Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Які речі не можна провозити в багажі при перельоті

  1. Перевіз ручній поклажі
  2. Перевіз багажу
  3. Відео - Як влаштовані багажні лінії в літаках. Куди дівається багаж?

Провезення багажу в літаку тільки на перший погляд здається не таким важливим питанням, за фактом справа йде скоєно інакше, і саме цей пункт є одним з найважливіших факторів безпеки, як вашої, так і інших пасажирів. Щоб уникнути непорозумінь при посадці на борт літака, не позбутися особистих речей і не платити штраф, необхідно заздалегідь ознайомитися з правилами перевезення багажу . За цим пунктом існує ряд міжнародних норм, а також правил, що діють всередині тієї чи іншої країни щодо провезення рідин, лікарських засобів і інших предметів.

правилами перевезення багажу

Перевіз ручній поклажі

Простими словами ручна поклажа - перелік особистих речей, які вам дозволяється взяти з собою безпосередньо в літак. В Україні до переліку неприпустимих речей для перевезення за допомогою ручної поклажі входять:

  • вогнепальну зброю і його різновиди, навіть бутафорська або музейна зброя є забороненим до провезення;
  • предмети, що відносяться до класифікації колючих і ріжучих, до них відносяться штопор, спиці та інше;
  • на свій розсуд представник контролю може також вилучити будь-яку річ з затупленим кінцем, здатний нанести ушкодження іншій людині;
  • не можна провозити будь-яку рідину, якщо її обсяг перевищує 100 мл, в список входить все: від напоїв до туалетної води;
  • забороняється перевезення будь-якого продукту, що знаходиться під тиском;
  • туш для вій перевозити таким способом також заборонено.

Можна провозити рідини, обсяг яких не перевищує 100 мл, але тільки в якості багажу, а також товари з «Duty Free», якщо вони запаковані належним чином і присутній чек, що підтверджує їх покупку. У ручній поклажі можна перевозити не заборонені законом лікарські препарати і дитяче харчування. Що стосується ліків, то багато країн вимагають підтвердження їх необхідності у пасажира, тобто, довідку від лікаря.

Ручна поклажа також перевіряється за вагою та розмірами, вона повинна відповідати встановленим нормам. Допустима вага в середньому досягає 15 кг. У різних авіаперевізників вимоги за параметрами різні, тому краще це питання уточнити безпосередньо в тій компанії, послугами якої ви збираєтеся скористатися.

Перевіз багажу

Існує дві найпоширеніші класифікації контролю за безкоштовним перевезенням багажу, за вагою і за кількістю місць. Вагова система має на увазі наступні дозволи:

  • пасажир економ-класу може провозити багаж до 20 кг;
  • пасажир бізнес-класу має право на провезення багажу до 30 кг;
  • перший клас передбачає перевезення до 40 кг багажу на 1 пасажира;
  • дитячий багаж не повинен перевищувати вагу в 10 кг (мова йде про дітей до 2 років).

Перевага завжди оплачується додатково, сума оплати буде залежати від кількості зайвих кілограмів.

Системою контролю багажу за кількістю місць користуються багато американських, канадські і європейські перевізники. В даному випадку багаж пасажира економ-класу розрахований на 1 місце (деякі авіаперевізники дозволяють займати 2). Багаж пасажира, що летить бізнес-класом , Розрахований на 2 місця.

Найбільші авіакомпанії України висувають щодо багажу пасажирів наступні вимоги:

  1. в багажі не повинно бути тендітних речей;
  2. неприпустимий перевіз грошей, ювелірних речей, картин, цінностей (їх рекомендують перевозити в якості ручної поклажі);
  3. в ручній поклажі також бажано перевозити документи, музичні інструменти і електронні прилади.

Провезення великих музичних інструментів, нестандартного багажу або домашніх тварин варто узгоджувати з авіакомпанією завчасно, ще в період бронювання квитків . Те ж саме стосується різних спортивних споряджень. Тварин зазвичай перевозять в спеціально призначеному багажному відсіку, але якщо ваш улюбленець важить до 8 кілограм, його можуть пропустити разом з вами в салон, знову ж таки, це питання залежить від авіаперевізника.

В обох випадках вам доведеться провозити тварина в контейнері, до якого пред'являються прості вимоги: тварина повинна мати можливість перебувати в контейнері стоячи, по ширині він повинен відповідати подвійному розміру звіра, дно повинно бути водонепроникним. За транспортування тваринного авіакомпанія бере додаткові гроші.

Відео - Як влаштовані багажні лінії в літаках. Куди дівається багаж?

втрата багажу

Якщо з вами сталася така неприємність, як втрата багажу , В першу чергу слід звернутися в «LOST AND FOUND», така служба існує в усіх аеропортах. Там буде складено акт з докладним описом вашого багажу. Найчастіше пропажа знаходиться і доставляється за вказаною потерпілим адресою за рахунок авіакомпанії. Якщо немає, то остаточно зниклим багаж може вважатися після 21 дня пошуків, в такому випадку перевізник повинен відшкодувати збиток, зазвичай сума не може перевищувати 50 у.о за 1 кілограм багажу.

о за 1 кілограм багажу

Куди дівається багаж?
Куди дівається багаж?

Новости