Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дельфіни люблять дивитися «Спанч Боба»

Мультфільм «Губка Боб Квадратні Штани» і передачу «Планета земля» показують вчені дельфінам в басейні, в рамках свого нового експерименту.

Мультфільм «Губка Боб Квадратні Штани» і передачу «Планета земля» показують вчені дельфінам в басейні, в рамках свого нового експерименту

Відомо, що дельфінам, що мешкають в замкнутих просторах дельфінаріїв, за рахунок їх великої інтелекту і допитливості, постійно потрібні додаткові розваги. Для цього власники дельфінаріїв завжди повинні розміщувати в басейнах різні іграшки і предмети, здатні зайняти цих тварин. Не так давно двоє вчених центру дослідження і порятунку дельфінів штату Флорида з'ясували, що для того, щоб привернути інтерес дельфінів, досить включити їм телевізор.

Вони встановили екран телевізора діагоналлю близько 80 дюймів у одного з басейнів свого центру, включили 10-хвилинні записи передачі «Планета Земля» і мультфільму про Спанч Боба і спостерігали за поведінкою тварин. В результаті вчені встановили, що однаковий інтерес у дельфінів викликав перегляд і мультсеріалу, і передачі про живу природу. Крім цього, інтерес проявили і тварини з поганим слухом, з чого випливає висновок, що їм більше важлива картинка, ніж звук. Дельфіни люблять дивитися «Спанч Боба», уклали вчені.

Вчені сподіваються, що така практика з телевізором може бути не тільки розвагою, але також допоможе більше розібратися в особливостях мислення дельфінів.

Як відомо, поведінка дельфінів вказує на їх високу ступінь розумового розвитку та інтелекту. Їх «словниковий запас» становить не менше 14 тис різних звукових сигналів, за допомогою яких вони спілкуються один з одним. Також у них розвинені самосвідомість, соціальна свідомість і емоційне співчуття, властиві, крім них, тільки людині.

Новости