Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ЛІТО в ГРЕЦІЇ: море, боги і салат!

  1. 12 днів
  2. У ВАРТОСТІ ТУРУ:
  3. День 1: НЕДІЛЯ. ДОРОГИ Трансільванії!
  4. День 2: НЕДІЛЯ. ДРАКУЛА: був чи не був?
  5. День 3: ПОНЕДІЛОК. КАНІКУЛИ на МОРЕ!
  6. День 4: Вівторок. ГРЕЦІЯ: море сонця!
  7. День 5: Сніданок. ОЛІМП - обитель богів!
  8. День 6: четвер. Метеори - «ширяють над землею» ...
  9. День 7: П'ятниця. Море море...
  10. День 9: НЕДІЛЯ. Найтепліше море!
  11. День 10: ПОНЕДІЛОК. САЛОНІКИ - наречена Півночі Греції
  12. День 12: СЕРЕДА. Вдома завжди чекають!
  13. Вартість туру, євро з особи .:
  14. РОЗМІЩЕННЯ в ОТЛЯХ 2 *
  15. РОЗМІЩЕННЯ в ОТЛЯХ 3 *
  16. У вартість туру входить:

12 днів   Тип туру: Пакетний тур, Автобусні тури без нічних переїздів, Тури з відпочинком на морі   Країни в турі: Греція   Транспорт: Автобус   Маршрут: Чернівці - Замки Дракули: Бран і Пелеш - Олімпійська рів'єра - Софія - Чернівці   Місто виїзду: Чернівці   Тривалість: 12 днів   Дати заїзду: 04

12 днів

Тип туру: Пакетний тур, Автобусні тури без нічних переїздів, Тури з відпочинком на морі

Країни в турі: Греція

Транспорт: Автобус

Маршрут: Чернівці - Замки Дракули: Бран і Пелеш - Олімпійська рів'єра - Софія - Чернівці

Місто виїзду: Чернівці

Тривалість: 12 днів

Дати заїзду: 04.06.2015, 18.06.2015, 09.07.2015, 23.07.2015, 13.08.2015, 05.09.2015

Екскурсійна програма та ТИЖДЕНЬ ВІДПОЧИНКУ НА МОРЕ у гори Олімп! БЕЗ НІЧНИХ ПЕРЕЇЗДІВ при виїзді з ЧЕРНІВЦІВ!

У ВАРТОСТІ ТУРУ:

Брашов - румунський Зальцбург!

СОФІЯ - перехрестя цивілізацій!

ТИЖДЕНЬ ВІДПОЧИНКУ на МОРЕ!

День 1: НЕДІЛЯ. ДОРОГИ Трансільванії!

09.00 Зустріч групи на ж / д вокзалі м Чернівці.

Переїзд на кордон з Румунією. Проходження прикордонного контролю і переїзд по території Румунії через Карпати в легендарну Трансільванію.

18.00 - 19.00 Прибуття в м Брашов, поселення в готель. Оглядова екскурсія-прогулянка по місту «Брашов - румунський Зальцбург».

Розташований в серце Румунії, місто Брашов часом називають румунським Зальцбургом за його чудове місце розташування - біля підніжжя гори Тимпа (967 м), на краю низовини Цара Бирс. Звичайно, Брашов не може похвалитися наявністю прекрасних палаців або розкішних готелів. Однак його вузькі і тихі вулички, маленькі кав'ярні та ресторанчики, старовинні церкви і собори виробляють не менше сильне враження. У Брашові добре гуляти, насолоджуючись чистим гірським повітрям, милуючись прекрасним поєднанням природи та архітектури, дегустуючи місцеві страви і зовсім не боячись кровожерного Дракули!

Вільний час в місті. Ночівля.

День 2: НЕДІЛЯ. ДРАКУЛА: був чи не був?

07.00 Сніданок в готелі.

08.00 Виїзд на екскурсію по замку Бран і палаци Пелеш (вхідні квитки в замки і екскурсія оплачуються додатково - 20 євро).

