Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні черевики виготовлені індивідуально, на замовлення

Думаю, не варто пояснювати, що індивідуальне виготовлення на замовлення при збереженні рівня якості - це ідеальний варіант Думаю, не варто пояснювати, що індивідуальне виготовлення на замовлення при збереженні рівня якості - це ідеальний варіант. Хоч гірськолижних черевик, хоч обручок)) Так що питання швидше до оптимальності, і для порівняння зазвичай використовують співвідношення ціна / якість. Чим ніж співвідношення менше, тим вибір краще.

Ще цей процес люблять називати неросійськими словами custom fit, а російською з'явився неологізм - кастомизация.

Так ось, виявляється, що середньостатистична вартість володіння тиражними гірськолижними черевиками і вартість індивідуального виготовлення гірськолижних черевик - як мінімум однакові! І це не парадокс .. Просто треба зрозуміти всю послідовність процесу. Ось давайте з нею і розберемося:

(До речі, до сноубордерами все сказане відноситься теж, але трохи з меншою строгістю - черевички помягче будуть. І ще я не знаю, де зробити на замовлення бордерскіе черевики, дізнаєтеся - розкажіть!)

Отже, вперше став на лижі, скажімо так - ошелешений моторошним відчуттям здавлювання його ніг. Він ще не в змозі відрізнити то здавлювання, яке дарує йому контроль руху - і в кінцевому рахунку ФАН! , Від того, яке призводить до порушення кровообігу, і в подальшому - до болю. Для нього все це одне й те саме моментальне відчуття несвободи і мук. Але, якщо кайф від швидкості вже отримано, то він залишається в гірськолижній темі, і купує собі боти, такі - які відносно порівнянні з відчуттям з тим, що він носив до цього все життя.

Ви знаходитесь на сайті Прогрес-Ski - першої і єдиної школи, хто надає гарантію на навчання . Ця гарантія можлива завдяки Прогресивної Системі навчання катання на гірських лижах і сноуборді.

Телефон на цій сторінці наш. Ми не маємо відношення до продажів черевик, ми просто про них вам розповіли. Посилання на продавця в кінці тексту.

Добре ще, якщо йому пощастило познайомитися з інформацією про те, як правильно підібрати гірськолижні черевики (і я дуже сподіваюся, що ви вже прочитали цю статтю!) . Але і в цьому випадку минулий досвід (носіння кросівок і туфель) відкинути практично неможливо. Тому в 9.Х.% випадків перші черевики виявляються

  1. "Недорогими черевиками для початківців";
  2. на розмір або два більше;
  3. з надмірною повнотою черевика (шириною колодки).

Кожна наша Школа і кожне індивідуальне заняття з новими людьми починається з пояснення того, що черевики підібрані невірно ..

Сума №1 = 150-250 євро (за нікудишній "черевик для початківця")

При хорошому розкладі на наступний сезон людина розуміє, що цінова категорія була обрана не та. Він слухає товаришів, якими вже обзавівся, і які виступають в ролі гірськолижних гуру, про те, як вони задоволені своїми ботами, яка це гарна модель / фірма. І вирішує, що витративши більшу суму, він вирішить всі проблеми. Нові черевики виявляються

  1. на пів-розмір більше;
  2. придатними до форми ніг старшого товариша - гуру.

Сума №2 = 300-500 євро (за цілком собі просунутий серійний черевик, непогано підходить для інших ніг).

Ще два сезони йдуть на те, щоб з категорії початківців переміститися в категорію продовжують і почати плавно наближатися до категорії просунутих. Поступово відбувається і усвідомлення вже зроблених помилок. Тепер гірськолижник вже приблизно уявляє, що б він хотів від черевиків і які відчуття він повинен відчувати в ногах. Тепер він уже усвідомлено йде купувати нові гірськолижні черевики. результат:

  • можливо, що і кращі для ніг нашого лижника з доступних йому фізично серійних черевик.

(Якщо, звичайно, він не полінувався переміряти все два десятка основних виробників гірськолижних бот >> )

Сума №3 = 300-600 євро (за хороші, добротні черевики, добре підходять по ногах)

На цій стадії наш гірськолижник вже знає, що йому обов'язково потрібні устілки, виготовлені індивідуально для його стоп. Тому:

Сума №4 = 80-100 євро (за індивідуальні устілки)

У разі, якщо ноги "недостатньо стандартні", доводиться витрачатися на послуги бутфітінга. Усвідомлення необхідності і неминучості цього до даного моменту вже досягнуто.

