Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Старовинні страви російської кухні

  1. Супи та борщі за старовинними рецептами російської кухні
  2. м'ясні вишукування
  3. гарніри
  4. Напої і десерти

Модно, сидячи у вузькому колі близьких знайомих поділитися знанням кухонь народів світу. У всіх на мові японська, італійська, тайська та інша екзотика. Якщо ж хтось несміливо заговорить про російську кухню, його тут же зупинений, мовляв, про що тут говорити кожен готує її щодня. Адже багато хто вважає, що пельмені, борщ, холодець та картопля в різних іпостасях - це все, чим багата російська кухня.

Але ж існують ще й старовинні страви російської кухні, які готувалися за оригінальними рецептами і подавалися на царських столах. А їх витонченості можуть позаздрити багато страв навіть сучасної кулінарії.

Супи та борщі
за старовинними рецептами російської кухні

Модно, сидячи у вузькому колі близьких знайомих поділитися знанням кухонь народів світу

Крім знаменитого борщу, існували борщ і щі, розсольник і вуха, юшка і калья, і багато іншого. Сьогодні багато хто готує юшку або розсольник, деякі господині зможуть похвалитися вмінням варити щі, але дуже мало таких, хто знає рецепт юшки або тюрі.

Так, юшка варилася з лука, картоплі і ріпи з додаванням олії, подавалася на стіл зі сметаною або зеленню. Для приготування супу під назвою тюря, ніякого кулінарної майстерності не треба. Досить розкришити хліб в миску, додати дрібно порубаний лук, коріння і трави, додати трохи масла і залити водою. Таке блюдо часто зустрічалося на столах простих людей. А, якщо вони могли дозволити собі молочні продукти, то замість води в тюрю додавали кисле молоко або ряжанку. Подавали з сухариками.

м'ясні вишукування

М'ясом свині, корови, курки або риби складно когось здивувати. Все частіше з'являється на столах м'ясо кролика і перепілки хоча б в якості дитячого харчування. А ось страви з лебедя, журавля або ведмедя, сучасному жителю Росії недоступні.

Ще кілька століть тому на столі звичайного селянина було, цілком можливо, побачити смаженого каплуна або печеня з зайця. Страви більш забезпечених панів відрізнялися більшою розмаїтістю і могли бути виготовлені з оленя або осетра. Чи не гребували бояри покуштувати і коров'яче вим'я або свинячі нирки, тушковані в сметані.

гарніри

Основним гарніром, а часто і єдиною їжею на столі бідняка, були горох і редька. Їх варили, млоїли в печі або їли сирими. На столах постійними гостями були малосольні огірки, квашена капуста, терта редька та інші овочі і зелень.

Напої і десерти

Пили відомі і сьогодні кваси, морси і компоти, із забутих користувалися популярністю всілякі настої, наприклад, з кульбаб. А також наливки та пиво.

З зерна робили не тільки хліб, а й пиріжки, бабки, паски, пироги і кулеб'яки. Чого варті знамениті млинці з ікрою. Адже ікра не була дефіцитом, її було багато, нею годували собак. Це вже пізніше, з початком експорту, стало відомо про те, що на неї великий попит за межами країни. А господиня, яка вміла приготувати кренделі і пряники, здобувала славу і заздрість всіх навколишніх кумоньок.

Різноманітні і смачні старовинні страви російської кухні , А щоб навчитися їх готувати потрібно не так вже й багато, трохи терпіння, для знаходження правильного рецепту, і бажання експериментувати.

Удачі вам! До швидких зустрічей на сторінках сайту StranaKontrastov.ru!

Вам сподобалася стаття?

Поділитися статтею:

Вам сподобалася стаття?

Новости