Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Закуски з лаваша, рецепти рулетиков з лаваша з фото. Як приготувати лаваш

  1. приготування лаваша
  2. Рецепти закусок з лаваша
  3. Рецепт закуски з лаваша з сьомгою і шинкою
  4. Рецепт закуски з лаваша з смаженими грибами

Лаваш - традиційний вид хліба для жителів Кавказу, він відомий вже не одну тисячу років. Він являє собою тонку прісного коржика з пшеничної муки (його товщина всього 1,5-2 мм) з трохи пухирчастої поверхнею. Свіжий лаваш дуже м'який і еластичний, а й засохнув, він зберігає всі свої смакові якості. Наприклад, у Вірменії була традиція восени піч лаваш про запас, на кілька місяців. Його складали один на один, і він так засихав. Перед використанням, лаваш було досить зволожити трохи водою і залишити на півгодини, після чого він знову ставав м'яким і смачним.

Лаваш вже давно став популярний за межами Кавказу, його використовують для приготування бутербродів, рулетів і навіть для пирогів! З його допомогою можна приготувати швидкі закуски - вони дуже смачні і прикрасять будь-який, навіть найвишуканіший стіл. Закуски з лаваша - відмінна альтернатива звичним бутербродів, адже в лаваш можна замотати будь-яку начинку.

приготування лаваша

Для приготування закусок з лаваша, його зазвичай купують готовим, але якщо є достатньо часу, можна спробувати спекти лаваш самостійно.

Для цього треба взяти кілограм борошна, 1ч дріжджів, півлітра води (якщо тісто занадто туге, води треба додати ще), трохи солі. Замісити з цих інгредієнтів тісто, дати йому час підійти, розділити на невеликі шматочки і скачати з них колобки, дати їм півгодини постояти. Потім розкачати з них тонкі коржі, але щоб зробити коржі ще тонше, треба перекидати їх з руки на руку. Щоб спекти коржі, на плиті треба нагріти металевий лист і розкласти корж на нього, випікати спочатку з одного боку, потім - з іншого. Лаваш готовий.

Як бачите, спекти лаваш самостійно теж не складно.

Є просто величезна кількість рецептів закусок з лаваша, для приготування їх можна використовувати практично що завгодно - м'ясо, фарш, рибу, гриби, овочі, сир і т.д. Закуски з лаваша дають просто величезний простір для фантазії господині, адже освоївши основні рецепти, можна починати, сміливо експериментувати і придумувати свої рецепти.

Рецепти закусок з лаваша

Закуска з лаваша з м'ясним фаршем і помідорами

Для приготування цієї закуски з лаваша, треба взяти: 3 листа лаваша, 400гр фаршу з яловичини і свинини, 1 цибулину, 2 морквини, 2 помідори, 50гр твердого сиру, зелень кропу або петрушки, листя салату, 2 зубчики часнику і майонез.

приготування

Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці. На рослинному маслі підсмажити цибулю і моркву, коли морква буде майже готова, додати на сковорідку фарш і підсмажити, періодично його перемішуючи. Фарш посолити і поперчити. Порізати помідори кружечками, натерти сир, дрібно нарізати зелень, вимити і висушити салат, майонез змішати з часником.

Розгорнути один лист лаваша, змастити його злегка майонезом, викласти зверху фарш, залишивши приблизно 2-3 см. Країв незаповненими, посипати його зверху зеленню. Наступний лист лаваша змастити з обох сторін майонезом і покласти зверху. Розкласти листя салату і помідори, зверху змастити майонезом. На помідори покласти третій лист лаваша, трохи змазаний майонезом з двох сторін, посипати його тертим сиром. Акуратно згорнути рулет і покласти на півгодини-годину в холодильник, потім порізати на шматочки товщиною 1-1,5 см. ( Асорті з рулетів, фоторецепт )

Рецепт закуски з лаваша з сьомгою і шинкою

Дуже смачна і красива закуска, яку, до того ж, легко зробити.

Для приготування цієї закуски з лаваша, треба взяти два коржі лаваша, 300 г слабосоленої сьомги, 300 г шинки, плавлений сир типу «Бурштину», зелень.

Для приготування цієї закуски з лаваша, треба взяти два коржі лаваша, 300 г слабосоленої сьомги, 300 г шинки, плавлений сир типу «Бурштину», зелень

Спосіб приготування

Порізати дрібно зелень. Сьомгу порізати на тонкі смужки. Розкласти лаваш, змастити тонким шаром сиру, викласти сьомгу і посипати зверху зеленню. Згорнути все в рулет і покласти на 15 хвилин в морозилку, після чого порізати його на шматочки. Так само зробити рулет з шинкою.

Рецепт закуски з лаваша з смаженими грибами

Для приготування цієї закуски з лаваша, треба взяти 500 г грибів, 2 цибулини, 3 лаваша, 250 г твердого сиру, 4 варених яйця, одне сире яйце, зелень, сіль і рослинне масло.

Спосіб приготування

Грим дрібно порізати і обсмажити до готовності разом з цибулею, після чого викласти їх на лаваш. Зверху покласти другий лаваш, на нього викласти сир і дрібно порізану зелень, покласти зверху третій лаваш, на нього викласти терті варені яйця. Згорнути все в рулет і залишити в холодильнику на 2 години. Після чого розрізати його на невеликі шматочки і обсмажити в рослинній олії, попередньо обмокнув у збите яйце. Закуска з лаваша - конвертики з омлетом Ця страва - відмінна альтернатива звичному сніданку, воно досить легке, але в той же час добре втамовує голод. Для його приготування треба взяти 2 лаваша, 8 яєць, 2 помідори, 4 ст. л. рослинного масла, 1ч солі.

Спосіб приготування:

Розгорнути лаваш і розрізати його таким чином, щоб вийшло 8 прямокутників однакового розміру. Збити яйця з сіллю і вилити їх на розігріту сковорідку з двома столовими ложками рослинного масла. Накрити кришкою і на невеликому вогні приготувати омлет. Розділити його на 8 частин. Поріжте помідори на 8 однакових гуртків. На лаваш покласти омлет і шматочок помідорів і згорнути конвертиком. Загалом має вийти 8 таких конвертиків. Обсмажити їх на рослинному маслі до отримання рум'яної скоринки.

Шаурма по-домашньому

шаурму знають, люблять і купують багато, але ж, її можна легко приготувати і вдома. Для цього треба взяти 4 лаваша, 200 г м'яса курки (філе або окостів), 150 г корейської моркви, 100 мл майонезу, 3 мариновані огірки і 100 мл кетчупу.

Для цього треба взяти 4 лаваша, 200 г м'яса курки (філе або окостів), 150 г корейської моркви, 100 мл майонезу, 3 мариновані огірки і 100 мл кетчупу

М'ясо порізати дрібно соломкою і обсмажити на рослинному маслі, можна додати на свій смак приправи. Якщо ви віддаєте перевагу більш дієтичні страви, можна м'ясо відварити і потім порізати. На розгорнутий лист лаваша викласти м'ясо, зверху покласти корейську моркву й огірки, полити майонезом т кетчупом. Згорнути лаваш конвертиком і злегка обсмажити на сковорідці. Замість корейської моркви і солоних огірків, можна використовувати дрібно порізану білокачанну капусту і свіжі помідори. Також, можна замінити куряче м'ясо яловичиною.

Новости