Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лікування псоріазу на Мертвому морі ефективними методами

  1. причини псоріазу
  2. симптоми псоріазу
  3. види псоріазу
  4. Лікування псоріазу в Ізраїлі
  5. Лікування псоріазу на Мертвому морі
  6. Сонце Мертвого моря проти псоріазу
  7. Повітря Мертвого моря зміцнить нерви
  8. Статистика
  9. Особливості прояви хвороби
  10. Як протікає псоріаз
  11. Псоріаз при вагітності
  12. Як спланувати вагітність мами з псоріазом
  13. період вагітності
  14. Що ще потрібно знати майбутнім батькам

Псоріаз - хронічне захворювання шкіри, для якого характерне тривале, іноді довічне протягом з періодами ремісій і загострень.

Зміст статті:

Захворювання псоріаз багато в чому залишається загадкою для лікарів, так як з великими труднощами піддається терапії.

Захворювання псоріаз багато в чому залишається загадкою для лікарів, так як з великими труднощами піддається терапії

Лікування псоріазу в основному направлено на якомога більш тривалий підтримку стадії ремісії. Однак, відомі випадки лікування псоріазу. Йдеться про успішне лікування псоріазу на Мертвому морі.

причини псоріазу

Багато в чому складності в лікуванні псоріазу пояснюються тим, що досі незрозумілий механізм його утворення Багато в чому складності в лікуванні псоріазу пояснюються тим, що досі незрозумілий механізм його утворення. Це захворювання вражає людей будь-якого віку, але частіше вперше діагностується у віці близько 20 років, хоча захворіти можуть і люди похилого віку, і навіть маленькі діти. Зустрічається навіть вроджений псоріаз.

В цілому ця хвороба є мультифакторній. Запустити фатальний збій в роботі імунітету може що завгодно.

Провокуючим фактором можуть стати:

  • стрес;
  • значні зміни гормонального фону у зв'язку з вагітністю;
  • інфекційні захворювання;
  • деякі попередні шкірні захворювання (Дерматози, грибкові ураження, вугри, оперізуючий герпес, лишай та ін.).

)

Незважаючи на постійно ведуться дослідження, єдиної думки про походження хвороби немає. Безсумнівно одне - при псоріазі відбувається розлад імунної системи, тому успішне лікування псоріазу повинно бути не тільки місцевим, а й складатися з зміцнюють імунітет заходів.

Для більш докладної інформації про лікування псоріазу на Мерва море, заполнітете контактну форму , І один з ізраїльських російськомовних лікарів проконсультує Вас.

симптоми псоріазу

Ознаками псоріазу є запалені, злущуються червоного кольору, що супроводжуються сильним сверблячкою Ознаками псоріазу є запалені, злущуються червоного кольору, що супроводжуються сильним сверблячкою. У процесі лущення поверхневі лусочки легко злущуються, залишаються більш щільні, розташовані в глибині. Тому псоріаз в народі отримав другу назву - лускатий лишай.

види псоріазу

Псоріаз може проявлятися в різноманітних формах.

Залежно від симптомів прояву і особливостей псоріаз прийнято розділяти на кілька типів:

