Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Калінінградський бурштиновий комбінат

Прибалтійський самоцвіт відомий по всьому світу, тому Калінінград вважається бурштинової столицею Прибалтійський самоцвіт відомий по всьому світу, тому Калінінград вважається бурштинової столицею. Саме в цьому місті був побудований найбільший в світі бурштиновий завод - Калінінградський бурштиновий комбінат. У 1947 році завод побудували на місці найбільшого бурштинового родовища.
Бурштиновий комбінат знаходиться у веденні Міністерства фінансів. Основними видами діяльності підприємства є:
- видобуток та переробка бурштину, інших корисних копалин, а так само виробництва виробів і природних копалин;
- виготовлення і продаж виробів з кольорових металів і бурштину;
- прийом і переробка відходів;
- здійснення роздрібної торгівлі.
Працюючи на базі багатющого в світі родовища, розташованого на узбережжі Балтійському морі в районі селища Бурштиновий, Калінінградський бурштиновий комбінат випускає найкрупніші екземпляри бурштинових виробів.
Основну частину продукції комбінату складають вироби з бурштину, що випускаються масовими серіями. За роки свого існування завод налічує десятки мільйонів ювелірних прикрас і ексклюзивних сувенірів . Асортимент заводу досить широкий: картини, шкатулки, браслети, намиста, кулони, брошки, сережки і багато іншого. Прикраси часто нагадують форми ягід, листя, фруктів, комах.
Засновники напрямки радянської школи бурштинового мистецтва стали: В. Шорохов, А. Попов, А. Меос, А. Квашніна, В. Мітянін. Великий Альфред Меос зумів розкрити своїм колегам багатющі можливості самоцвіту.
Зародження способів обробки бурштину на заводі проходило безліч складних етапів. У художників були відсутні певні знання і навички обробки самоцвіту, не вистачало знань його декоративних особливостей. Ось чому вироби мали круглі, кубічні, овальні, квадратні і інші прості геометричні форми. Пошуки художників велися за кількома напрямками, але головна мета залишалася одна - знайти такі шляхи обробки бурштину, щоб його природна краса виглядала природно і невимушено.
До початку 60-х років у виробах бурштинового комбінату стали помітні значні зміни. На заводі зуміли придумати ряд цікавих варіантів, які дозволяють поєднувати бурштин в його природному вигляді з різними дорогоцінними металами. З'явилося безліч оригінальних рішень: самоцвіт в поєднання з сріблом, золотом, деревом і навіть кісткою.
На янтарний комбінаті з'явилося і нові технології обробки каменю. Для поліпшення декоративних властивостей на підприємстві був запропонований спеціальний спосіб живого бурштину. Розжарений самоцвіт можна відразу дізнатися по золотисто-жовтого кольору і блискучим віялоподібним тріщин. Такий бурштин добре поєднується з золотом. На сьогоднішній день на комбінаті створено підрозділ золотих виробів, що випускають серійну продукцію всіляких прикрас із золота.
Так само був запропонований високопродуктивний метод обробки невеликих шматочків самоцвіту в спеціальних барабанах. З каменів знімається лише верхня скоринка, природна форма стає більш круглою. Прикраси з таких самоцвітів користуються популярністю у найвимогливіших шанувальників сонячного каменю. Саме бурштинове намисто таких форм складають основну частину експорту бурштинового комбінату.
На підприємстві існує власний напрямок обробки бурштину, з унікальним творчим почерком і традиціями. Всі введені нововведення відрізняють вироби та авторські роботи художників заводу від інших.
Калінінградський бурштиновий комбінат вніс величезний внесок у становлення традицій бурштинового мистецтва.

Видобувне підприємство підвищило ціни на балтійський бурштин-сирець в Калінінграді в 2015 році в кілька разів!

Основні оптові прейскуранти компанії "Балтамбер":

http://amberplant.com/pic.pdf Картини з бурштину

http://amberplant.com/suv.pdf Сувеніри із бурштину

http://amberplant.com/beads.pdf Кулі, кулони, різьблені фігурки з бурштину

http://amberplant.com/base.xls Базовий асортимент з бурштину

http://amberplant.com/latun.xls Сувеніри з латуні з бурштином

http://amberplant.com/biser.xls Бісероплетіння з бурштином

Більш детальна інформація надсилається запитом .

купуємо старовинні вироби з бурштину .

Новости