Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Традиційні новорічні страви різних країн

Стрімкий і інтенсивний ритм життя сучасної людини незбагненним чином впливає на без того швидкоплинний час, прискорюючи його

Стрімкий і інтенсивний ритм життя сучасної людини незбагненним чином впливає на без того швидкоплинний час, прискорюючи його. Здавалося б, тільки відшумів низка новорічних свят, коли пора починати осінні приготування до наступаючим зимовим урочистостей.

Сучасна кулінарія різних країн відрізняється повсюдної еклектичністю і взаємопроникненням. В результаті кухні народів світу збагачуються, здавалося б, не властивими традиціями, стають цікавішими і вишуканіше.

В свою чергу сучасний новорічний стіл абсолютно не схожий на святковий стіл нашого дитинства, організований нашими батьками в результаті битви за дефіцитом. Сьогодні нам доступні немислимі раніше продукти, з яких хорошою господині просто гріх не підготувати оригінальний новорічний стіл для своїх друзів і близьких з використанням перевірених як часом, так і людьми дивовижних традиційних новорічних страв різних країн.

Наприклад, англійці з підсохлого пшеничного хліба, різних сортів родзинок, вишні, яблук, мигдалю і цукатів готують Різдвяний плум-пудинг. У нього додають лимони, апельсини, імбир, корицю, гвоздику і бадьян. Чудово, що цей манірний народ створив з подачі страви цілий новорічний ритуал - готовий пудинг обливається сумішшю рому і лікеру, підпалюється і в палаючому вигляді ефектно крокує до столу.

Чудово, що цей манірний народ створив з подачі страви цілий новорічний ритуал - готовий пудинг обливається сумішшю рому і лікеру, підпалюється і в палаючому вигляді ефектно крокує до столу

Консерватори-американці не змінюють власним традиціям, а збираються родинами навколо фаршированої індички, а наші сусіди болгари не мислять свій новорічний стіл без мусака, що складається з м'яса, головним чином баранини і різноманітних овочів: баклажанів, помідорів, кабачків, капусти, картоплі та інших. Чудово те, що всі інгредієнти закладаються в мусака одночасно, залишаючи господині час для інших передсвяткових клопотів. Безумовно, як і будь-яке інше балканське блюдо, мусака прикрашає ароматний букет з пряних трав і спецій. У готову страву болгари - гурмани додають сметану.

У готову страву болгари - гурмани додають сметану

Голландці подають на стіл новорічного тушкованого в провині кролика, до якого додають цибулю, шпик, сметану і зелень, а данці на Новий рік яблуками, чорносливом і родзинками фарширують качку, додаючи святкові нотки у вигляді бренді і журавлинного желе.

Голландці подають на стіл новорічного тушкованого в провині кролика, до якого додають цибулю, шпик, сметану і зелень, а данці на Новий рік яблуками, чорносливом і родзинками фарширують качку, додаючи святкові нотки у вигляді бренді і журавлинного желе

Індія, що славиться унікальними кулінарними традиціями, зустрічає Новий рік Райт - холодником, приготовленої за національною рецептом і бір'яні - пловом з бараниною, овочами, фруктами, горіхами і знаменитими індійськими спеціями. Легкий десерт є збиті вершки з імбиром.

Легкий десерт є збиті вершки з імбиром

Відчайдушні ненажери італійці на Новий рік особливо відводять душу за столом. Зокрема, святковий стіл не обходиться без абсолютно особливою ковбаси котекіно, яка готується виключно на Новий рік і подається в батоні. Особливу пікантність блюду надає той факт, що крім жирної свинячої ковбаси в тісто загортають груші, цибуля-шалот і ягоди ялівцю. Всю цю середземноморську суміш щедро постачають італійськими травами, коричневим цукром, ваніллю і червоним винним оцтом.

