли. Рекламували лише навчальні програми на кілька місяців, що багатьох з нас, звичайно, зацікавило. Однак при найближчому розгляді всі ці нібито безкоштовні ласощі виявилися не настільки вигідні і привабливі і, охолонувши після путешественніческой ейфорії, багато це зрозуміли.

Страх: Для самостійного мандрівника поїздка в складі групи - це пекло.
Виявилося: не потрібно плутати Тагліт зі звичайною тур-групою, що складається з матусь з дітьми, незадоволених бабусь і ФІФ на підборах, тобто абсолютно різношерстого народу. Ми були групою молоді у віці від 18 до 26 років, об'єднаної однією ідеєю познайомитися з Ізраїлем, оскільки більшість з нас приїхало туди вперше. Важливим фактором виявилася і безкоштовність поїздки, тому що, витративши на все про все 60 доларів, нікому не приходило в голову бурчати, лаятися або качати права. Традиційна скарга «я вам заплатив, а ви мені фігню якусь показуєте» просто не працювала, ми всі були щиро раді «дарованому коню», незважаючи на всі його вади!

Страх: Страшно їхати одному, раптом ні з ким не потоваришую і доведеться 10 днів жити з чужими людьми.
Виявилося: в Тагліт навіть потрібно їхати одному, щоб не ходити всюди «парою зі своєю рідною Тамарою», а заводити нові цікаві знайомства! Вже з 30-40 чоловік точно можна знайти однодумців. Ми майже всі були незнайомі, тому швидко потоваришували, адже інакше нудно! Як не дивно, різниця у віці майже не відчувалася. Можливо, так сталося через те, що на 10 днів ми нібито перетворилися в дітей, яких батьки відправили до літнього табору. Ми не платили за цю поїздку, не хвилювалися про її організації, про нас піклувалися і постійно розважали цілих три людини (гід і два ведучих). Так чому б не відчути себе дітьми ?! Що стосується розподілу по кімнатах, то його ніхто не нав'язував. Ми самі вибирали, з ким хочемо жити, і домовлялися між собою. Періодично можна було змінюватися сусідами, оскільки ми постійно переїжджали з готелю в готель і кожен раз могли розселятися по-різному.

Страх: Мене годуватимуть дивною кошерної їжі, поселять в погані готелі і змусять виходжувати кілометри і повзати по горах.
Виявилося: кошерна їжа не сильно відрізняється від звичайної, хіба що відсутністю свинячої відбивної на вечері і шинки на сніданок. В іншому Ізраїль здивував своїми особливостями готельного шведського столу не більше, ніж інші країни. А після італійських сніданків, що складаються з джему і булочки, мене взагалі важко чимось налякати. Чи треба говорити, що я була щаслива побачити масу свіжих овочів, різні йогурти і сири, паштет з тунця (!) І ще якісь місцеві страви - і це тільки з ранку, про вечерю я взагалі мовчу!

Готелі, де ми зупинялися, звичайно, не значилися 5-зіркові, але більшість з них мені сподобалося, особливо після прочитання поганих відгуків в інтернеті, коли я готувалася до гіршого. Зазвичай нас селили в бюджетні готелі, хостели чи на турбазах, була ще пекельна ніч в загальному наметі у бедуїнів, на щастя, тільки одна. Варто також врахувати, що майже всюди ми зупинялися лише на вечерю, сніданок і нічліг, тому не завжди навіть встигали помітити якісь недоліки готелів.

З точки зору фізичної активності поїздка дійсно вийшла не відпочинковий. Ми багато ходили по містах, піднімалися в гори, протискувалися між стін каньйону і все це під палючим сонцем. Однак я готувалася до більш серйозних навантажень, а виявилося, що в порівнянні з моїми звичайними подорожами, в Ізраїлі мене чекала майже легка прогулянка!

Що хочеться порадити майбутнім таглітовцам крім того, про що ще розкажуть організатори поїздки?

Не слухайте прогнози погоди і беріть з собою всі варіанти одягу незалежно від сезону: від майок і шорт (в будь-який час року) до светрів (навіть влітку), дощовиків (взимку) і теплих осінніх курток (завжди крім літа) Не слухайте прогнози погоди і беріть з собою всі варіанти одягу незалежно від сезону: від майок і шорт (в будь-який час року) до светрів (навіть влітку), дощовиків (взимку) і теплих осінніх курток (завжди крім літа). Купальник і пляжний рушник теж обов'язкові, бо на Мертвому морі сезон триває цілий рік!

Остерігайтеся злобного південного сонця і неодмінно візьміть крем від засмаги (влітку з фактором не нижче 40-50), сонячні окуляри (навіть якщо зазвичай їх не носите) і шапку / кепку, щоб не напекло в голову Остерігайтеся злобного південного сонця і неодмінно візьміть крем від засмаги (влітку з фактором не нижче 40-50), сонячні окуляри (навіть якщо зазвичай їх не носите) і шапку / кепку, щоб не напекло в голову.

Одягу краще набрати побільше і не тільки через те, що її колись буде прати і сушити Одягу краще набрати побільше і не тільки через те, що її колись буде прати і сушити. Уявіть, що вам доведеться переодягатися мінімум двічі в день (вранці і ввечері досить прохолодно, а вдень жарко), при цьому возити важкі валізи буде автобус. До речі, для транспортування того, що вам знадобиться протягом дня (змінного одягу і взуття, крему від засмаги, пляшки води і т.п.) необхідно взяти рюкзак або сумку, але враховуйте, що вони будуть кататися в автобусі, а не у вас на плечі.

