Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кітен


Розташування: Курортний морської містечко Кітен розташований в південній частині чорноморського узбережжя Болгарії. Кітен розташований в 55 км від Бургаса і в 5 км від курортів Приморсько і Лозенец.
Кітен - один з найпривабливіших і улюблених морських курортів болгар та іноземців.
Історія: Кітен заснований поселенцями одрінськой Фракії в 1932 році, але його історичне коріння можна шукати в далекій давнині, близько 6 ст. до Хр., коли територія Кітена була заселена фракійцями. У південному затоці археологи знайшли численні предмети - знаряддя праці з каменю та кістки, керамічний посуд. Сьогодні ці предмети зберігаються в музеї міста Созополь.
В околицях Кітена можна побачити останки фортеці Урдовіза.

Пляжі: Природа в цій частині чорноморського узбережжя виключно красива. Тут є і море, і гори Странджа, і ліс, і затоки. Між двома пляжами: північний - Атліман і південний - Карагач, розташований невеликий півострів Урфовіза. Пляжі тут чисті, піщані, північний пляж усіяний невеликими дюнами. В околицях є п'ять кемпінгів - «Атліман», «Ліс», «Корал», «Кооп» і «Південь».
Спорт і розваги: Кітен пропонує можливості для різноманітних видів спорту: еко туризм, піший туризм, серфінг, віндсерфінг, водні лижі, яхтинг, підводний рибалка; ігрові майданчики, водне поло, пляжний волейбол і футбол, стрільба з лука, тенісні корти, плавальні басейни, «банани», катамарани та інші.
Бари і ресторани: У Кітені безліч ресторанчиків і таверн, літніх садів і кафе, барів біля моря і нічних клубів. Ресторани пропонують традиційну болгарську кухню, рибні страви, барбекю. У багатьох ресторанів є музика наживо.

Новости