Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Будинок-музей Боба Марлі

  • Адреса: 6, 56 Hope Rd, Kingston, Ямайка
  • Телефон: +1 876 927 9152
  • Квитки: 25 у.о. - дорослий, 12 у.о. - дитячий (від 4 до 12 років)
  • Час роботи: з 9.30 до 16.00, неділя - вихідний
  • Офіційний сайт: www.bobmarleymuseum.com

  • Боб Марлі - легендарний музикант, король реггі та людина з неповторною усмішкою. Як відомо, великий творець народився і проживав в сонячної Ямайці , Точніше - місті Кінгстоні . У наш час його будинок перетворився в приголомшливий музей, в який приїжджають шанувальники Боба Марлі з усіх куточків Землі. Розповімо вам докладніше про цю незвичайну пам'ятки Ямайки.

    Екстер'єр і інтер'єр

    Екскурсія по будинку-музею Боба Марлі в Ямайці починається з першої секунди. Це дивовижне місце таке ж яскраве і неповторне, як і сам музикант. Забір музею Боба Марлі розмальований його портретами, в яких використовуються в основному кольору прапора Ямайки. Вхід в пам'ятку - це величезні ворота, над якими розташовується кольорова арка з портретом Боба Марлі.

    Пройшовши ворота, ви опинитеся в невеликому, але пишному саду зі скромними фонтанами і вузькими акуратними алеями. У ньому розташувалася скульптура музичної легенди з гітарою в руках.

    Будинок-музей Боба Марлі виконаний в колоніальному стилі. Велика зірка проживала в ньому аж до своєї смерті, а в 2001 ця будівля стала об'єктом, що охороняється державою. У будинку збереглося все, що так любив Боб Марлі. Його планування залишилася недоторканою, але при цьому додалося кілька кімнат: бібліотека з історією життя співака, невелика студія звукозапису дітей музиканта і брендовий магазин одягу дочки Марлі.

    У кімнатах музею ви побачите справжні раритети: улюблена гітара Боба Марлі в формі зірки, його сценічні наряди, золоті платівки і диски, нагороди і вирізки з журналів. У самому будинку заборонено проводити фото і відеозйомку, але в саду це зробити можливо.

    Як дістатися?

    Доїхати до музею Боба Марлі в Кінгстоні дуже просто. Біля нього розташовується автобусна зупинка Hope Rd, до якої вас зможу довезти автобуси №72, 75 19Ax і 19Bx.

Як дістатися?

Новости