Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пампорово


Основна інформація: Пампорово - сучасний гірськолижний курорт в Болгарії, знаходиться в серці Родопских гір, де відповідно до стародавніх міфах жив і співав Орфей. Пампорово - найпівденніший, сонячний і теплий гірськолижний курорт в Болгарії. Пампорово знаходиться на висоті 1650 м над рівнем моря біля підніжжя родопської вершини Снежанка (1926 м).
Пампорово знаходиться в 240 км від Софії і в 85 км від Пловдива.
Висота над рівнем моря - 1650 м.
Найвища точка спуску - 1926 м.
Марковані траси - 17,5 км.
Найдовша траса - 3,8 км.
Орієнтованість схилів - північ / північний захід
Умови для гірських лиж: Курорт Пампорово виключно відповідний для гірських лиж, тому що зима в Болгарії м'яка і в той же час снігопади рясні, сніговий покрив міцний і досягає 1,40 м товщини. Гірськолижний сезон на курортах Болгарії триває з середини грудня до середини квітня. Середня температура повітря - 3 ° C.
Пологий рельєф гори робить лижні ділянки Пампорово особливо зручними для початківців лижників. У той же час є важкі траси, як наприклад, траса Великий слалом, яка спеціально для лижних асів.
Лижні траси: Всі лижні траси підтримуються в дуже хорошому стані. Більше 100 висококваліфікованих інструкторів, які розмовляють різними мовами навчають новачків і лижників і сноубордистів середнього рівня. Ви можете взяти в оренду лижну екіпіровку, придбати абонемент на лижну школу і підйомник і забронювати все це заздалегідь, використовуючи наші послуги.
Загальна протяжність 8 трас понад 17.5 кілометрів, розташовані на висоті від 1926 м до 1450 м над рівнем моря на північних, східних і західних схилах вершини «Снежанка». Найскладніша траса - «Стіна». Обслуговуючі їх канатні дороги загальною протяжністю 10.700 м розраховані більш ніж на 8.500 пасажирів на годину. Гірськолижний курорт Пампорово має також трасами для лижних гонок довжиною від 5 до 10 кілометрів, загальною протяжністю 34 км.
Всі головні траси беруть свій початок з вершини гори, де розташована телевізійна вежа. Лижний спорт і сноубординг поза трасою доступні в цьому курорті, однак ми рекомендуємо використовувати місцевого гіда.
Околиці: Ми рекомендуємо тур в Пловдив або в найближче місто Смолян. Так само можете відвідати Софію і Бачковский монастир.
Нічне життя: Пампорово один з популярних гірськолижних курортів в Болгарії. Тут безліч нічних клубів і традиційних болгарських таверн з національною болгарською музикою наживо. У кожного клубу або таверни своя власна атмосфера. Обслуговуючий персонал - професійний і доброзичливий.
Що відвідати: У барах можете замовити більшість поширених напоїв і коктейлів, болгарський або імпортний алкоголь, пиво і вино. У певні години дня можете замовити напої з 50% знижкою.
У клубах Пампорово немає вхідних квитків.
Ось кілька місць, які можете відвідати:
- «The White Hart» - вважається найкращим місцем на курорті. Традиційна таверна з власним унікальним стилем. Це місце підходить для будь-якої вечірки, караоке щочетверга, смачна їжа і ін.
- BJ's - в лобі-барі готелю «Перелик»
- Dak's Bar - на підземному поверсі готелю «Снежанка»
- «Night Flight» - в готелі «Рожен», нова, найбільша дискотека в Пампорово.

Новости