Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Узбецький плов з квасолею

panna1979 Кухарчук 6 рівня

  • 29 листопада 2011, 16:25
  • 28302

Узбекистан - при згадці про цю країну пам'ять послужливо видає картинки: розкіш Сходу, купола мінаретів, міста з казки Самарканд і Бухара, дині, кавуни, курага і ... плов. Я згодна, що приготувати справжній плов можуть тільки жителі Сходу, але спробувати побалувати своїх рідних блюдом з колоритом сходу, виявляється, не так вже й складно. Потрібно лише трохи адаптувати його до наших реалій. Тим більше, що класичні узбецькі плови дуже розрізняються за своїм складом. Вони можуть бути з будь-яким видом м'яса і птиці, морква може замінюватися ріпою, буряком і навіть редискою. А нарівні з рисом в їх склад можуть входити горох або квасоля, а то і повністю замінювати його. Але незважаючи на все розмаїття обов'язковим є приготування зирвака - підливи.

Але незважаючи на все розмаїття обов'язковим є приготування зирвака - підливи

М'ясо, звичайно, краще використовувати баранину, але в узбецької кухні широко використовується і м'ясо птиці. А так як баранину у нас знайти досить складно, а мої діти обожнюють курочку, то вибір припав на куряче філе. Отже, м'ясо нарізати невеликими шматочками. Покласти в каструлю і смажити до золотистої скоринки.


Узбекистан розташувався в глибині Центрально-Азіатського регіону в прекрасному оазисі. Ця казкова країна полонить смарагдовою зеленню листя на фоні синього неба і білосніжних хмар. Вражає кількістю стародавніх пам'ятників і старовинною архітектурою: справжні східні палаци з спрямованими вгору куполами і мінаретами.
Узбекистан розташувався в глибині Центрально-Азіатського регіону в прекрасному оазисі
В Узбекистані збирають великі врожаї пшениці, рису, кукурудзи, ячменю, бобових (маш, горох і соя). Завдяки теплому клімату тут зростає велика різноманітність фруктів, овочів, винограду та баштанних, а також цитрусових, зелені, ягід і горіхів.

Але, при всьому різноманітті вражень, узбецька кухня - це, мабуть, одна з найголовніших визначних пам'яток країни.

Новости