Всю цю середземноморську суміш щедро постачають італійськими травами, коричневим цукром, ваніллю і червоним винним оцтом

Перекусивши, жителі Апеннін приступають до основних страв - Джампоне, що представляє собою запечену свинячу ногу, фаршировану м'ясом, а також запечених морепродуктів. Навіть в свято жоден поважаючий себе італієць не обійдеться без стала національною ідеєю пасти.

Навіть в свято жоден поважаючий себе італієць не обійдеться без стала національною ідеєю пасти

Мексиканці в цей день вважають за краще відмовитися від буррітос і побалувати себе запеченим молоденьким поросям з гарніром з рису, солодкого перцю і чорних бобів, а також закусками з різноманітних овочів і сиру. з алкогольних напоїв подається незмінна текіла. На десерт жителі Латинської Америки із задоволенням наминали нехитрі коржі зі звичного їм кукурудзяної муки.

Німці теж не проти смачно поїсти за святковим новорічним столом. В цей день на столах справжніх бюргерів ви знайдете лосося з вершками, разом зі шпинатом і лимонною цедрою, запеченого в рум'яному тесті під пікантним рожевим перцем, ароматний гірчичний картопля і смаженого коропа. На десерт в Німеччині воліють горіховий пиріг і марципановий торт з вершками або безе.

Безумовно, неможливо уявити новорічний стіл норвежців без рибних страв. У цей день жителі Скандинавії подають на стіл неповторний суп з сьомги з овочами, вершками, зеленню і грінками. Але рибою єдиної їх новорічне меню не обмежується - воно традиційно включає в себе тушковані м'ясні ребра під різними фантастичними соусами і затишне, домашнє картопляне пюре.

У Португалії та Іспанії особливу роль в новорічну ніч відводять винограду, загадуючи 12 заповітних бажань перед поглинанням черговий ягідки.

Неквапливі фіни також не проти щільно перекусити, щоб зігрітися в морозний зимовий свято. На новорічному столі у них традиційно присутні курячі стегенця, замариновані у фруктовому оцті з часником, спеціями і гірчицею. Чудово те, що готуються такі стегенця на шампурах, мимоволі нагадуючи про швидкоплинність часу і неминуче прихід літа з його шашликами . Обов'язковою холодною закускою в Фінляндії є національне блюдо багатьох народів півночі Сугдай - маринована свіжа риба жирних сортів.

Обов'язковою холодною закускою в Фінляндії є національне блюдо багатьох народів півночі Сугдай - маринована свіжа риба жирних сортів

Знавці кулінарії, які подарували світу свою велику кухню, французи вражають уяву вишуканими делікатесами, приготованими для новорічного столу. В меню свята обов'язково включають равликів, гусячі паштети, чудові сири, знамениті пікантні французькі супи і особливим чином приготовлену індичку. Традиційно заздалегідь замариновану індичку запікають в білому вині протягом декількох годин в духовці з овочами і ароматними травами.

Шведи не шкодують часу на приготування традиційного національного новорічного страви під назвою кропкакор. Для цього із суміші відвареної картоплі, шинки і шпику готується своєрідне тісто, з якого згодом скочуються кульки і відварюються в підсоленій воді.

Тож не дивно, що страви новорічного столу в Японії мають свій сакральний сенс. У цей свято у жителів Країни Вранішнього Сонця протягом століть прийнято в першу чергу бажати іншим людям довгих років життя. В меню довголіття символізує довга гречана локшина - соба.

Для того щоб гості за столом в наступаючому року не піддавалися ніяким недугам на стіл подають десерт з чорних соєвих бобів, які символізують здоров'я. Для того ж, щоб усім, хто зібрався в Новому році супроводжували щастя і удача в традиційне новорічне японське меню прийнято включати пюре з каштанів і батату.

Сучасна світова кухня пропонує безліч рецептів і традицій, ознайомившись з якими ви різноманітність власні урочистості і обзаведетеся новими традиціями і ритуалами, властивими саме Вашої великої і дружної сім'ї.

Новости