Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Які міста стануть найбільшими в світі в 2100 році?

Протягом багатьох тисячоліть люди не могли навіть уявити, що в якомусь місті могло стійко проживати більше 1 млн. Жителів. І як зазначив Джеф Десжардін з сайту Visual Capitalist, тільки в 19-м столітті найбільші міста світу, такі як Лондон і Пекін, змогли подолати цю знаменну позначку.

У наш час містом з населенням в 1 млн. Чоловік уже нікого не здивуєш: тільки в одному Китаї таких міст-мільйонників більше сотні. На цьому тлі наше уявлення про те, що взагалі таке "велике місто", сильно змінюється з часом.

Так само як будь-яка людина, що жив в 19-му столітті, насилу міг уявити собі місто розміром з сучасний Токіо, так і нам вкрай непросто зрозуміти, якими будуть мегаміста майбутнього. Вирішити це завдання спробували експерти Global Cities Institute шляхом екстраполяції різних демографічних трендів на багато років вперед, і ось що у них вийшло:

Вирішити це завдання спробували експерти Global Cities Institute шляхом екстраполяції різних демографічних трендів на багато років вперед, і ось що у них вийшло:

Як видно з картинки вище, людська географія до кінця нинішнього століття буде дуже сильно відрізнятися від сьогоднішньої. За оцінками Global Cities Institute, до 2100 р 13 з 20 найбільших міст планети будуть перебувати в Африці, ще 3 - в Індії. При цьому в топ-20 не ввійде жоден місто з Північної або Південної Америки, Китаю, Європи.

Ось як виглядає перша трійка рейтингу:

1. Лагос, Нігерія

Лагос, найбільше місто Нігерії, як очікується, покаже справжні межі того, наскільки великим може стати мегаполіс. Населення Лагоса в останні наскільки десятиліть зростає так швидко, що в реальності ніхто точно не знає, скільки людей там зараз проживає. Щодня в місто переселяються 2 тис. Чоловік, і оцінки чисельності його жителів коливаються від 11 до 21 млн. Чоловік.

Проте, за прогнозом Global Cities Institute, до кінця століття населення Лагоса перевищить 88 млн. Чоловік.

2. Кіншаса, ДРК

Кіншаса, столиця Демократичної Республіки Конго, як очікується, до 2100 р буде другим за величиною містом світу з населенням $ 83 млн. Чоловік.

3. Дар-ес-Салам, Танзанія

В даний час чисельність населення Дар-ес-Салама, найбагатшого міста і важливого економічного центру Танзанії, становить 4.4 млн. Чоловік. Однак до кінця сторіччя число жителів міста, як очікується, підскочить на значні 1 588% і досягне 74 млн. Чоловік.

джерело: zerohedge

Новости