  • бляшкоподібний псоріаз (бляшкової) або звичайний псоріаз, вульгарний псоріаз, простий псоріаз (psoriasis vulgaris) - найпоширеніший вид, що спостерігається у 80% пацієнтів;
  • псоріатичний артрит або псоріатичний артропатія, артропатичний псоріаз (5-30%) - викликає сосиськообразний розбухання пальців рук і / або ніг (псоріатичний дактиліт). Може також вражати тазостегнові, колінні суглоби, плечолопатковий суглоб, суглоби хребців (псоріатичний спондиліт);
  • псоріаз підошов і долонь (10%);
  • пустульозний псоріаз або ексудативний псоріаз (менше 5%) - найбільш частою його локалізацією є дистальні кінці кінцівок (рук і ніг), а саме гомілки і преплечья (пальмоплантарний пустульоз);
  • псоріаз слизових оболонок (1-2%);
  • псоріаз згинальних поверхонь (flexural psoriasis) або «зворотний псоріаз» - дивуються складки в області зовнішніх статевих органів, в паху, на внутрішній поверхні стегон, пахвові западини, складки під збільшеним при ожирінні животом (псоріатичний паннус), і на складках шкіри під молочними залозами у жінок;
  • каплевідний псоріаз (guttate psoriasis);
  • псоріаз нігтів або псоріатичний оніходістрофія - колір нігтів стає жовтим, білим або сірим, відбувається потовщення шкіри під нігтями і навколо нігтьового ложа, розшарування і потовщення нігтя, повна втрата нігтів (онихолизис) або розвиток підвищеної ламкості нігтів;
  • псоріатичний еритродермія або ерітродерміческій псоріаз.

Лікування псоріазу в Ізраїлі

Лікування псоріазу є значною проблему. При всіх складностях, питання лікування псоріазу залишаються номером один в дерматології, так як це захворювання відноситься до найбільш поширених захворювань шкіри в усьому світі.

Не дивно, що успіхи в лікуванні псоріазу в Ізраїлі притягують до себе увагу пацієнтів з усіх куточків планети. У чому ж причина такого успіху?

Успіх пояснюється тим, що в Ізраїлі склалися абсолютно унікальні умови терапії цього захворювання.

Тут активно застосовується все нове в лікуванні псоріазу, що довело свою ефективність у клінічних випробуваннях, при цьому тут особливі   кліматичні умови   , Як не можна краще сприяють лікуванню шкірних захворювань взагалі, і псоріазу зокрема Тут активно застосовується все нове в лікуванні псоріазу, що довело свою ефективність у клінічних випробуваннях, при цьому тут особливі кліматичні умови , Як не можна краще сприяють лікуванню шкірних захворювань взагалі, і псоріазу зокрема.

Лікування псоріазу на Мертвому морі

Мертве море і його узбережжя - місце, про яке ходять легенди. У цьому місці стійка ремісія настає у переважної більшості пацієнтів, які страждають на псоріаз, а у частини з них відбувається повне лікування, правда, в даному випадку його не можна назвати спонтанним.

Особливий мікроклімат Мертвого моря, м'які сонячні промені, морська вода сильної мінералізації та лікувальні грязі - ось ті чинники, які надають сильнодіючий лікувальний ефект.

Курс лікування псоріазу на Мертвому морі складається з:

  • чергування лікувальних купань на море і сонячних ванн;
  • додаткового застосування методів фізіотерапевтичного та медикаментозного впливу на ділянки шкіри, уражені псоріатичним процесом.

Крім лікарських призначень, саме повітря, насичене киснем і негативними іонами, позитивно впливає, безумовно служачи природним імуномодулюючою засобом Крім лікарських призначень, саме повітря, насичене киснем і негативними іонами, позитивно впливає, безумовно служачи природним імуномодулюючою засобом.

Ви можете дізнатися більше про можливості лікування псоріазу на Мертвому морі, заповнивши контактну форму на нашому сайті.

Сонце Мертвого моря проти псоріазу

Лікування псоріазу бальнеологічними методами зазвичай призначають в стадії ремісії або затихання загострення. Але лікування псоріазу на Мертвому морі можна проводити в будь-якій фазі захворювання.

Вже давно було помічено благотворний вплив сонця на шкіру, уражену псоріазом. Під дією сонячних променів псориатические бляшки інволюціонірует, а часто зникають зовсім.

мертве море і його узбережжі - найнижче місце на Землі, і сонячні промені тут проходять через додатковий шар атмосфери, втрачаючи при цьому жорстку складову спектра випромінювання. Тому сонячні ванни тут можна приймати довше, ніж в будь-якому іншому місці - сонце не викликає опіків.