Замок Бран і палац Пелеш - це дві контрастують пам'ятки. Незважаючи на те, що і Бран, і Пелеш були королівськими резиденціями, різниця між ними суттєва. Кожна цікава по-своєму, та й як їх порівнювати, якщо замок Бран був побудований в кінці 14 століття, а палац Пелеш - пізніше на 500 років! Бран - це замок, побудований для оборони, який грає важливу військову роль. Пелеш - палац, чудова літня резиденція, де відпочивала королівська династія Румунії: король Карл I і його дружина королева Єлизавети. Різні епохи, різні стилі декорацій і архітектури і, звичайно, різні музеї зараз представлят Бран і Пелеш. Ну і, звичайно, граф Дракула ... Були він тут, чи жив, чи багато душ занапастив? А, може, і зараз ще існує? На всі питання Ви отримаєте відповіді.

12.30 Переїзд в транзитний готель на території Болгарії. Ночівля в готелі.

Ночівля в готелі

День 3: ПОНЕДІЛОК. КАНІКУЛИ на МОРЕ!

07.00 Сніданок.

08.30 Виселення з готелю. Переїзд до Греції.

15.30 - 16.30 Прибуття в курортний регіон ОЛІМПІЙСЬКА РИВ'ЄРА, місто Платамонас. Поселення в готель. Вільний час і відпочинок.

СПРАВЖНЄ НАДБАННЯ Платамонас - це клімат регіону, що нагадує клімат Південного берега Криму. Завдяки гірської гряди Олімпу повітря тут напоєне пахощами хвої та морської солі, пляжі є як галькові, так і піщані, морська вода дуже чиста і з підвищеним вмістом йоду. Тут не буде пекучої жари в серпні і нестерпним вологості в липні. Клімат Патамонаса дуже корисний дітям, особливо тим, у яких є захворювання верхніх дихальних шляхів. Також окремо варто згадати, що вся вода, якою користуються жителі Платамонас, забирається в передгір'ях Олімпу, є питною, дуже смачною і корисною.

Відпочинок в готелі.

День 4: Вівторок. ГРЕЦІЯ: море сонця!

Відпочинок на морі.

Олімпійська Рів'єра не так знаменитий грецький курорт, як Халкідікі або о-ва Крит або Родос. Однак, це одне з найпопулярніших місць відпочинку у самих греків і дуже зручна точка старту для огляду всіх грецьких пам'яток. Адже Олімпійська Рів'єра знаходиться практично в центрі Греції на відносно рівній відстані від усіх знаменитих місць і всього в 30 км від гори Олімп. А крім цього Олімпійська Рів'єра і, зокрема, місто Платамонас - це веселе місце з чистими і пологими пляжами, демократичними ресторанчиками, веселою набережній, де до ранку не затихає життя! Заняття знайдеться кожному!

Ночівля в готелі.

День 5: Сніданок. ОЛІМП - обитель богів!

Відпочинок на морі.

У цей день активним мандрівникам пропонуємо почати знайомство з Грецією з одного з найдивовижніших і історично важливих місць - ГОРИ ОЛІМП, а також відвідати прекрасну гірське село - Литохоро (додатково - 25 євро).

У цій подорожі нас чекає зустріч з прекрасною типово грецької селом Литохоро. Зміяться вузькі вулички на схилах гори, шумить в долині водоспад - тут навіть можна скупатися! Затишні таверни запрошують до відпочинку, чисте гірське повітря наповнює легені, дивовижний магнетизм цього місця расслабяет і наповнює радістю життя. Далі ми продовжимо подорож до легендарній горі Олімп - живуть там ще Олімпійці? Можливо Зевс привітає Вас грозою, або Афіна Паллада вдарить блискавкою, а може шалунишка Ерот ненавмисно зачепить стрілою ... з'являться нам боги - немає гарантій, але при цьому Ви точно оціните дивовижну красу грецької пріорди, висоту скель, зелень лісів, прозорість неба і цілющість повітря . Греція без руїн немислима, тому далі ми рушимо в сторону останків міста Діон, почуємо його історію, зможемо доторкнутися до тисячолітніх камінню.

Повернення в готель. Відпочинок. Ночівля.

Ночівля

День 6: четвер. Метеори - «ширяють над землею» ...

Вільний час для відпочинку на курорті.

