Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Морські курорти Болгарії

  1. Созополь
  2. Сонячний берег
  3. Равда
  4. Святі Костянтин і Олена
  5. Албена
  6. Золоті піски
  7. Поморіє
  8. огляд

Морські курорти Болгарії користуються чималою популярністю у туристів з усього світу. Щорічно сюди приїжджає величезною кількість людей, які хочуть відпочити на чорноморської узбережжі Болгарії. Тут представлені різноманітні пляжі. Частина з них розташовується на рівнинній місцевості, а частина оточена красивими горами і пишною рослинністю.

Широкі, піщані і доглянуті пляжі з золотавим піском порадують кожного туриста і відпочиваючого. Туристична інфраструктура в Болгарії знаходиться на високому рівні. Тут створені всі необхідні умови для комфортного перебування і відпочинку. Для розміщення надані різні готелі, готелі та гостьові будинки, в яких є номери різної категорії і цінової політики.

Для тих хто вирішить відпочивати на північному узбережжі краще прилітати в аеропорт міста Варна. А якщо Ви вирішите провести відпочинок на південному узбережжі, то вирушайте в аеропорт Бургас.

Созополь

Старовинний Созополь - одне з найкрасивіших міст болгарського узбережжя. Спочатку місто було рибальським поселенням, активний розвиток якого почалося в XIX столітті. З того часу в Созополі збереглося безліч дерев'яних і кам'яних будинків, однак, на відміну від галасливого туристичного Несебра, в Созополі можна по-справжньому відчути камерну атмосферу старовинних вуличок, що буде цікаво для тих, хто бажає зануритися в реальне життя старовинних двориків. Поруч з містом знаходиться археологічний музей, де можна подивитися на ряд місцевих артефактів з минулого. Созополь активно розвивається як туристичний центр з 20-х років минулого століття, сьогодні тут величезний пляж, безліч ресторанів, кафе, барів, готелів.

Сонячний берег

Сонячний Берег вже одним своїм назвою дає зрозуміти, наскільки ці місця ідеально підходять для приморського туризму. Це величезний курорт, офіційно є частиною одного з найдавніших болгарських міст - Несебра. До старого Несебра з Сонячного Берега можна доїхати за лічені хвилини. Сам містечко почало активно розростатися після падіння комуністичного режиму, сьогодні тут десятки сучасних готелів з доглянутими красивими територіями, втім тут залишився і ряд радянських будівель і недорогі комплекси для сімейного відпочинку. Місто нагороджено Блакитним прапором, пляжі тут неймовірно чисті, а вода так і проситься, щоб в ній скупатися. Тут можна відмінно розважитися, з'їздити на екскурсію в сусідні старі міста, при цьому економлячи сімейний бюджет.

Тут можна відмінно розважитися, з'їздити на екскурсію в сусідні старі міста, при цьому економлячи сімейний бюджет

Сонячний Берег, Sunny Beach

Ціни від 3 179 руб.

Сонячний Берег, Sunny Beach

Ціни від 2 180 руб.

Равда

Равда - це невелика болгарська село, що розташоване поруч з Несебром і Сонячним Берегом. Розташована на березі моря Равда є центром сімейного та молодіжного туризму, особливо популярно цей напрямок у людей, які захоплюються спортом. У Равде завжди можна займатися водними лижами, веслуванням, серфінгом, тут багато спеціальних тренувальних програм для людей, охочих освоїти різні водні види спорту. У цій місцевості дуже багато красивих пляжів, прекрасні види на море, однією з найважливіших пам'яток є мис Равда, який ділив на дві великі мальовничі бухти берегову лінію. Це місце підходить як любителям спокійного спокою, так і прихильникам бурхливих активних розваг.

Це місце підходить як любителям спокійного спокою, так і прихильникам бурхливих активних розваг

Равда, Morski zvuci 80

Ціни від 2 059 руб.