Повітря Мертвого моря зміцнить нерви

Дослідники відзначають залежність протікання псоріазу від стану нервової системи. Одна з теорій виникнення псоріазу передбачає, що пусковим моментом у захворюванні є стрессонеустойчівость.

З цієї точки зору лікування псоріазу на Мертвому морі має ще й ту перевагу, що морське повітря тут насичене бромом. Це сприятливо заспокійливу дію на нервову систему.

Лікування псоріазу на Мертвому морі проводиться в умовах сучасних, чудово обладнаних клінік санаторного типу. Тут вам запропонують все найефективніший, що накопичила медицина в області лікування псоріазу, а щедрі дари природи доповнять терапію.

Статистика

Зовсім недавно вчені провели своєрідні дослідження, метою яких був підрахунок числа пацієнтів з діагнозом псоріаз.

Згідно з цими даними, в світі налічується близько 250 млн. Чоловік, які страждають від псоріазу. У відсотковому еквіваленті це становить 2-4% всього населення нашої планети. Помічено, що це захворювання неоднаково поширене в різних країнах. Наприклад, в холодному і помірному кліматі псоріаз діагностується набагато частіше, ніж в тропічному.

Медицина підтвердила і той факт, що африканці та азіати в кілька разів рідше звертаються в клініки з симптомами псоріазу, ніж європейці. Чи не однаковий показник мають дані в містах та в сільських районах. Міські жителі хворіють в 3, а то і 4 рази частіше.

На основі дослідження були підготовлені процентні показники по країнам:

Особливості прояви хвороби

Лікарі кажуть про те, що важливу роль відіграє генетична спадковість. Псоріаз у одного з батьків призводить до того, що дитина в 25% випадків також матиме ген, який відповідає за цю недугу. До 60% підвищується ризик у тих дітей, у яких псоріаз діагностується відразу в обох батьків.

При цьому фахівці поспішають відзначити, що діти успадковують не саму хворобу, а саме генетичну схильність.

У це поняття входить відразу кілька особливостей:

  • будова шкіри;
  • зміни в обміні речовин;
  • зрушення нейроендокринних механізмів.

Основний віковий пік прояви хвороби встановити не вдається, тому що в клініки звертаються люди різних вікових категорій, не становлять винятку і діти від народження до 9 років.

Однак спостереження показали: часто звертаються молоді і літні люди. У дівчат від 16 до 20 років і у юнаків від 18 до 22 років прояви псоріазу лікарі пов'язують з гормональними перебудовами, що відбуваються в організмі. Приблизно така ж статистика псоріазу спостерігається у людей 40-55 років. Після цього віку ризик прояву поступово знижується. Найменше ймовірності отримати діагноз псоріазу псоле 60 років.

Статева приналежність в даному випадку не має особливого значення: і чоловіки, і жінки мають однаковий ризик захворіти на псоріаз. Єдиною відмінністю можна вважати те, що середній вік пацієнток дещо менше.

Як протікає псоріаз

Тяжкість цього захворювання визначається, виходячи з розміру ураженої шкіри.

Доктора вкрай стурбовані статистикою, яка підтверджує постійне збільшення чисельності хворих. За останні кілька років випадки діагностики псоріазу значно почастішали. Пов'язують це явище з прискореним темпом життя, постійними стресами і погіршення екологією.

Задати будь-яке Ваше запитання Ви можете, заповнивши контактну форму . Наші лікарі-консультанти завжди раді допомогти!

Псоріаз при вагітності

Псоріаз, спадковість якого грає не останню роль, часто лякає батьків, незважаючи на запевнення докторів про невеликому відсотку ризику Псоріаз, спадковість якого грає не останню роль, часто лякає батьків, незважаючи на запевнення докторів про невеликому відсотку ризику. Переживання сімейної пари цілком зрозумілі, адже медицина ще не знайшла спосіб запобігання хвороби. З іншого боку, 25% ризику передачі гена - це не остаточна гарантія того, що дитина зіткнеться з цією проблемою.

