Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Барселона на тиждень за 380 євро: детальний бюджет поїздки

пам'ятки Барселони пам'ятки Барселони   Більшість українців можуть дозволити собі поїздки в Європу, але навіть не підозрюють про це

Більшість українців можуть дозволити собі поїздки в Європу, але навіть не підозрюють про це. Турфірми нав'язують захмарні ціни і, здається, що мінімум, який потрібен для тижневого тріп до Старого світу - € 1000..
travel.tochka.net на конкретному прикладі покаже, що все набагато дешевше. Просто дотримуйтесь наших інструкцій і без проблем організуєте собі незабутнє тижневе подорож до Барселони всього за € 380.
Віза - 680 гривень
Перш за все вам потрібно отримати шенгенську візу до Іспанії (якщо такий, звичайно, у вас ще немає).
Ми не будемо розписувати всю процедуру, вона відмінно розписана на офіційному сайті Візового центру Іспанії в Україні. Відзначимо лише один важливий момент, який має безпосереднє відношення до бюджету.
Якщо хочете заощадити майже 280 гривень - краще подавати документи безпосередньо в консульство Іспанії, що знаходиться за адресою: вул. Іллінська, 22/13 Д (найближча станція метро "Поштова площа"). Ось тільки записуватися на подачу документів потрібно дуже заздалегідь. Уточнити, чи є на ваші дати вільні «вікна» можна по телефону - 044 501 06 00.
Якщо будете подаватися безпосередньо в консульство, то за розгляд документів вам доведеться заплатити тільки консульський збір у розмірі 393 гривні. Бувають випадки, коли в консульстві наполегливо відправляють до візового центру, навіть якщо ви хочете записатися на подачу за два місяці вперед. Фактично це незаконно. Кожен громадянин України має право подавати документи безпосередньо в консульство.
Якщо все-таки на ваші дати вільних вікон в консульстві Іспанії немає, доведеться подавати документи через Візовий центр. Він знаходиться на вулиці Фрунзе, 60. Найближча станція метро - "Тараса Шевченка", звідти ще хвилин 10-15 пішки. краще роздрукуйте карту , Щоб не заблукати.
Тут за розгляду документів, крім консульського збору, потрібно буде заплатити ще й збір візового центру - € 25,20 (оплачується готівкою в гривнях). Всього в такому випадку віза вам обійдеться в 680 гривень (враховуючи витрати на громадський транспорт в Києві).

Всього в такому випадку віза вам обійдеться в 680 гривень (враховуючи витрати на громадський транспорт в Києві)

