Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Астана

Астана - столиця Республіки Казахстан, суперсучасний місто, розташоване в географічному центрі Казахстану, на берегах річки Ішим.
Місце розташування міста - стратегічно вигідний пункт перетину караванних шляхів, здавна проходив через казахський степ. Археологи досі знаходять в межах міста артефакти, що датуються епохою бронзи, раннім залізним віком і середньовіччям. Безпосереднє початок сучасної історії міста відноситься до 1824г., Коли тут був закладений козацький військовий форпост Російської Імперії під назвою Акмолинської. До 1961 р Городок залишався невеликим провінційним містом, але в зв'язку з грандіозним проектом лідера СРСР М. Хрущова з освоєння цілинних земель для сільського господарства - став столицею краю і перейменований в Целіноград. У грудні 1997 року сюди було перенесено столицю Казахстану і місто отримало нову звучну назву - АСТАНА.
Сьогодні Астана найсучасніший місто, не тільки в Центральній Азії, а й на території всього колишнього Радянського Союзу. Населення міста стрімко зростає і наближається до мільйона людей.
Місто цікаве сучасною архітектурою, фонтанами. В даний час він активно будується і облаштовується, знаходячи унікальні, властиві лише йому риси. Над виглядом міста відмінно попрацювали світові корифеї архітектури Кісі Курокава і Норман Фостер.
Астана стала одним з найбільших ділових і культурних центрів Азії. Тут розташовуються всі урядові організації, дипломатичні представництва, сотні спільних і іноземних підприємств.
У 1999 році за рішенням ЮНЕСКО, Астана була удостоєна звання «Місто Миру». У місті постійно проходять різні міжнародні виставки, конференції, фестивалі. У 2011 р Астана приймала 7-е Зимові Азіатські Ігри, а в 2017 г.город прийме міжнародну спеціалізовану виставку Expo 2017.
пам'ятки Астани
Візитною карткою Астани стала вежа "Байтерек" виоте 105 метрів. На позначці 97 метрів розташований оглядовий майданчик, з якого відкривається мальовнича панорама сучасного міста. У будівлі Байтерек знаходяться художня галерея, величезний акваріум і ресторан.
Величезний етнографічний парк "Карта Казахстану-Атамекен", являє собою унікальний музей під відкритим небом, де представлені всі міста і історичні пам'ятники Казахстану в мініатюрі. Площа парку становить 1,7 га.
Водно-зелений бульвар з численними фонтанами і квітниками.
"Хан-Шатир" - величезний торгово-розважальний комплекс.
Ак-Орда - резиденція президента Казахстану, палац Незалежності, Палац миру і злагоди, палац мистецтв "Шабит", Палац молоді "Жастар".
Астана Опера - театр опери та балету.
Національний музей Казахстану.
Розважальний центр "Думан", в якому розташовується океанаріум, критий аквапарк, тривимірний кінотеатр, парк динозаврів, ігрові автомати, боулінг, нічний клуб, казино, готель, кафе і ресторани на будь-який смак.
Зовнішність Астани неможливо уявити без веж-хмарочосів, в яких розташовуються міністерства і відомства Казахстану, серед них вежа "Тріумф Астана," житловий комплекс "Північне Сяйво".
Споруджується в Центральній Азії 88-поверховий 388-метровий житлово-готельно-діловий комплекс "Абу-Дабі Плаза".
Багато будинків і об'єкти міста мають насичену різнокольорову вечірньо-нічну архітектурне підсвічування.


Астана фото

Астана на мапі

Новости