Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Страви народів Кавказу. ТОП-10

  1. шурпа
  2. Хичін
  3. хинкал
  4. Халтама
  5. диву
  6. чанахи
  7. шашлик
  8. долма
  9. хачапурі
  10. осетинський пиріг
  11. Ще по темі:

У даній статті представлені десять найпопулярніших страв народів Кавказу. У кожного з народів, найімовірніше, є свої різновиди цих страв, десь навіть свої власні назви страв і особливості рецептів. Тому, дорогі читачі, якщо вам є що додати, будь ласка, діліться своїми знаннями в коментарях.

шурпа

У даній статті представлені десять найпопулярніших страв народів Кавказу

шурпа

Існує безліч рецептів і різновидів шурпи, як і назв (шорпо, Чорпіту, шорпо, сорпа, чорба). Простими словами шурпа - це суп з м'ясом і овочами і зеленню.

Хичін

Хичін

Хичін є національним блюдом карачаївців і балкарців і являє собою корж з тонкого тіста з начинкою, переважно з картоплею, сиром, зеленню або м'ясом.

хинкал

Хінакл

Хинкал є традиційне блюдо кавказької кухні, варені в м'ясному бульйоні шматочки тіста (хінкаліни), що подаються з бульйоном, вареним м'ясом і соусом.

Халтама

Халтама

Халтама - відварені шматочки тіста з кукурудзяного заварний борошна, зварені на м'ясному бульйоні, найчастіше з квасолею. Одне з поширених осетинських блюд.

диву

диву

Диву (наголос на останню букву) є одним з найпоширеніших страв Дагестану. Диву - це закриті невеликі пироги з тонко розкачане тісто, з різною начікой. Дуже схожий на чебурек, тільки смажиться на сухій сковороді без масла.

чанахи

чанахи

Чанахи - одним словом, печеня; блюдо грузинської кухні, що представляє собою тушковану в глиняному горщику баранину з овочами.

шашлик

шашлик

Шашлик - це блюдо зі світовим ім'ям, яке готують в різних куточках планети. У горах Кавказу це блюдо є актуальним, так як на великій висоті тиск нижче і вода закипає при більш низьких температурах. При цих умовах дуже довго варити м'ясо. А ось смачно посмажити можна, що в сукупності з правильним маринадом робить Кавказький шашлик одним з найсмачніших в світі.

долма

долма

Долма (далма, дулма, Ерік Дурм, толма, сарма) - страва, що представляє собою начинені овочі або листя (як правило, виноградні), голубці у виноградному листі. Начинка зазвичай готується на основі рису, може також містити відвареної м'ясний фарш.

хачапурі

хачапурі

Хачапурі - це грузинська коржик з сиром.

осетинський пиріг

осетинський пиріг

Осетинський пиріг - осетинське блюдо, яке представляє собою корж з начинкою з сиру, сиру, картоплі, м'яса або зелені.

© ncau.ru

Ще по темі:

  1. Напої народів Кавказу
  2. Солодощі народів Кавказу
  3. Красиві місця на Північному Кавказі, які варто відвідати
  4. Історія народів Північного Кавказу

Ваша оцінка публікації

  1. 5
  2. 4
  3. 3
  4. 2
  5. 1

(20 голосів, в середньому: 4.2 out of 5)

Новости