До речі, не забудьте прочитати наші статті «Як отримати шенгенську візу» і Шенгенська віза: зразок заповнення візової анкети щоб звести до мінімуму ймовірність відмови у візі
Авіаквитки - 1010 гривень
З 6 вересня рейси "Київ-Барселона" відкрила лоукост-авіакомпанія Wizzair. Середня ціна за квиток в одну сторону - 459 гривень. Якщо будете платити банківським переказом, то round-trip (переліт в обидва боки) вам обійдеться в 1010 гривень, якщо оплачувати кредиткою - 1102 гривні.
Наголошуємо, вартість авіаквитків НЕ акційна - за такою ціною є на більшість запитуваних дат (природно, крім свят).
Купити квитки можна на офіційному сайті Wizzair. Процедура максимально проста і інтуїтивно зрозуміла: вибираєте пункти призначення, дати польоту, вводите свої дані, отримуєте на e-mail квитки.
Єдине, потрібно враховувати, що Wizzair літає не в основний аеропорт Барселони (Barcelona El Prat Airport), а в невелике містечко Жирона, що в 92 кілометрах на північ від столиці Каталонії. Але це не проблема, ми все врахували і прорахували.
Трансфери - 230 гривень
В аеропорт Жирони «Коста-Брава» ви прилетить о 19:10 за місцевим часом (звичайно, якщо не трапиться якихось форс-мажорів). Далі є два варіанти: їхати відразу в Барселону на автобусі або дістатися до Жирони, де й переночувати.
Ми б радили вам не поспішати в Барселону, а доїхати на локальному автобусі Barcelona Bus до самого міста Жирона. Квиток в один бік коштує всього € 2,15, в дорозі 25 хвилин. Автобуси ходять регулярно, останній вирушає о 22:00.
У самій Жироні можна зупинитися в хостелі Equity Point Hostel Girona, здійснити вечірній променад (містечко дуже милий), переночувати, а вранці поїхати в Фігейроас, де знаходиться музей Дали. Електричка Жирона-Фігейроас обійдеться в € 4. З Фігейроаса в Барселону можна також доїхати на електричці за € 9,8. Ніч в Equity Point Hostel Girona зі сніданком - € 18.
Подивитися розклад електричок можна на http://www.renfe.com/ . На жаль, сайт тільки на іспанською.
Але щоб не ускладнювати наші розрахунки, даний вид ми залишимо «за дужками». За основу візьмемо ситуацію, коли відразу після прильоту в Жірону ви їдете в Барселону на спеціальному автобусі компанії Barcelona Bus. Він відправляється і о 19:30, і о 20:00, і о 20:30, тому не переживайте - поїдете. В дорозі трохи більше години. Розклад на всякий випадок вам залишимо - дивіться тут .
До речі, не забудьте прочитати наші статті   «Як отримати шенгенську візу»   і   Шенгенська віза: зразок заповнення візової анкети   щоб звести до мінімуму ймовірність відмови у візі   Авіаквитки - 1010 гривень   З 6 вересня рейси Київ-Барселона відкрила лоукост-авіакомпанія Wizzair
Заздалегідь бронювати квитки не потрібно - купіть на місці. Купуйте відразу квиток туди-назад (аеропорт-Барселона-аеропорт), який коштує € 21 (заощадите три євро). Все одно вам на зворотному шляху доведеться їхати з Барселони в аеропорт і навряд чи буде бажання з валізами добиратися на електричці з пересадкою на автобус.
Таксі з аеропорту Жирони до центру Барселони влетить в копієчку, ми б не рекомендували вам використовувати цей вид транспорту. Плата за кілометр фіксована - € 1,08. Множте на 90 і отримуйте суму - навряд чи вона порадує.
Транспортні витрати в Барселоні - 100 гривень
В Барселону ви приїдете орієнтовно до 21: 30-22: 00. Автобус довезе вас до центрального автовокзалу (Barcelona's main bus station). У п'яти хвилинах ходьби буде станція метро - Arc de Triomf (червона лінія). Заздалегідь подивіться, біля якого метро знаходиться ваш готель і спускайтеся в підземку.
Наполегливо радимо відразу ж купити проїзний. Оскільки, як нам здається, в Барселоні краще більше ходити, ніж кататися на громадському транспорті, то на тиждень вам буде досить так званого Т-10 - проїзного на 10 поїздок. Обійдеться він в € 8,25.

Проїзний дає право на проїзд в будь-якому виді міського транспорту, але тільки в Zone 1. Втім, цього цілком достатньо для спокійного переміщення по місту і огляду всіх пам'яток.
Якщо будете кожен раз купувати разові квитки - значно переплатите. Арифметика проста: разовий проїзд коштує € 1.45, відповідно, 10 поїздок - € 14,5. А проїзний Т-10, як вже писали вище, всього € 8,25.
Купуйте проїзний відразу в касі на станції Arc de Triomf. Проїзним можна користуватися і удвох.
Проживання 6 ночей - 980 гривень (€ 15 в день з людини)
У Барселоні маса недорогих готелів і абсолютно копійчаних (якщо говорити про вартість проживання) хостелів. Про кращих з них ви можете дізнатися з нашої статті «Де переночувати в Барселоні за 20 євро?»
Якщо хочете жити в самому центрі Барселони, то зверніть увагу на Sun & Moon Hostel , Який розташований всього в хвилині ходьби від знаменитого бульвару Рамблас. До найближчої станції метро (Liceu) всього 150 метрів, подати рукою до пляжу. Але місце не може похвалитися ідеальною чистотою. Зате ціна всього € 15 на добу (місце в 6-10-місному номері) і у вартість включено непоганий сніданок - заощадите на харчуванні.
За 6 ночей потрібно буде заплатити € 90 (980 гривень).

