Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Цікаві факти про Болгарію

  1. Цікаві факти про Болгарію:

Болгарія приваблює своєю самобутністю, яка дуже близька слов'янським народам, і сучасним європейським способом життя з його комфортом і порядком. Тут приємний клімат і велика різноманітність видів відпочинку як взимку, так і влітку. Ціни на відпочинок і (навіть нерухомість) тут набагато приємніше, ніж в цілому по Європі, частиною якої є Болгарія. Курортна Болгарія популярна не менше ніж Туреччина, готелі тут відмінні , Чорноморське узбережжя таке ж приємне і чисте, ціни приємні і сервіс нічим не гірше. Сама Болгарія приваблює вітчизняних туристів ще й тим, що болгарська мова заснований на кирилиці. Дуже приємно бачити знайомі (або дуже схожі на російські) слова. Все це, часто дозволяє відчувати себе в Болгарії як вдома. Болгарія одна з тих країн, куди цілком можна відправитися на відпочинку самостійно, минаючи туристичні агентства, що в кінцевому рахунку, допоможе вам заощадити пристойну суму грошей. Щоб дізнатися, як забронювати готель в Болгарії самостійно , Читайте корисні і актуальні керівництва на одному з провідних туристичних порталів Рунета - Турістер.ру. Те, що популярність Болгарії в очах наших туристів зростає рік від року, підтверджує факт: у 2011 році росіянам було видано болгарських віз на 30% більше, ніж в 2010 році. І ця тенденція зберігається і зростає.

Болгарія на карті Європи.

Цікаві факти про Болгарію:

  • Кирило і Мефодій вважаються творцями старослов'янської азбуки і кирилиці, на якій базуються багато сучасних мов слов'янської групи. Вважається, що слов'янська абетка була винайдена ними під час Болгарської місії. Головна національна бібліотека Болгарії носить ім'я святих Кирила і Мефодія, і знаходиться в столиці країни - місті Софія. Будівля Бібліотеки вважається столичної пам'яткою.
  • Незважаючи на те, що країна - частина ЄС, гроші тут до сих пір свої, болгарські. Називаються «Лев» і позначаються - BGN.
  • Кухня Болгарії схожа з кухнями Греції і Туреччини. Молочні продукти грають дуже важливу роль у болгарській дієті: болгари вважають за краще не різати корів на м'ясо. Замість цього, вони залишають корів для молока, яке переробляється в сир і знаменитий болгарський йогурт. Місцевий йогурт вражає багатим асортиментом: в магазинах можна знайти більше 300 видів цього корисного продукту. До речі, найвідоміша молочно-кисла бактерія, так і називається - болгарська паличка.
  • Більшість страв болгарської кухні запечені або тушковані. Смажене зустрічається рідше. Фрукти, овочі та зелень складають значну частину традиційних болгарських страв.
  • Ракія - міцний алкогольний напій, близький до бренді, але отриманий із фруктів. Напій витримується в дубових бочках. Існує безліч видів ракії: на основі слив, винограду, абрикос, груш, черешні; так само в ракію можуть додаватися трави, горіхи, мед, аніс. Найпопулярніша у болгарів - ракія з винограду.
  • Узбережжя Болгарії на Чорному морі охоплює відстань 378 км і знаходиться між турецькою і румунської межами. Узбережжя налічує щонайменше 21 прекрасний курортне місто. Серед найпопулярніших: Сонячний Берег, Созополь , Балчик , Золоті піски, Албена.
  • Недалеко від болгарського міста Казанлик розташовується знаменита Долина троянд. Це місце - пам'ятка Болгарії, куди щороку приїжджають тисячі туристів. Місцеві троянди дають найякіснішу рожеве масло в світі. Частка місцевого рожевого масла в світовому обсязі - 70-85%. У місті є Музей Троянди, де можна побачити тисячі експонатів, пов'язаних з трояндами і отриманням з них дорогоцінного рожевого масла. У місцевому магазині можна придбати товари з троянд: вина, настоянки, масла, джеми і багато іншого.
  • Країна є одним з найбільших виноробів світу - більше 200000 тонн в рік. При цьому традиції виноробства тут дуже древні, а середземноморський клімат дозволяє вирощувати виноград дуже високої якості. Винним традиціям Болгарії понад 1200 років. Смак і якість болгарського вина - рівень світового класу.
  • Болгарські хребти - НЕ Альпи, але так само дуже підходять для популярних зимових видів спорту: гірські лижі та сноуборд. Оскільки цінова категорія місцевих готелів доступніша ніж в середньому по Європі, то місцеві курорти стають все більш популярними. Любіть зимовий відпочинок в горах? Зверніть увагу на курорти Банско і Боровець.
  • Незважаючи на порівняно невелику площу, Болгарія займає третє місце в Європі в області біорізноманіття, включаючи рідкісні та ендемічні види.
  • Болгарія може похвалитися одним з найстаріших європейських міст. Пловдив вважається старше Афін і Риму. Перші поселення тут були засновані більше 6000 років тому. Заснований стародавніми греками.
  • Болгарія відома своїм тютюном. його вирощують тут вже дуже давно, приблизно з 16-го століття. Продаж тютюну і виробництво сигарет - значна частина доходів болгарського бюджету.
  • Болгарія займає 3-е місце в Європі (після Греції та Італії) за чисельністю археологічних скарбів.
  • Болгарія і Данія були єдиними країнами, які врятували своїх євреїв під час Голокосту.
  • Найстаріше золотий скарб, знайдений в світі було знайдено в Болгарії, це були 3000 предметів із золота, що датуються більш ніж 6000-річної давності.

болгарські гроші

болгарські гроші

болгарські троянди з долини троянд

болгарські троянди з долини троянд

виноград сорту мускат

виноград сорту мускат

музей вина в місті Мельник

музей вина в місті Мельник

національна бібліотека Болгарії

національна бібліотека Болгарії

Пловдив, Болгарія

Пловдив, Болгарія

Пловдив

Пловдив

ракія

ракія

Чорне море в Болгарії

Чорне море в Болгарії


Дивіться також:

Так само читайте:

Любіть зимовий відпочинок в горах?

Новости