Святі Костянтин і Олена

Це одне з найпопулярніших і найстаріше болгарське місце відпочинку на Чорному морі розташовується в передмісті Варни по дорозі на Албену. Курорт названий на честь християнського святого римського імператора Костянтина і його матері Олени, любили відпочивати тут ще за часів Римської імперії. Курорт завжди був відомий своїми мінеральними джерелами, що виробляють цілющий ефект. Традиційно на курорті відпочивають переважно болгари і громадяни країн колишнього СРСР. Ціни тут відмінно підходять для сімейного туризму, є багато розважальних програм, ресторанів і кафе, в прибережних водах популярний серфінг. На автобусі можна дістатися до центру Варни на екскурсію.

Албена

Це мальовниче курортне місце є одним з найвідоміших болгарських курортів. Туристичне місто тут був побудований в 1969 році і завжди привертав до себе любителів морського відпочинку з усієї Болгарії і з інших держав. Цей курорт вважається третім за відвідуваністю в країні, розташовується в красивому місці на Болгарської Рив'єрі. Місцеву визначну пам'ятку є примикає до містечка заповідник, де зберігся унікальний ліановим ліс. В Албені буде цікаво дорослим і дітям, цей курорт ідеально підходить для сімейного відпочинку. Тут є луна-парк, розважальні майданчики, місця для спортивного відпочинку та навіть власний дитячий літній табір. Ціни в Албені досить високі, тому що тут традиційно багато туристів із Західної Європи.

Ціни в Албені досить високі, тому що тут традиційно багато туристів із Західної Європи

Албена, Street 7, nr. 57

Ціни від 23 153 руб.

Албена, Albena Resort

Ціни від 12 396 руб.

Золоті піски

Курорт Золоті Піски (або по-болгарськи Златни Пес'ці) знаходиться на північ від Варни, примикає до популярного курортного містечка Албена. Золоті Піски - це можливість чудово відпочити всією сім'єю в мальовничому місці поруч з національним парком. Сонце, свіже повітря, теплі води Чорного моря, зручне місце розташування, можливість легко подорожувати на екскурсії в Варну і інші прилеглі міста - все це туристи знайдуть в Золотих Пісках. Особливо великий потік туристів їздить сюди для лікування, оскільки в районі Золотих Пісків розташовано безліч санаторіїв, оздоровчих центрів, в тому числі грязьові ванни і водолікарня. Приїхавши на відпочинок сюди, можна побувати в цьому катакомбному монастирі Аладжа, що існував з XIV століття.

Приїхавши на відпочинок сюди, можна побувати в цьому катакомбному монастирі Аладжа, що існував з XIV століття

Золоті піски,

Ціни від 6 411 руб.

Поморіє

Поморіє - це затишне містечко, що виріс на маленькому півострові, розташований вище Бургаса і Несебра. Це місце завжди славилося як один з найбільших центрів видобутку солі, а також тут удосталь представлена ​​лікувальна грязь, яка активно використовується в місцевих санаторіях. Тут немає гір або великих лісових масивів, як в інших болгарських курортах, проте це місце славиться своїми широкими рівнинами, де дихається по-справжньому вільно, в околицях займаються виноробством. Поморіє має один з найбільш чистих пляжів Болгарії, зазначений Синім прапором. Втім, більшість туристів відправляються в цей приморське місто не стільки для купання в морі і засмаги на піщаному березі, скільки для екскурсій в місцеві виноградники, лікування в санаторіях або відвідування місцевих православних святинь.

Втім, більшість туристів відправляються в цей приморське місто не стільки для купання в морі і засмаги на піщаному березі, скільки для екскурсій в місцеві виноградники, лікування в санаторіях або відвідування місцевих православних святинь

Поморіє, 24 Evropa Street

огляд

Місто Огляд входить до складу громади Несебир Бургаської області. Ці місця відомі своєю давньою історією, вони забудовувалися ще грецькими і римськими колоністами. Огляд відомий як великий курорт з 1930-х років, сюди постійно їздять тисячі туристів, особливо корисний відпочинок в цих місцях хворим на астму і бронхіальнимизалозами хворобами. З міста відкривається мальовничий вид з одного боку на чорноморське узбережжя, з іншого - на гірський масив Стара Планіна з лісистими схилами. Туристів тут зустрічає білосніжний пісок морських пляжів, а розміщенням гостей займаються готелі «Хеліос бий», «Морський бряг» і ряд інших. Тут можна жити як в великих чотиризіркових готелях, так і в маленьких, призначених для сімейного відпочинку.

Новости