Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найкрасивіші фонтани Європи

Римський Треві - це величний бароковий фонтан. Він є найбільшим фонтаном міста: висота 25,9 м, ширина 19,8 м. Був побудований в 1732-1762 роках архітектором Ніколою Сальви.

Існує повір'я: якщо турист кине в воду монету, йому судилося повернутися до Вічного міста. Нещодавно фонтан знову запрацював після 20-місячних реставраційних робіт.

Великий Каскад, Санкт-Петербург Великий Каскад, Санкт-Петербург

Великий Каскад палацово-паркового ансамблю Петергоф, розташованого на південно-західному узбережжі Санкт-Петербурга, був спроектований за прикладом комплексу фонтанів, зведеного для французького короля Людовика XIV в його замку Марлі. Саме тому палац і його землі, які належать до об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, часто називають «російським Версалем».

Води Великого Каскаду, зведеного на початку XVIII століття за наказом Петра Великого, який заснував сам місто, впадають в басейн, в якому розташований фонтан «Самсон» зі статуєю біблійного персонажа, котрий розриває пащу лева. Фонтан символізує перемогу Росії над Швецією у Великій Північній війні. Статуя була викрадена німцями в роки Другої світової війни. На її місці зараз стоїть точна копія.

Співаючі фонтани, Барселона Співаючі фонтани, Барселона

Побудований для Всесвітньої виставки 1929 року Співаючі фонтани є вражаюче поєднання яскравих вогнів, музики і води, яке можна спостерігати цілий рік.

Перед Олімпіадою-+1992 фонтани вирішено було зробити одним із символів міста, додавши музичний супровід. До чаші від двох веж на Площі Іспанії тягнуться каскади фонтанів з підсвіткою.

Фонтан «Нептун», Берлін Фонтан «Нептун», Берлін

Берлінський фонтан «Нептун» - це оазис спокою, розташований на досить бруталістіческой Александерплац в центрі міста. Побудований в 1891 році фонтан був спроектований архітектором Рейнгольдом Бегаса.

Велична статуя римського бога Нептуна є головним елементом композиції фонтану. Фігури чотирьох жінок, розміщені навколо Нептуна, символізують чотири головні річки Пруссії - Ельба, Рейн, Вісла і Одра.

Для туристів це улюблене місце для того, щоб поїсти морозиво і подивитися на дітей, що грають на столичному майдані в сонячний день.

Фонтан Же-До, Женева Фонтан Же-До, Женева

Фонтан Же-До - одна з найбільш впізнаваних пам'яток швейцарського міста. Викиди зі швидкістю трохи менше 200 км / год потік води досягає у висоту 140 м.

Фонтан розташований в тому місці, де Женевське озеро впадає в річку Рона, і працює цілий рік, хоча сильний вітер і морози часом вносять свої корективи в його функціонування.

Фонтан утворився випадковим чином, коли робота женевських гідравлічних установок застопорилася, і з відкрився під величезним тиском клапана вирвалася 30-метрова струмінь води.

Вражені подібним видовищем влади Женеви вирішили перетворити водний струмінь на туристичну визначну пам'ятку в 1891 році.

Фонтани Версаля, Франція Фонтани Версаля, Франція

Сади Версаля, спроектовані знаменитим ландшафтним дизайнером Андре Ленотр для короля Людовика XIV, щодня приваблює натовпи відвідувачів.

Водне оформлення садів у вигляді фонтанів, розташованих уздовж головних квітників позаду замку, замислювалося як відображення владності гордовитого короля.

Імператорський фонтан в Чатсуорт-хаусі, Дербішир Імператорський фонтан в Чатсуорт-хаусі, Дербішир

На тлі грубуватою місцевості Пік-Дистрикт Імператорський фонтан виглядає вражаюче і просто красиво.

Викидає потік води висотою в 88 м фонтан був побудований спеціально до візиту російського царя Миколи.

Однак цар помер до того, як відбувся запланований візит до Англії, і так і не побачив зведеного в його честь фонтану.

Фонтан палацу Во-ле-Віконт, Франція Фонтан палацу Во-ле-Віконт, Франція

У Менсі в годині їзди від Парижа розташовується палац Во-ле-Віконт, виконаний в класичному стилі і привертає відвідувачів з усіх куточків країни.

На додаток до прекрасних фонтанів палац пропонує демонстрації салютів і сезонні вечори при свічках, коли в сутінках територію палацу освітять 2000 свічок.

Фонтан Пьяцца, Ліверпуль Фонтан Пьяцца, Ліверпуль

Простий, але привабливий, фонтан Пьяцца, відомий серед місцевих як «ковшовий фонтан», складається з обертових навколо своєї осі ковшів, які поступово наповнюються водою, потім раптово перекидаються і звільняються від вмісту з різною швидкістю і з різним часовим інтервалом.

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости