Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Болгарія, яку ми носимо в своєму серці

Болгарія, яку не можна не любити

Купуючи нерухомість в Болгарії, Ви поспішаєте в захоплюючу подорож - нове і загадкове, в країну, що зберегла давні традиції і звичаї, країну з багатою культурою, впевнено переступила поріг в нове тисячоліття.

Хочу розповісти Вам про нашу Болгарії, щоб Ви побачили її моїми очима і взяли її в свої серця. Це райський куточок, де є все - красиві пляжі, мальовничі гори, спокійні річки і, нарешті, гармонія між людьми і природою. Подумки я проведу Вас по найцікавішим і невідомим туристам місцях, які знають і бережуть у своїх серцях лише ті, хто народилися тут. Візьміть в руки карту Болгарії і розгляньте чорноморське узбережжя Болгарії. Бачите - з півдня воно починається від самого кордону. Саме звідси, з самих південних і найкрасивіших місць, ми і почнемо наше уявна подорож.

Тут, в зеленому заповідний оазисі, знаходиться пляж Сілістар - найкраще місце для тих, чий відпочинок на увазі спокій, тишу і усамітнення. Це, може бути, один з останніх райських містечок, все ще не захаращений залізобетонними готелями і комплексами - куточок для вільних романтичних душ і цінителів природи. Море тут, як ніде в іншому місці, чисте, прозоре і дрібне - можна брести в воді на десятки метрів від берега, а вода не буде доходити вище колін. Сюди добре приїжджати з друзями, з коханою або дітьми. Місця тут неймовірно, захоплююче красиві.

Трохи північніше важкі і повільні води річки Велека утворюють у моря унікальний лиман, названий КОСАТУ. У цьому місці закінчується гірський масив Странджа - самий зелений в Болгарії, що зберіг легенди і міфи, пісні і танці, звичаї і звичаї, місце, де минуле і сьогодення рука об руку переходять в майбутнє. Тут притулилося мальовниче село Билгарі, де зберігся давній звичай нестінарство - танців босоніж на розжареному вугіллі. За традицією нестінари танцюють в ніч з 3 на 4 червня - на святі Святих Костянтина і Олени, з іконою святих в руках.

Продовжуємо нашу подорож на північ, до затишним містечкам Кітен і Приморсько, розташованим в заповіднику Раптом, щоб прогулятися на човні по річці Раптом - найзеленішою річці в Болгарії, оточеній лонгознимі лісами і посипаної красивими водяними ліліями.

Заповідник Раптом - це достаток тварин і рослинних видів, а тутешні химерні скелі і скельні освіти зберегли легенди про древніх скарбах, які до сьогоднішніх днів хвилюють уяву археологів.

Тут, в нетрях вікового лісу прихована давня загадка Беглік-Таш - кам'яні сонячний годинник і святилище, що володіють цілющою силою, де предки служили культу Бога Сонця і Богині Матері. Це незвичайне магічне місце довго залишалося прихованим від людських очей, доповнюючи загадковий вигляд тутешніх місць.

Ось ми і в Созополі - найстарішому місті на чорноморському узбережжі Болгарії. Тут поринаєш в зачароване лабіринт старовинних вуличок і будинків, де незмінно присутні скелі, море і смоковниці. Созополь - унікальне місто. Це - любов з першого погляду, перший вдих, дотик до вічності. Місце, яке носить друк звичайного ежеднево, безтурботним богемності і славних днів давним - давно зниклої цивілізації, притулок і натхнення для художників, письменників і істориків.

Дозвольте провести Вас вулицями Бургаса - четвертому за величиною місту в Болгарії, місту чорноморських Гларуса, місто пам'ятників, місто, що таїть у собі більше, ніж Ви можете собі уявити. Той, хто ніколи не був в Бургасі, пов'язує його з морем і, в кращому випадку, зі знаменитим пірсом. Але ті, хто хоч раз відвідали це місто, завжди знову повертаються назад або просто залишаються тут назавжди. Бургас таїть в собі меланхолію, романтику, чудове почуття свободи і виконаних бажань. Це упорядкований гарне місто з ідеальним поєднанням старовинної та сучасної архітектури. Центр міста зберіг справжній образ початку ХХ століття. На березі моря розкинувся один з найбільших парків в Болгарії - Морська Градина з безліччю кольорових клумб, дерев і скульптур. Його широкі тінисті алеї ведуть до центру міста, вливаючись у велику пішохідну зону - улюблене місце для прогулянок жителів міста і сотень туристів, які наповнюють Бургас влітку.

У 20 кілометрах на північ від Бургаса знаходиться Поморіє - місто, що поєднував в собі пляж, море і лікувальні природні джерела, місто, де не існує поняття "далеко від моря". Розташований на півострові, подібно до корабля, Поморіє зустрічає своїх гостей сонячною усмішкою, прекрасними пляжами і морем сердечності.

За Помор'я Вас вітає Сонячний Берег - райське місце, де мешкають молодість, веселощі і краса. Життя тут цікава і різноманітна, блискуча і сучасна. Незнайомі зустрічаються тут як друзі, а день зливається з вночі в довгому поцілунку ....

