Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Оренда житла в Києві: ціни і афери

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

7 июня 2012, 13:21 Переглядів:

Хостел. Уже заселилися іноземні вболівальники. Місця вільні ще є, адже ціна за одне 550 грн ..

Всупереч думці, яке побутувало ще кілька місяців тому, що житла фанам в Києві може не вистачити, квартирне питання нині для уболівальників не варто. У всякому разі, в цьому запевнили "Сегодня" в готелях і хостелах. Скрізь ще є місця, хоча ціни високі: у порівнянні з травнем вони піднялися в готелях в 1,5-2 рази, а в хостелах - в 5 разів. Зате кияни селять фанів безкоштовно.

ГОТЕЛІ. Ми подзвонили в різні готелі з одним питанням: чи можна зняти номери для групи в 10 чоловік в дні матчів? У дорогих готелях (4-5 зірок) з цим сутужно. Наприклад, в 5-зірковому "Прем'єр-Паласі" на 11 червня вчора був вільний лише один люкс за ціною 4 тис. Грн (в травні було 2,5 тис.), А ось на 15 червня нічого немає, як і на фінал. "Уже все проплачено і заброньовано з початку року", - сказали нам на ресепшені. В "Інтерконтиненталь" взагалі не змогли нам нічого запропонувати, а ось в чотиризірковому "Дніпрі" є стандартні номери в дні матчів за 3 тис. Грн (було 1,5-1,7 тис.), Але на фінал теж порожньо. Подібна ситуація і в інших "трійках" і "четвірках", які також підняли ціни вдвічі. За словами експертів, під час подібних подій в інших країнах неможливо було забронювати номер навіть за місяць.

"Ми очікували набагато більше вболівальників, ніж приїде. Але, на жаль, за кілька днів до матчу номера ще є. Причин вистачає: багато хто буде прилітати на один матч і летіти назад, плюс готелі підняли ціни, так і навколо України розпалили політичну ситуацію" , - розповідає нам заступник директора Асоціації готельних об'єднань та готелів міст України Тамара Євдокимова. Навіть в бюджетних хостелах в центрі немає аншлагу. У хостелі на Пушкінській нам запропонували місця в 12-місній кімнаті з усіма зручностями за 550 грн, на Червоноармійській вільними виявилися кілька місць. "Від вас потрібна 100% передоплати, тоді ми забронюємо. На 15 червня місць немає, а ось на 11-е ще є", - сказала дівчина. Цікаво, що ще в травні цей же хостел просив за місце 150 грн.

"ПРИМУ ГОСТЕЙ". Тим часом кияни вже приймають у своїй оселі іноземців безкоштовно. Нагадаємо, кілька місяців тому добровольці створили групу в "Фейсбуці", а потім англомовний сайт www.rooms4free.org.ua, де кожен киянин може зареєструватися і запропонувати іноземцям на час Євро пожити у них безкоштовно. "Я не скажу точну кількість людей, які це запропонували, але їх точно кілька тисяч. Ми навіть останнім часом знімаємо оголошення на прохання киян, які знайшли собі іноземців, а їм продовжують писати. Тобто бажаючих дуже багато. Ось в ці останні дні дуже багато пишуть ", - розповідає нам один з творців сайту Ігор Пилипчук.

До слова, ще кілька місяців тому до товариства долучилася світська левиця і екс-дружина адвоката Юлії Тимошенко Наталія Окунська. "Я вже знайшла собі людей. Це дві пари з Великобританії та Італії. Познайомилася в соцмережі, ми спілкувалися, і я зрозуміла, що я їх можу пустити до себе в квартиру", - говорить Окунська. Як нам розповіли кияни, готові прийняти іноземців, їх головною вимогою було - не курити в будинку. "Майже у всіх оголошеннях запитували, чи курять іноземці. На другому місці - вимога, щоб в будинку не пили спиртне. А вибирали собі постояльців просто - просили вислати фото, розповісти про свою сім'ю, рід занять і доходи", - розповів нам один з учасників руху, Ігор.

КВАРТИРИ: 4 ТИСЯЧІ ЗА НІЧ, КЛІЄНТІВ ШУКАЮТЬ НА ВОКЗАЛІ. Столичні квартири також користуються попитом серед іноземців, але вільних залишилося значно більше, ніж в готелях. Ріелтори підняли ціни в 5 разів, тому клієнтів шукати доводиться буквально на перонах вокзалів.

На вокзалі. За "двушку" просять 4 тис. Грн

"У нас залишилося 35% квартир, - сказала нам в одному з агентств. - Ціни зросли в 5 разів. Якщо хороша" двушка "зазвичай коштує 800 грн. За ніч, то тепер 4-4,5 тис. На добу ми не здаємо , боїмося, що від квартир нічого не залишиться - лише від 5 днів, з повною передоплатою ". Клієнтів для квартир шукають на вокзалах і в аеропортах. "Для цих цілей ми підбираємо ініціативних людей! Робота полягає в тому, щоб стояти з табличкою Rent room в місцях приїзду іноземців (вокзал, аеропорт" Жуляни "). У" Борисполі "стояти не дають. За клієнта платимо 50 грн".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Оренда житла в Києві: ціни і афери". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Гальченко Сергій

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми подзвонили в різні готелі з одним питанням: чи можна зняти номери для групи в 10 чоловік в дні матчів?

Новости