Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Все про Болгарію, загальна інформація, географія Болгарії

  1. Корисні телефони в Болгарії
  2. Посольство Росії в Болгарії
  3. Чайові в Болгарії
  4. Транспорт в Болгарії
  5. Магазини в Болгарії
  6. Особливості митного контролю в Болгарії
  7. Валюта Болгарії
  8. Мова в Болгарії

Загальна інформація про Болгарію.

Болгарія - чудова і недорога країна для відпочинку російських громадян. Вона знаходиться в Північно-Східній частині Балканського півострова, саме ця частина є центром Південно-Східної Європи і носить назву її серця.

На Півночі Болгарська республіка межує з Румунією і проходить вздовж великої ріки Дунай, її притоками вважаються річки Іськир і Янтра. На Півдні сусідить з Туреччиною і Грецією, на заході з Югославією і Македонією, а на Сході Чорне море омиває узбережжя країни і відокремлює її від Росії і України.

Загальна площа країни близько 111 000 кв. км.

Столиця Болгарії - Софія була названа так на честь дочки візантійського імператора, яка вилікувалася від хвороби завдяки софійській воді.

населення

7,37 млн. Чоловік (дані за 2011 рік, 99-е місце в світі),

в т.ч. міське населення - 70%

Курорти Болгарії. У Болгарії є три найбільших курорту. Найвідоміший з них - Сонячний Берег. Мабуть, саме цим містом-курортом найбільше пишається Болгарія. Готелі та готельні апартаменти, які обслуговують його, в кількості 150, пропонують рівень обслуговування від 2 * до 5 *. Як і належить великому курорту, він надає безліч розваг на самий різний смак. Трохи менший, але теж дуже великий і відомий - це курорт Золоті піски, який об'єднує більше 50 готельних комплексів з рівнем обслуговування від 2 * до 5 *. Наявність казино і 4 дискотек, крім висококласних SPA-послуг, водних і пляжних розваг, робить відпочинок на цьому курорті максимально різнобічним. Славою самого зеленого і самого «дитячого» наділений курорт Албена, який об'єднує 30 готелів.

Готелі Болгарії Готелі Болгарії. Знайти житло на час відпочинку в Болгарії дуже легко. Найдешевшим варіантом розміщення буде зупинка в кемпінгах, які є у всіх основних туристичних районах країни. Проживання в кемпінгу обійдеться в середньому в 10 болгарських левів (близько 5 євро) на людину в добу. Багато кемпінги мають душ з гарячою водою, магазин, кафе і спортивний майданчик.

Практично у всіх містах Болгарії є недорогі готелі і пансіонати; повсюдно можна зняти гостьовий будиночок (середня ціна - 15-25 євро на добу) або віллу. У деяких місцях на узбережжі туристів вже на виході з поїзда або автобуса зустрічають місцеві жителі і пропонують зняти дешеве житло.

У горах Болгарії можна зупинятися на відпочинок в «хатинах» - упорядкованих будиночках, розташованих, як правило, в живописній місцевості і розрахованих як мінімум на кількох людей.

Корисні телефони в Болгарії

Телефонний код: +359 (8-10-359)

поліція - 166

дорожня поліція - 165

пожежна охорона - 160

Швидка допомога - 150

aвтосервіс - 146

довідкове бюро - телефони установ - 144;

Посольство Росії в Болгарії

Sofia, Dragan Tsankov, 28 Sofia, Dragan Tsankov, 28

Телефон: (8-10-359-2) 963-1663, 963-0914, 963-0912

Факс: (8-10-359-2) 963-4103, 963-4116

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду.

Чайові в Болгарії

Чайові дають портьє, покоївкам. Офіціантам дають чайові, округляючи рахунок. Гроші не слід залишати на столі.

Транспорт в Болгарії

Поїздки на міжміських автобусах - один з найшвидших способів пересування по країні. Автобусне сполучення охоплює всю країну. Вартість проїзду від Софії до чорноморських курортів становить близько 35-40 левів. Розклад міжміських автобусів в Болгарії можна подивитися на автовокзалах або на сайті http://avtogari.info .

Громадський міський транспорт в Болгарії представлений автобусами, трамваями і тролейбусами Громадський міський транспорт в Болгарії представлений автобусами, трамваями і тролейбусами. Крім того, в Софії є ​​одна невелика гілка метро.

Тролейбуси й автобуси працюють з 5:00 до 24:00, а трамваї - до 1:00. Квитки продаються в кіосках на зупинках і у водія. Зайшовши в транспортний засіб, треба прокомпостувати куплений квиток - його при необхідності слід пред'явити контролерам.