Сума №5 = 100-300 євро (за бутфітінг)

Разом = 900-1700 євро (за цикл проб і помилок, що розтягнувся на 3-7 років, часто сполучений фізичними муками :)))

Сумую - але я виявив, що навіть багаторазове старанне читання статті про те, як правильно вибрати гірськолижні черевики , Навіть і забезпечене додатковими усними коментарями, навіть і особисту участь у виборі черевик, скорочує цей ланцюжок все одно лише на одну ланку! Така сила звички!

Отже, витрати виявляються як мінімум рівноцінні індивідуальному виготовленню гірськолижних черевик.

Райдерів експертного рівня вишепрівідённая економіка, звичайно, не стосується, але вони і самі добре знають, що таке кастомниє боти.

Індивідуальне виготовлення включає три компоненти:

  1. виготовлення зовнішнього жорсткого пластикового черевика (мильниці) за формою ноги,
  2. формування внутрішнього чобітка (валянка) за формою ноги,
  3. виготовлення устілки за формою стопи.

На поточний момент я знаю два бренди, які надають таку послугу - австрійський Strolz (Штрольц) і американський Daleboot (Дейлбут). Поява другої з цих компаній на російському ринку в сезоні 2012-12 і є причина створення цієї статті. До того подібний ексклюзив був мало доступний. Ціна у обох брендів однакова - приблизно 900 євро (кінець 2013 року), але черевики від Daleboot володіють більш привабливими характеристиками, в тому числі тим, що тільки вони і доступні в РФ%)), а тому говоримо саме про них.

  • Ширина заготовок "мильниць" зроблена з кроком в 4 мм для кожного розміру. Тому розмова про підходящої клієнту ширині колодки / внутрішньому обсязі черевика відпадає.
  • Мильниці виготовлені з високоякісної первинної поліуретану з високою пластичністю. Це дозволяє витягати їх до 15 мм і більше без критичної втрати міцності. У звичайному бутфітінге основна проблема полягає в тому, що після витяжки черевик втрачає міцність і може лопнути.
  • Термоформовка при 125 ° C досягається надання черевиками форми ніг і подальша правка проблемних ділянок для гірськолижників з такими особливостями, як - значна відмінність в розмірі правої і лівої ніг, різна форма ніг, наприклад, у вигляді наслідків травм, і тим більше будь-яких менш значущих нестандартних особливості
  • Конструкція черевик відрізняється від традиційних серійних - черевик має широко відкривається і вільно рухається мову, що не несе силового навантаження. Це робить можливим легко надягати і знімати черевики навіть на морозі.
  • Силове навантаження несе ребро жорсткості в задній частині халяви, зчленовується з підошвою.
  • Це ребро фіксується до підошви або навпаки, відкріплюється від неї, за допомогою важеля з тросом. Важіль перемикає черевик в режим катання або режим ходьби - вельми приваблива функція для фрірайдерів - любителів беккантрі на камуса.
  • Регулювання натягу троса дозволяє змінювати жорсткість черевика для різних умов, стилів і цілей катання. Діапазон жорсткості задається трьома різними моделями різного цільового призначення, які я б умовно сформулював, як - любитель, фрірайд та спорт.
  • Знімні підошви дозволяють встановити індивідуальний розвал для гірськолижників з Х і Про -образної постановкою ніг (те, що прийнято коротко називати "кантінг").
  • Можливе регулювання поздовжнього кута нахилу халяви. Ця функція не заявлена ​​в проспекті, але очевидна з конструкції важеля перемикання на режим ходьби. Цій важливій по її наслідків темі я присвятив окрему статтю!
  • Завдяки зняттю силового навантаження з усією поверхні черевика і переносу її на ребро жорсткості, стало можливо зробити пластик більш тонким. Вага черевик знизився настільки, що став близький до скітурістіческім моделям, які, однак, не забезпечують такої жорсткості і контролю при катанні. Вага пари черевиків - 3.9кг.

Деталі технічної інформації взяті з проспектів, а також з особистих відповідей представляє Daleboot в Росії Сергія Федорова.

Подальші деталі індивідуальної підгонки не є ексклюзивом від Daleboot, але задіяні в багатьох експертних черевиках і входять в ціну кастомними комплекту.

