Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В аеропорту Бориспіль з'явиться ескалатор на три поверхи і відкриється термінал F

Нагадуємо, що 3m2 є і в Telegram Нагадуємо, що 3m2 є і в Telegram.
Все про новобудови Києва та області - у вашому messenger!

У столичному аеропорту «Бориспіль» планують встановити новий ескалатор, який буде проходити через всі три поверхи будівлі. Про це директор аеропорту Павло Рябікін розповів виданню «РБК-Україна».

Новий ескалатор побудують в терміналі D міжнародного аеропорту. «Ми вже вибрали місце, де буде демонтована плита між другим і третім поверхами. Там буде розміщений ескалатор. Це технологічно складний проект. Він - на завершальній стадії », - розповів Рябикин. За словами гендиректора аеропорту, проект реалізують «приблизно до кінця першого кварталу 2019».

Міжнародний аеропорт Бориспіль також планує витратити близько 100 млн грн на розконсервацію терміналу F і підготовку його до відновлення роботи.

«Термінал F буде відкритий для регулярної експлуатації з початку весняного сезону авіаційної навігації, тобто в кінці березня 2019 року. Це точно. Ми розуміємо, що туди на обслуговування точно перейде Ryanair », - сказав гендиректор. За його словами, зараз ведуться переговори з різними авіаперевізниками. «Ми ведемо переговори з декількома авіакомпаніями з приводу їх переміщення в цей термінал. Це і класичні авіакомпанії, які хочуть прилітати в піки обслуговування МАУ. Також ведемо переговори з авіакомпаніями, які виконують чартерні рейси. У той же час не всі авіакомпанії хочуть переходити в термінал F. Наприклад, Flydubai хоче, щоб обслуговування його пасажирів відбувалося за допомогою телетрапи. А телетрапи є тільки в терміналі D. Я думаю, що до початку експлуатації терміналу F ми вийдемо на 10-15 рейсів в день. В середньому це буде 12 рейсів », - зазначив він.

Рябикин також додав, цього року планується витратити близько 60 млн грн на підготовку термінал до початку роботи. У наступному році інвестиції складуть близько 30 млн грн. «В цілому, ми інвестуємо в відновлення роботи терміналу F близько 100 млн грн. В цьому терміналі пасажири будуть пересуватися в літаки і назад або на автобусах, або пішки », - додав гендиректор.

Нагадаємо, що термінал F був закритий в жовтні 2013 року, пропрацювавши всього три роки (відкриття відбулося у вересні 2010 року). Причиною став пасажиропотік в аеропорту - для його обслуговування цілком вистачає лише одного терміналу D, який розрахований на 15 млн пасажирів. Однак він уже відчуває завантаження близьку до максимальної в ранковий і вечірній час пік. Раніше Рябикин заявляв, що в разі, якщо авіакомпанія Ryanair забезпечить не менше 15 рейсів в день, то законсервований термінал F буде відкритий.

Новости