Ціна проїзду на всіх видах громадського транспорту в Болгарії - 1 лев (20 рублів). Добовий проїзний коштує 4 лева.

Таксі в Болгарії є в усіх містах. Машини ліцензованого таксі пофарбовані в жовтий колір; збоку на склі у них повинен бути прикріплений прейскурант з цінами. Більшість таксі в Болгарії обладнані касовим апаратом і, при бажанні клієнта, видають чек.

Замовити таксі можна як по телефону (в готелі або в ресторані вам допоможуть це зробити), так і зняти машину на спеціальній стоянці.

Єдиного тарифу на послуги таксі (як і єдиної довідкової служби) в Болгарії немає - в кожному місті працюють свої таксомоторні компанії. В середньому ж вартість посадки становить близько 0,8 левів (вночі з 22:00 до 6:00 - 1 лев); далі - по 0,6 левів за кожен кілометр шляху (вночі 0,7 левів). 5 хвилин очікування обійдуться приблизно в 1-1,5 левів. У туристичних районах (зокрема, в курортних зонах Варни і Бургаса) таксі набагато дорожче (до 2-4 левів за кілометр). На курортах часто діють договірні ціни - в кожному конкретному випадку питання вирішується з водієм в приватному порядку.

Майте на увазі, що деякі таксисти в Болгарії іноді бувають схильні до обманів. Наприклад, везуть туриста по найдовшому маршруту. Тому рекомендується користуватися послугами тільки офіційного таксі, і, сідаючи в машину, перевіряти початкові показання лічильника.

Магазини в Болгарії

Час роботи з 9.30 до 18.00. Перерва на обід в різних магазинах в період від 12.00 до 15.30. Є магазини цілодобового обслуговування, деякі працюють по суботах і неділях. У Болгарії купують як сувеніри одяг з вишивкою, лляні тканини, килимки, парфуми з Долини троянд, вироби зі шкіри, міді, срібла ручної роботи, вироби з міді та заліза. У Софії кращі магазини розташовані уздовж булевард Вітоша і в галереї перед Палацом культури НДК. У магазині ЦУМ на вулиці Ларго можна купити шкіряні вироби, ножі, компакт-диски, сувеніри. Перед тим, як зробити велику покупку, поцікавтеся митними правилами.

Особливості митного контролю в Болгарії

Заборонено ввезення неконсервованих продуктів харчування. Заборонений вивіз: без спеціального дозволу - предметів і речей, що представляють історичну, художню або Заборонено ввезення неконсервованих продуктів харчування археологічну цінність. Щоб уникнути зайвих непорозумінь, маючи при собі коштовності, фото-, кіно- і відеокамеру, портативну друкарську машинку або ноутбук, вкажіть їх в декларації при в'їзді в країну.

Іноземцям дозволяється ввезти до Болгарії безмитно 250 сигарет або 50 сигар, 1 літркрепкіх алкогольних напоїв або 2 літри вина, подарунки в розумній кількості і необмежена кількість іноземної валюти. Якщо загальна сума валюти (місцевою або іноземною), перевершує 5000 лв., Її необхідно занести в митну декларацію. Підлягають декларуванню коштовності, відеокамери, комп'ютери і інші дорогі речі. При виїзді з країни цінні речі повинні бути внесені в декларацію. Місцеву валюту (або її еквівалент в іноземній) на суму менше 5000 лв. можна вивозити без документів, суму від 5000 і до 20000 лв. необхідно занести в декларацію. Якщо сума вивезеної з Болгарії валюти перевершує 20000 лв., Необхідний дозвіл Болгарського народного банку.

Валюта Болгарії

Національна грошова одиниця Болгарії - лев. Один лев дорівнює ста стотинки. В обігу знаходяться монети і по 1, 2, 5 левів і банкноти номіналом 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 левів.

Курс національної валюти до долара США становить 2-3 лева за один американський долар. Леви на долари не змінюються, тільки при зворотному перетині кордону і при наявності квитанції про обмін. Банки і пункти обміну валюти працюють з понеділка по п'ятницю з 9.00 до 16.00, перерва з 12.00 до 13.00. У вихідні та святкові дні банки закриті. Вигідніше виробляти обмін валюти в пунктах обміну (Change, Exchange) ніж в готелях і банках.

Ввезення і вивезення левів заборонений. Ввезення і вивезення іншої валюти не обмежений (декларація обов'язкова).

Мова в Болгарії

Офіційний - болгарська. Також вживаються російська, англійська, німецька.

Новости