  • Внутрішній валянків Intuiton (Канада) - на сьогодні є найбільш прогресивним варіантом внутрішнього чобітка. Він запікається за формою ноги при 200 ° F, не змінює свою форму від тепла ноги і радіаторів, забезпечує кращий контроль, ніж гелеві валянки, формовані при більш низьких температурах, і набагато більш зносостійкий, ніж вони.
  • Індивідуальні устілки від американської InstaPrint формуються таким же способом, як і більш відомі в РФ французькі устілки Sidas, але більш жорсткі і міцні, що на мій погляд безсумнівний плюс.

Процес виготовлення займає 2 дні. Спершу знімається мірка з ніг за всіма ключовими параметрами. За цими даними виготовляється індивідуальний пластиковий чобіт (в народі "мильниця"). Потім робляться валянок і устілки. При наявності специфічних проблемних зон майстер призводить форму мильниці відповідно до них. Що особливо приємно - ВЕСЬ подальший бутфітінг входить у вартість робіт. Ви їдете, катаєтеся, вслуховуєтесь в відчуття, і якщо розумієте, що потрібна доробка - повертаєтеся.

Хто допрацьовував свої серійні черевики в бутфітінге, знає, що це означає. Кожна нова точка варто окремої суми. Хороший майстер, звичайно, докладе всіх зусиль, щоб задовольнити клієнта, але не дає гарантій на черевики, оскільки вони не призначені для такої обробки. Гарантії виробника ви теж втрачаєте. Буває, настільки болісно допрацьовані черевики лопаються. Заготовки ж кастомних черевик Daleboot безпосередньо призначені для подальшої формування та гарантія на роботи дається.

Звичайно, чекати, що в результаті індивідуального виготовлення гірськолижних черевик, навіть за таку чималу суму, ви отримаєте щось по комфорту нагадує тапочки - повна дурість. Але це однозначно вершина технології, краще, що ні поточний момент домоглося в цій галузі людство!

Fisher Vacuum, який теж рекламує себе як кастомниє черевики, не включає в себе цих трьох компонент, а ті, що включає, виконує не в повній мірі. Тому повноцінним індивідуальним черевиком вважати його складно. Але можна вважати перехідним варіантом з проміжною ціною.

Вважаю, що Strolz теж є гідним варіантом кастомних бот. Щоб дійсно порівняти обидва бренди, треба покористуватися обома. Але буду грунтуватися на наявної інформації. Я поперепісиваться зі штрольцамі, і вони дуже осудності розповіли, як вони роблять свої черевики. На поточний момент у мене є враження, що дейлбути перевершують по крайней мере в наступних деталях:

  • можлива зміна поздовжнього кута нахилу; Штрольци встановлюють необхідний кут в момент виготовлення, як вони цього домагаються, на жаль, пояснити не змогли, кут це незмінний;
  • зменшена вага черевик;
  • валянок Інтуішн довговічніше пінного валянка (але валянки можна зробити і окремо);
  • Дейлбут є в Росії.

І саме остання обставина для багатьох виявиться найбільш важливим - вибратися на два дні до Москви багато простіше і дешевше, ніж в Тіроль. Дейлбут з'явився у нас тільки з осені 2012 року, а вже на початку нинішнього сезону 2013/14 десятки відомих російських райдерів хизуються в цих черевиках!

Ну і нарешті - контакти Daleboot в Росії: Москва, Печатников провулок, д. 19, стр.1, +7 (985) 773-6920, www.probootmaster.com >>

До речі, валянки і устілки там теж можна замовити - окремо.

!!!

1. Уже через місяць після написання цього тексту людина, який привіз Daleboot в Росію - Сергій Федоров, повідомив мені, що багато читачів цієї статті, які відвідали його салон, читали цей текст і говорили, що це повністю збігається з їх досвідом. Мене це здивувало? Звичайно, немає - я і сам пройшов тим же шляхом! )) Дорогі, я дуже прошу вас не полінуватися написати про це, а також поділитися своїми враженнями від індивідуальні бот в в розділі форуму Спорядження >> Ці відгуки потрібні для виживання Daleboot в Росії. Так, ці черевики дорогі, але прямо скажемо - я вважаю цю людину чеснот всіх гірськолижників РФ! Він вплутався в цей важкий і невдячна справа на російському ринку, з непередбачуваним фінансовим резульата на свій ризик. І якщо його бізнес тут не виживе, то їздити нам за індивідуальними ботами в Європу і Америку ...

2. Вже через два тижні продавці майже не серійних бот в соцмережах зволили назвати мою статтю "тупим піаром". Нижче моя відповідь:

Олег Рухля (AnalyzeR)

Вся зимова програма Прогрес-Ski

Мене це здивувало?

Новости