Дівчаткам обов'язково мати при собі кофту без декольте, що закриває лікті, і спідницю нижче коліна Дівчаткам обов'язково мати при собі кофту без декольте, що закриває лікті, і спідницю нижче коліна. І якщо перше ще можна замінити великий шаллю, то джинси замість спідниці хоч і допустимі, але все ж будуть виглядати дивно. Хлопцям трохи простіше: їм потрібно взяти з собою головний убір (стос, якщо є, але можна просто капелюх / кепку) і сорочку, що закриває плечі. Важливо, щоб всі ці одягу були повсякденними, а ошатними, тому що призначені вони для шаббата, що в Ізраїлі майже як свято! Багато до поїздки цього не розуміють, а потім шкодують, що з'явилися на торжество в буденному вбранні.

Поряд з красивою одягом, яку можна одягати не тільки в шаббат, але також і просто носити в містах, візьміть з собою те, що не шкода забруднити або порвати, наприклад, при поході в гори або по каньйонах Поряд з красивою одягом, яку можна одягати не тільки в шаббат, але також і просто носити в містах, візьміть з собою те, що не шкода забруднити або порвати, наприклад, при поході в гори або по каньйонах. На подібні прогулянки також варто надягати максимально зручну закриту (навіть влітку!) Взуття.

Для ночівлі в бедуїнському наметі стоїть захопити спортивний костюм, тому що забиратися в рідній піжамі в спальний мішок «загального користування» - це якось дивно і некомфортно Для ночівлі в бедуїнському наметі стоїть захопити спортивний костюм, тому що забиратися в рідній піжамі в спальний мішок «загального користування» - це якось дивно і некомфортно.

А ось нічого розважального типу книг або кишенькових відеоігор я брати не раджу, бо займатися цим буде практично ніколи А ось нічого розважального типу книг або кишенькових відеоігор я брати не раджу, бо займатися цим буде практично ніколи.

З точки зору підготовки організму рекомендую перед від'їздом як слід виспатися і налаштуватися на фізичні навантаження, особливо якщо зазвичай ви ведете «овочевий» спосіб життя З точки зору підготовки організму рекомендую перед від'їздом як слід виспатися і налаштуватися на фізичні навантаження, особливо якщо зазвичай ви ведете «овочевий» спосіб життя. При наявності будь-яких проблем з ногами варто поговорити зі своїм лікуючим лікарем, щоб отримати від нього «добро» на таку активну поїздку.

Всім зацікавленим рекомендую заздалегідь трохи почитати про історію та культуру Ізраїлю, щоб краще розуміти, про що розповідає гід, і щоб голова не розпухла від кількості нової інформації (зі мною це сталося на 5ий день подорожі) Всім зацікавленим рекомендую заздалегідь трохи почитати про історію та культуру Ізраїлю, щоб краще розуміти, про що розповідає гід, і щоб голова не розпухла від кількості нової інформації (зі мною це сталося на 5ий день подорожі).

Щоб не відчувати себе обмеженим в спілкуванні і розумінні того, що відбувається, раджу також трохи підучити або освіжити в пам'яті англійську мову Щоб не відчувати себе обмеженим в спілкуванні і розумінні того, що відбувається, раджу також трохи підучити або освіжити в пам'яті англійську мову. Це допоможе вам без проблем здійснювати покупки, міняти гроші і задавати питання на ресепшне готелів. Крім того, програма Тагліта увазі пару зустрічей з місцевими жителями, які не володіють російською мовою, так що лекції будуть проводитися англійською.

Самостійним мандрівникам, на зразок мене, обов'язково потрібно налаштуватися на відмінний від звичного формат поїздки, а потім просто розслабитися і отримувати задоволення від того, що відбувається Самостійним мандрівникам, на зразок мене, обов'язково потрібно налаштуватися на відмінний від звичного формат поїздки, а потім просто розслабитися і отримувати задоволення від того, що відбувається!

Думаю, цих рад досить, щоб провести Тагліт краще, ніж це зробила я, хоча і у мене вийшла відмінна поїздка! Тепер залишилося лише розповісти про те, як я до неї готувалася і що з цього вийшло, але це вже окрема історія !

Читайте також:
Читайте також:   Що таке Тагліт і з чим його «їдять»   Тагліт Що таке Тагліт і з чим його «їдять»
Тагліт. Особистий досвід: підготовка до поїздки
Безкоштовні розваги Тель-Авіва
Гастрономічний Ізраїль: Тель-Авів і Галілея
Гастрономічний Ізраїль: Тверія, Голанські висоти і Єрусалим
Сільський гастротурізм в Ізраїлі
Що можна побачити на Півночі Ізраїлю?

А через 10 днів хвиля знову поверне вас в аеропорт Бен Гуріон, посадить в літак і, тільки милуючись ізраїльським узбережжям Середземного моря через ілюмінатор, ви запитаєте «Що це було, Пух?
А ви що думали, я знову буду співати Тагліту дифірамби?
Безкоштовно ?
Так чому б не відчути себе дітьми ?

Новости