Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

боби Тонка

  1. Боби тонка - що це?
  2. Характеристика і походження Бобов Тонка
  3. Застосування Бобов Тонка
  4. Боби тонка в кулінарії
  5. Склад бобів тонка

Всі прянощі в нашому магазині є свіжими і пройшли суворий контроль якості. Дотримані всі правила гігієни і зберігання спецій.

Упаковка - Товар до 1 кілограма поставляється, як правило, в харчових пластикових баночках з кришкою, що закручується і наклеєною етикеткою з назвою прянощі і датою упаковки, якщо потрібний обсяг поміщається в упаковку. Більше 1 кг - товар упакований в міцні металізовані пакети, герметично запаяні.

Опис - Боби Тонка

Боби Тонка також мають інші назви: боби тонко, кумарун, Сумбар, саррапіа, тагуа.

Боби тонка - що це?

Боби Тонка - це дивовижний натуральний ароматизатор, екзотичний запах якого описується, як поєднання ванілі, гвоздики, мигдалю, груші, з присутністю нотки свіжого сіна.

Характеристика і походження Бобов Тонка

Тонка Боби є насінням листового південноамериканського дерева під назвою Диптерикса Запашний або Кумару, яке бере свій початок з Гайани на річці Оріноко.

Зовні Боби Тонка мають дуже зморшкувату оболонку, за формою нагадують чорну квасолю, з темно-вишневим і навіть чорним кольором, насиченим, тривалим і яскравим ароматом. На сьогоднішній день основними джерелами Бобов Тонка є країни Центральної Америки і північної частини Південної Америки, а саме - Нігерія, Венесуела і Бразилія.

На сьогоднішній день основними джерелами Бобов Тонка є країни Центральної Америки і північної частини Південної Америки, а саме - Нігерія, Венесуела і Бразилія

Тонка використовують як афродізіака, з теплим, чуттєвим ароматом, який позитивно впливає на протилежну стать. Мають боби і містичні властивості, які застосовували, як талісмана для удачі, безстрашності і багатства.

Увага! Боби Тонка містять хімічну сполуку під назвою «кумарин», який у великих дозах може нашкодити здоров'ю людини.

Кумарин був вперше виділений з Бобов Тонка. Однак, він, природно, відбувається в багатьох рослинах, в тому числі в кориці кассии, ванілі, траві буркун, полуниці, вишні, лаванди, лакриці, і навіть в абрикосі. Саме кумарин надає солодкий аромат свіжоскошеної трави. При досить високих концентраціях, він може бути помірно токсичний для печінки і нирок. Боби Тонка, мають відносно високі кількості цього з'єднання, тому їх споживання варто ретельно регулювати.

У 1954 році FDA обмежили використання Бобов Тонка в якості харчової добавки після досліджень, які показали, що кумарин був гепатотоксичність для щурів при високих дозах. Пізніші дослідження не змогли повторити результати на інших гризунах, і відповідно були зроблені висновки, які описували, що швидше за все людський організм на відміну від здібностей організму гризунів, здатний засвоювати кумарин.

Варто відзначити, що саме високий вміст кумарину в бобах Тонка, виступає в якості природного пестициду для дерева, що дозволяє йому спокійно рости.

Варто відзначити, що саме високий вміст кумарину в бобах Тонка, виступає в якості природного пестициду для дерева, що дозволяє йому спокійно рости

Застосування Бобов Тонка

Боби тонка в парфумерії

Протягом багатьох років Боби використовують в якості дорогого інгредієнта для виготовлення парфумів відомих брендів таких, як Guerlain, Dior, Hermes, Serge Lutens, Bvlgari і інші. Додаю тих для ароматизованих засобів, а також для насичення тютюну незвичайним нудотно-солодким ароматом.

Боби тонка в кулінарії

Тонка Боби активно застосовують і в кулінарії, для того щоб надати складний і цікавих смак солодких страв. Особливо популярні вони в дорогих паризьких кондитерських, де їх використовують для поліпшення смаку випічки. Боби часто варять з вершками або молоком, а отриманий настій додають під час приготування морозива, еклерів, шоколаду та сиру маскарпоне. Проте, їх невелика гірчинка мигдалю в ароматі, також добре поєднується в солоних страв, таких як пюре з картоплі, в соусах і супах. Використовують Боби Тонка замість ванілі, гвоздики і мускатного горіха при приготування тушкованою курки в роме.В Італії в фешенебельному ресторані, можна відчути Тонка Боби при подачі трюфелів і Панакота. У Південній Америці їх додають в пасту, потім змішують з молоком, щоб зробити напій солодким.

Поради шеф-кухаря із застосування бобів тонка

  • Боби Тонка варто використовувати таким же чином, як і мускатний горіх - натерти на дрібній тертці.
  • Ніколи не варто використовувати Тонка більш зазначеної пропорцій в рецепті.
  • Боби Тонка рекомендовано додати в якості ароматизатора для кави, крему і навіть при випічки пирога з ревеню. .
  • У малих кількостях їх додають у вигляді приправи до десертів, кексів, пирогів.
  • Для десертів на основі вершків або молока Боби заварюють близько 10 хвилин, щоб вони віддали свій аромат, причому їх можна заварювати до 10 разів.
  • Додають Боби Тонка і в алкогольні напої і коктейлі, особливо в ром.

Склад бобів тонка

У 100 грамах Бобов Тонка міститься: 13,8 грам білків, 55,9 г вуглеводів, 0,5 г жирів. Калорійність 283 ккал.

У нас Ви можете купити боби тонка. Іти на сторінку Контакти і форма зворотного зв'язку .

Боби тонка - що це?
Боби тонка - що це?

Новости