Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Алтайському державному краєзнавчому музеї працює виставка пам'яті відомого фотографа Сергія Борисова

3 квітня 2014 р

Виставка «Майбутньому на пам'ять. Сергій Борисов - фотограф, діяч культури »проходить в рамках Року культури в Росії. Відкриття виставки відбулося в рамках крайового семінару «Музеї Алтайського краю: актуальні проблеми діяльності. 2013-2014 ».

Завдяки професійній діяльності Сергія Борисова музей має в своєму розпорядженні найбагатшим Фотофонд з історії та культури Алтаю кінця XIX - початку ХХ століть. На виставці представлено близько 150 фотографій і листівок, документи та особисті речі Сергія Борисова.

У 1907-1914 Сергій Борисов зробив фотоекспедіціі по Алтайському округу. У 1910 був в Гірському Алтаї, зробив близько 1500 знімків, надрукував до 100 сюжетних листівок з видами Алтаю, портрети жителів. Тоді ж була випущена серія в 50 листівок в акціонерному товаристві «Гранберг» в Стокгольмі значним тиражем в кольоровому і чорно-білому зображенні. На листівках зображені села Чорний Ануй, Улала, Черга, Елікмонар, Чемал, Онгудай, річка Катунь, гора Білуха, а також мальовничі краєвиди Барнаула. Збереглися знімки промислових підприємств Барнаула, Змеіногорска. Значна частина фотоколекції - портретні знімки городян. За участь в Санкт-Петербурзької виставці в 1898 року фотограф був удостоєний похвального відгуку, розповіли в музеї.

Варто відзначити, що на офіційному сайті Алтайського державного краєзнавчого музею працює віртуальна виставка «Барнаул очима фотографів» , Де можна подивитися більше робіт Сергія Борисова, а також інших талановитих фотографів різних років.

Фото надані Алтайським державним краєзнавчим музеєм


Новости