Запрошуємо на екскурсію в Метеори (оплачується. Додатково - 35 євро).

Страх і захоплення - це дві основні емоції, які відчуваєш, опинившись в Метеорах. Високі вертикальні скелі, зметнулися вгору посеред Фессалійською долини, нагадують пальці руки невідомого бога, прихованого в землі. Ще в 9 ст. ці скелі стали притулком мандрівним ченцям, а згодом на їх вершинах з'явилися перші монастирі. Але як пустельникам вдалося звести споруди на такій висоті - до сих пір залишається загадкою. Подейкують, для того, щоб тільки підняти на скелю каміння для будівництва одного монастиря, йшло двадцять років. Сьогодні на території Метеорів знаходиться шість діючих монастирів. Це одне з найпопулярніших туристичних місць в Греції. Не забувайте, що монастирі діють, тому існують деякі обмеження. Наприклад, на територію монастиря не пускають чоловіків в шортах вище колін і жінок в брюках і коротких спідницях. Втім, якщо навіть ви забудете про це, на вході в монастир всім видадуть довгі спідниці.

Повернення в готель. Відпочинок. Ночівля.

Ночівля

День 7: П'ятниця. Море море...

Сніданок. Вільний день на морі.

Ночівля.

День 8: НЕДІЛЯ. Афіни - місто мудрості і краси!

Вільний день на морі.

Виїзна екскурсія на велику оглядову екскурсію по Афінах з відвідуванням Акрополя (додатково - 50 євро + вх. Квитки в АКРОПОЛЬ 16 євро).

УВАГА! Виїзд на екскурсію в 00.00.

Це одна з небагатьох столиць в світі, де стрімка життя сучасного міста ніби завмирає, з повагою зупиняючись у оазисів античних археологічних комплексів, які ніби казкові декорації виростають золотистими стрункими колонами з надр історії. Люди побудували перші житла під тінню величезної скелі понад семи тисяч років тому, а в епоху античності місто-держава, названий на честь мудрої богині, став центром майбутньої європейської цивілізації. Тут зароджувалися основи філософії і демократії, тут мистецтво стало частиною повсякденного життя людини. У V столітті до н.е. легендарний Перікл звів на вершині скелі місто богів Акрополь, увінчаний величним Парфеноном, який прославив золотий вік Афін.

Гуляючи вулицями, названими іменами Плутарха, Софокла, Евріпіда, Діогена ви самі зможете перегорнути дивовижні сторінки історії міста. Поруч з сучасними будівлями вростають в культурний шар теракотові візантійські церкви, а за стіною античного храму біліють строгі неокласичні лінії палацу XIX століття. Від римлян залишилися Агора і тріумфальні арки, від османів фонтани і мечеті. Перлина в цьому дорогоцінному намисті - древній Акрополь з його знаменитими храмами: Парфенон, Ерехтейон, Пропілеї. З Акрополя відкривається прекрасний вид на давньогрецьку Агору зі стоей Атталі і храмом Гефеста, кам'яні раковини амфітеатрів Діоніса і Ірода Аттика, на лабіринти вуличок Плаки, живого, яскравого, галасливого, пульсуючого серця стародавнього і вічно юного міста.

Від'їзд з Афін. Повернення в готель. Ночівля.

День 9: НЕДІЛЯ. Найтепліше море!

Вільний день на морі.

Повернення в готель. Ночівля.

День 10: ПОНЕДІЛОК. САЛОНІКИ - наречена Півночі Греції

Виселення з готелю.

Виїзд на оглядову екскурсію по Салоніках (додатково - 10 євро).

Салоніки - це другий за величиною місто в Греції і перший, в якому дивним чином простежується зв'язок часів в Греції: античний період, Візантійська імперія, Османська імперія, сучасна Греція. Головна достопрімечатльеность міста - це Біла Вежа - символ міста. Побудована вона була турками в 16 столітті на місці старої візантійської башти і була частиною міської стіни, використовувалася як в'язниця, казарма і форт. Зараз Вежа перетворена в музей. На вершині Башти Вас чекає прекрасний вид на все місто. Далі нас чекають Площа Аристотеля, торгові ряди ринку модія, розкопки давньої Агори, турецькі лазні, церква св.Дмитра, храми Св.Софії та Богоматері нерукотворний, Тріумфальна арка Галерія, Ротонда і останки імператорського палацу. І це далеко не весь список пам'яток цього чудового міста, в якому змішалися історія і сучасність.