Більш комфортні умови в Mellow Eco-Hostel , Але локація не кожному припаде до смаку. Він розташований в мальовничому районі, в 10 хвилинах ходьби від знаменитого парку Гуель і станції метро Vilapiscina. До центру 15 хвилин їзди. З одного боку, кілька далеченько, зате тихо, спокійно і свіже повітря, а громадський транспорт у Барселоні ходить справно. Вартість доби проживання в шестимісному номері € 14,45 (сніданок, на жаль, не включений).

Якщо ж проживання в загальних номерах для вас неприйнятно (хоча, запевняємо, це насправді не так страшно і навіть весело), ​​тоді доведеться трохи збільшити бюджет. Приватні апартаменти в готелях Барселони коштуватимуть від € 30-40.
Вибрати готелі в Барселона на свій смак і гаманець можна на hotels.tochka.net
Харчування - 1150 гривень на людину (€ 15 в день)
Барселона - місто туристичне, ціни в багатьох ресторанах кусаються. Втім, це аж ніяк не означає, що в столиці Каталонії помреш від голоду з бюджетом на харчування в € 15 на людину в день.
Судіть самі: велика порція знаменитої паельї в ресторанчику в центрі обійдеться в € 8-9, є багато фастфудів і буфетів, де можна перекусити і за € 5-6.
Не забувайте також, що якщо ви зупинитеся в якомусь із хостелів - у вас буде доступ до загальної кухні. А, відповідно, ви можете готувати їжу самі. Ціни на продукти харчування в Барселоні приблизно такі ж, як і в Києві (хоча якість в рази вище). На € 15 ви без проблем купите мінімальний дво- або триденний запас м'яса, овочів, хліба, випічки, фруктів. Особливо радимо вам прогулятися за продуктами на знаменитий ринок Бокерія, який знаходиться в центрі біля плацу Каталонії.

Тому ми б рекомендували вам частіше готувати самим і зрідка вибиратися в якісь дійсно чудові місця. Наприклад, відвідати ресторан Maitea Taberna, що на вулиці Casanova, 157.
Багато туристів відзначають цей заклад must-visit в Барселоні. Воно не фешенебельний або пафосне, а дуже душевне і атмосферний. У Maitea Taberna можна спробувати справжню місцеву кухню, а ціни дуже демократичні. Наприклад, один тапас тут коштує всього євро з невеликим, а за вечерю доведеться заплатити € 15-25.

Детальніше читайте в нашій статті «5 кращих ресторанів запальної Барселони» .
Підсумковий бюджет - 4150 гривень (€ 380)
Якщо підбивати підсумок, то поїздка на сім днів в Барселону одній людині обійдеться 4150 гривень. Так, вам доведеться жити в хостелі і щовечора вечеряти в ресторані ви не зможете, але зате ви проведете тиждень в одному з найкрасивіших міст Європи!
Відзначимо лише, що ми свідомо не вписували в бюджет такий пункт, як «розваги». У Барселоні маса музеїв, нічне життя кипить, але смаки у кожного різні.

Хтось їде в столицю Каталонії заради творінь Гауді і походу в музей Міро, а хтось плювати хотів на культурну програму і приїхав просто тусити. Тут вже, так би мовити, depends.
Щоб дізнатися, що відвідати в Барселоні і яку суму додати до бюджету, прочитайте наш гід «Барселона за 36 годин» . Це справжнє практичне керівництво для туристів.

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх самих цікавих та актуальних новин!

Новости