Ось ми і в Светі Влас - перлині південного чорноморського узбережжя. Природа щедро обдарувала цей унікальний містечко горами і морем, багатою зеленню і кришталево чистим повітрям. Розкішна яхтова пристань Марина Динева - одна з витончених рис Світи Власа. Тут зосереджені зручність, краса і розкіш, тут відчуваєш себе по-іншому, тут спокійно і по-особливому затишно.

На березі мальовничої затоки, обличчям на південь, знаходиться курортний комплекс Еленіте - райський куточок, ідеальне місце для усамітнення на лоні природи, в той же час сучасний і витончений, як реалізована мрія.

У Еленіте закінчується південне узбережжя і начінются схили Стара Планина - гірського ланцюга, що оперізує всю Болгарію зі сходу на захід, що надає особливу чарівність крутим скелястим берегам північного узбережжя.

Тут кожен знайде для себе щось цікаве і незабутнє - мить краси, невимовний захід або неймовірний вид на море. Кранево з його прекрасними околицями, відносно спокійна Албена, неповторні Златни Пясиці, притихлі затоки Бяла - це свіжий ковток життя і життєрадісності серед одноманітного ежеднево. Ботанічний сад Балчика, його рідкісні екзотичні рослини, палац румунської королеви Марії, заповідник Балтата, лонгозний ліс біля річки Батова і, нарешті, знамениті широкі і довгі пляжі з золотавим піском - чи не так, досить причин повернутися сюди і знову наповнити своє серце любов'ю?

Всі пов'язують Болгарію з морем, але Болгарія - це щось більше. Вона - спокійна сонячна долина, що потонула в ароматі троянд, вона - крута гора, на чиїх скелях висічено Вічність, вона - тихий зелений ліс, що зберіг перекази про великі події і їх героїв, вона - пісня, що летять в Космосі, вона - усмішка людей, і милі "здоровий" і "добро дійшли", якими ми Вас зустрічаємо.

Щоб пізнати Болгарію і розгадати болгарську душу, треба познайомитися з традиціями і звичаями болгар - унікальної сумішшю містики і фольклору, християнства та язичництва, міфу і реальності. Більшість болгарських звичаїв пов'язані з річними сільськогосподарськими періодами, коли відзначаються і цілий ряд релігійних свят. Все це бере свій початок з часів язичницьких вірувань і культів. Древнефракійскіе, слов'янські і староболгарські обряди змішуються з християнськими - звідси велике розмаїття, краса і справжність болгарських традицій і звичаїв.

Один з найбільш шанованих і цікавих болгарських свят, що збереглися до наших днів - "Баба Марта". У цей день прийнято дарувати друзям і близьким спеціальний амулет - мартеницю, як побажання здоров'я і сили на весь рік. Мартеніци плелися спеціально до 1 березня, коли починався новий цикл сільськогосподарських робіт.

Мартеніци зроблені неодмінно з двох скручених ниток - білої і червоної. В одних районах Болгарії нитка тільки червона, в інших - різнобарвна, але завжди з переважанням червоного кольору - він за народним повір'ям має силу Сонця і дарує життя усьому сущому. Мартеницю носять, поки не побачать лелеки, після чого її закопують в землю і по тому, які комахи будуть водитися на цьому місці, ворожать про майбутнє. Мартеніци прикрашали фруктові дерева і домашню худобу - для гарного врожаю і плодючості в наступаючому році.

Не варто забувати і про предмет нашої особливої гордості - прославленої болгарської кухні. У болгарській кухні є шанувальники серед найвибагливіших гурманів і дегустаторів по всьому світу. Болгарське "кисело мляко" - це ціла індустрія, а Великий червоний болгарський печена перець - справжня пригода. Той, хто з'їв болгарське яблуко, розуміє, чому біблійний Адам був спокушений цим фруктом. Серед традиційних болгарських страв - баніца, таратор, специфічна "Шкембі чорба", Шопський салат, соління "туршу". Вершиною кулінарного спокуси є "дроб сарма" - запіканка з субпродуктів, мусака і, звичайно ж, невеликі голубці - "сармічкі". А найпоширеніші і звичні болгарські напої - айран, боза і ракія.

Що ще? Може, бути, саме час навчити Вас нашому болгарському танцю - "хоро" (Вам нічого не нагадує це слово?) - танцю, який збирає людей, зближує їх і виключно веселить. Танцювальні кроки і рухи найчастіше є стилізованим наслідуванням рухам, які люди спостерігали в навколишній природі і матеріальної середовищі. Кожен танець має свою назву, пов'язане з його специфікою - знак унікальності і самобутності.

Болгарія, яку не можна не любити   Купуючи нерухомість в Болгарії, Ви поспішаєте в захоплюючу подорож - нове і загадкове, в країну, що зберегла давні традиції і звичаї, країну з багатою культурою, впевнено переступила поріг в нове тисячоліття

Що ще?
Вам нічого не нагадує це слово?

Новости