Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

2019: що поміститься в ручну поклажу?

  1. Ручна поклажа - максимум
  2. Аптечка: 200 г
  3. Одяг: 3,3 кг
  4. Засоби гігієни: 500 г
  5. Взуття: 1 кг
  6. Техніка: 1 кг
  7. Папери: 300 г
  8. Все інше
  9. Ручна поклажа - мінімум
  10. Крім ручної поклажі

15 Марта 2018, 22:13

Багаж в подорож - річ обтяжлива. Він займає місце і думки, уповільнює переміщення, та ще й губиться. Але ж половина речей приїжджає з відпустки додому, навіть не залишивши валізи! Тому досвідчені мандрівники люблять літати з маленькими сумками, які можна брати на борт в якості ручної поклажі.

PROturizm.club з'ясував, що можна взяти в ручну поклажу в літаку, щоб речей вистачило на всю поїздку.

З листопада 2017 року Мінтрансом Росії встановлені нові правила провезення ручної поклажі в літаку. Безкоштовно пасажир може провезти тільки сумку вагою до 5 кг (лише деякі щедрі перевізники збільшують дозволений вага до 10 кг). Габарити безкоштовної ручної поклажі у більшості російських компаній - 55 × 40 × 20см, але є авіакомпанії, які урізали і цю норму.

Багато виробників сумок давно випускають «польотні» моделі якраз вищевказаного розміру, а стандартний туристичний рюкзак має розміри 66 × 30 × 22 см. Якщо не набивати його до упору, він цілком впишеться в дозволені габарити.

На скільки кілограмів потягнуть необхідні речі в ручній поклажі? Не забуваємо, що сумка теж щось важить: чемодан в нашому випадку потягне приблизно на 3 кг, рюкзак - не більше ніж на 1,5 кг, так що в нього увійде більше поклажі.

Розглянемо два варіанти можливого ваги речей в ручній поклажі.

15 Марта 2018, 22:13   Багаж в подорож - річ обтяжлива

(Джерело фото: apartmenttherapy.com).

Ручна поклажа - максимум

Уявімо, що нам пощастило, і ми можемо взяти на борт 10 кг. При виборі валізи нам залишаються тільки 7 кг. Поки забудемо, що у нас в запасі можуть бути «зекономлені» на вазі рюкзака 1,5 кг.

Аптечка: 200 г

Стандартний набір таблеток зазвичай провозиться без проблем, а на ліки у вигляді сиропів, мазей або аерозолів поширюються правила провезення рідин. Якщо ваше ліки продаються за рецептом (або в його склад входять психотропні компоненти), приготуйте довідку від лікаря.

Якщо ви летите в іншу країну, ще на етапі зборів переконайтеся, що ваші препарати там теж дозволені.

Одяг: 3,3 кг

Для 4-7-денної подорожі:

  • 500 г - теплий светр або толстовка,
  • 1 кг - три-чотири футболки або сорочки,
  • 600 г - штани, джинси,
  • 600 г - пара шортів, спідниць, суконь,
  • 200 г - плавки або купальник,
  • 400 г - нижню білизну і шкарпетки.

Не забудьте, що ви ще в чомусь полетите - найважче можна надіти на себе, все одно знімете відразу після контролю.

Засоби гігієни: 500 г

Шампунь, зубна паста, гель для душу, дезодорант, репелент від комарів і т.д. Все це повинно бути упаковано в ємності до 100 мл, а потім в прозорий пакет із застібкою zip-lock.

Взуття: 1 кг

Найзручніша взуття - черевики або кросівки - напевно буде на вас. А з собою ви берете ще що-небудь елегантне на вихід і якісь тапочки - для звичайних прогулянок або для пляжу.

А з собою ви берете ще що-небудь елегантне на вихід і якісь тапочки - для звичайних прогулянок або для пляжу

(Джерело фото: worldwanderista.com).

Техніка: 1 кг

Планшет, непрофесійний фотоапарат, електронна книга, зарядки до всього цього і до телефону. Зарядні пристрої не варто відправляти в багажний відсік, навіть якщо є така можливість. Навіщо вони з собою? Щоб не нудьгувати без гаджетів в залі очікування і не залишитися без зв'язку, якщо раптом багаж затримається в дорозі або зовсім загубиться.

Папери: 300 г

Гроші і документи: паспорти, свідоцтва, посвідчення водія, різні важливі роздруківки, страховка і т.д.

Все інше

700 г - на все, що необхідно не середньостатистичному мандрівнику, а особисто вам: книгу, косметичку, окуляри, вологі серветки і т.д. Якщо справа вже йде до переваги, подумайте, який одяг можна надіти на себе, а що розкласти по кишенях (тільки не перестарайтеся, як один невдалий британець).

Якщо справа вже йде до переваги, подумайте, який одяг можна надіти на себе, а що розкласти по кишенях (тільки не перестарайтеся, як один невдалий британець)

(Джерело фото: independent.co.uk).

Ручна поклажа - мінімум

Отже, ми потрапили на жорсткий мінімум в 5 кг на безбагажних тарифах. Вміщується все в більш легку, ніж валізу, сумку і в запасі у нас залишиться тільки 3,5 кг.

Цей варіант дозволяє взяти або перші два пункти зі списку: дорожній набір медикаментів і комплект одягу, або залишився джентльменський мінімум «решти» в 700 г з набором техніки і документів, плюс взуття та косметичний «пакет».

Крім ручної поклажі

А ще, крім ручної поклажі, російські авіакомпанії повинні пропустити вас в літак з дамською сумкою або портфелем, люлькою для малюка, портплед з костюмом, тростиною (або милицями), букетом квітів і пакетом з дьюті-фрі (нерозпечатаним).

Авіаперевізники зарубежнихстран дозволяють додатково взяти маленьку сумочку, парасольку, ноутбук або фотоапарат, пакет з дьюті-фрі.

Для речей, які не були ні в багаж, ні в ручну поклажу, а й викидати ви їх не хочете, існує камера зберігання в аеропорту. Для порівняння, в Домодєдово вартість послуг зберігання за 24 години - 250 рублів за одиницю багажу вагою до 30 кг і габаритами не більше 30х50х70см. В аеропорту Шереметьєво першу добу (або частину доби до розрахункових 00:00) оплачуються в подвійному розмірі.

Читайте також: Звикаємо до безбагажним тарифами або скільки коштує багаж в літаку

Автор статті: Юлія Виноградова

Інші новини та статті по темам



На скільки кілограмів потягнуть необхідні речі в ручній поклажі?
Навіщо вони з собою?

Новости