Від'їзд з Греції. Переїзд на нічліг в транзитному готелі на території Болгарії.

День 11: Вівторок. СОФІЯ - перехрестя цивілізацій!

Сніданок у готелі. Виселення з готелю.

Виїзд на оглядову екскурсію по СОФІЇ.

Софія заснована більше семи тисяч років тому в мальовничій Софійській улоговині, в оточенні гірських хребтів і перевалів, в місці, де на поверхню виходять більш восьми термальних і мінеральних джерел. Сучасна столиця Болгарії - символ вічного зв'язку минулого із сьогоденням. Пам'ятники багатою подіями фракійської, римської, болгарської та османської історії сусідять із сучасними будівлями і міськими спорудами. У місті понад 250 пам'яток історії та архітектури. Уздовж широких, обсаджених деревами бульварів, стоять будівлі кінця XIX - початку XX століть. Фортечні стіни Софії, що захищали її впродовж 12 століть, оточують центр міста, де донині зберігаються сліди поселення Сердика (II століття). Найцікавіші природні об'єкти - Ротонда храму Св.Георгия; частина великого археологічного комплексу з рідкісними зразками римської архітектури; храм Св.Софії, представлений на гербовому щиті міста; Софійський кафедральний собор Олександра Невського з усесвітньо відомими іконами і фресками; розташована в Софійському передмісті Бояна церква, включена в списки пам'ятників культури, що охороняються ЮНЕСКО - яскравий приклад середньовічної архітектури з унікальним розписом стін.

Від'їзд з Софії. Переїзд в транзитний готель на території Румунії. Поселення в готель. Ночівля.

День 12: СЕРЕДА. Вдома завжди чекають!

Сніданок у готелі. Виселення з готелю. Від'їзд в Україну.

14.00 - 15.00 Орієнтовний час прибуття до Чернівців.

Вартість туру, євро з особи .:

Розміщення в апартаментах

Без харчування

Раннє бронювання до 01.05 - 330 євро

Базова вартість - 360 євро

Дитина 4-12 років, що проживає в номері з батьками - 250 євро

УВАГА! Ціна на дитину вказана при проживанні з 2-ма батьками. При проживанні з 1 дорослим, дитина вважається як дорослий!

РОЗМІЩЕННЯ в ОТЛЯХ 2 *

сніданки

Раннє бронювання до 01.05 - 350 євро

Базова вартість - 390 євро

Дитина 4-12 років, що проживає в номері з батьками - 300 євро

УВАГА! Ціна на дитину вказана при проживанні з 2-ма батьками. При проживанні з 1 дорослим, дитина вважається

як дорослий!

РОЗМІЩЕННЯ в ОТЛЯХ 3 *

сніданки

Раннє бронювання до 01.05 - 380 євро

Базова вартість - 420 євро

Дитина 4-12 років, що проживає в номері з батьками - 310 євро

УВАГА! Ціна на дитину вказана при проживанні з 2-ма батьками. При проживанні з 1 дорослим, дитина вважається як дорослий!

У вартість туру входить:

  • проїзд комфортабельним автобусом з Чернівців за маршрутом;
  • розміщення в готелі (11 ночей: з них 7 - на море);
  • страхування;
  • обраний тип харчування під час відпочинку на морі: у частині екскурсій - сніданки;
  • супровід керівником групи по маршруту слідування;
  • екскурсії згідно програми;

У вартість туру не входить:

  • консульський збір - 60 євро;
  • особисті витрати;
  • вх. квитки в екскурсійні об'єкти;
  • проїзд громадським транспортом;
  • факультативні екскурсії;

ДРАКУЛА: був чи не був?
ДРАКУЛА: був чи не був?
Були він тут, чи жив, чи багато душ занапастив?
А, може, і зараз ще існує?
Далі ми продовжимо подорож до легендарній горі Олімп - живуть там ще Олімпійці?

Новости