Вплинути на генетику, звичайно, не вдасться, але батьки можуть зробити дуже багато для запобігання такого діагнозу:

Як спланувати вагітність мами з псоріазом

До появи малюка підготуватися необхідно заздалегідь. Приблизно за півроку до вагітності жінці слід звернути увагу на своє здоров'я.

У список необхідних заходів слід включити:

  • відвідування стоматолога;
  • здачу аналізів на явні і приховані інфекції;
  • проходження курсу лікування при необхідності;
  • відвідування всіх вузьких фахівців - для мами з псоріазом це вкрай важливо;
  • лікування псоріазу - увійти в вагітність треба постаратися не в момент загострення.

Стан чоловіків не має особливого значення на момент зачаття, однак вони повинні перевірити наявність інфекцій в організмі.

Для сім'ї важливо і психологічний стан - в цьому відношенні теж потрібно підготуватися Для сім'ї важливо і психологічний стан - в цьому відношенні теж потрібно підготуватися. Тим, хто зважився на народження дитини, не потрібно боятися - в порівнянні з ДЦП , Пороком серця і синдромом Дауна псоріаз - не найстрашніше захворювання.

період вагітності

Якщо жінці вдалося завагітніти в період поліпшення стану, то при виношуванні плоду особливих змін бути не повинно.

  • З 22 опитаних жінок загострення трапилися лише у 3 з них (а це всього лише 13,5%).
  • У 7 випадках стан майбутніх мам не змінилося (32%).
  • Відзначаються поліпшення у 3-х вагітних (13,5%).
  • Псоріаз при вагітності зник повністю у 9-х (41%).

Доктора відзначають, що жінки, які страждають на псоріаз, повинні чітко дотримуватися режиму при вагітності.

Для цього можуть стати в нагоді деякі поради:

  • відвідування школи майбутніх батьків - це допоможе подолати багато страхів і тривоги;
  • відпочинок в спеціальних санаторіях для вагітних - там буде підтримуватися правильне харчування, режим відпочинку і лікувальних процедур. Для проходження лікувально-оздоровчих процедур ідеально підходять клініки Ізраїлю , Розташовані на Мертвому морі. Тут майбутній мамі запропонують доступні в її положенні варіанти терапії і будуть ретельно контролювати її стан;
  • заняття в басейні - аквапроцедури стабілізують вага, покращують настрій і активізують роботу багатьох органів. Щоб уникнути нерозуміння можна взяти довідку від дерматолога;
  • прогулянки на свіжому повітрі. Майбутній мамі це буде корисною зарядкою, а дитині - профілактикою анемії;
  • ранній відхід в декрет - такий крок дозволить повністю зосередитися на малюка;
  • усунення стресових ситуацій - жінці в період вагітності вкрай важливо відчувати тільки позитивні емоції.

Що ще потрібно знати майбутнім батькам

Якщо загострення сталося, то лікування псоріазу при вагітності неефективно. Ці заходи слід відкласти до народження дитини, зараз же важливо дочекатися ослаблення симптомів.

При цьому, що пройшли через це пацієнтки, радять:

  • приймати легкі заспокійливі чаї;
  • змащувати уражені ділянки дитячим кремом або рослинним маслом.

Існує і ще кілька моментів, про які слід подбати заздалегідь:

  • в обмінній карті вагітної має бути присутня запис про псоріазі і про те, що він не заразний;
  • харчування має бути різноманітним;
  • повинен бути присутнім комплекс вітамін;
  • після пологів хоча б місяць повинна бути допомога по догляду за дитиною;
  • утримання від дієт - дитина зараз в пріоритеті;
  • підготовка грудей. Це і масаж, і обливання прохолодною водою;
  • в останні 2 місяці вагітності харчування має бути максимально різноманітним і корисним.

Очевидно, що ніяких секретів в підготовці немає, проте такі заходи для мам з псоріазом мають особливе значення.

У чому ж причина такого успіху?

Новости