Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Смажені креветки рецепт з фото

  1. Історія страви "смажені креветки"
  2. Користь смажених креветок
  3. Чим корисна оливкова олія?
  4. складові

Відразу хочеться попередити, що смак цієї страви нічим не нагадує традиційні варені креветки з додавання солі - наші смажені креветки, вірніше їх рецепт - це абсолютно нове слово у вітчизняній кулінарії. Цей спосіб тим цінніший тим, що підходить не тільки для того щоб отримати смачні смажені креветки, він не менш вдалий також для мідій, восьминогів, гребінців та інших смачних і корисних продуктів. Але перш ніж переходити до рецептом, давайте, за традицією, дізнаємося історію креветок, а також проаналізуємо користь продуктів, що входять до складу нашого рецепта.

Історія страви "смажені креветки"

Отже, трохи теорії. Креветки - це членистоногі загону ракоподібних. Розмір креветок коливається від 2 до 30 см. Їх налічується близько 2 тисяч видів і водяться креветки як в морях, так і в прісних водоймах. Креветки діляться на холоднокровних і теплокровних. Теплокровні креветки більше за розміром. Вони надходять до нас переважно з Таїланду, Бразилії, В'єтнаму, Китаю, Нікарагуа. У свою чергу, холоднокровні членистоногі значно менше за розміром, але разом з тим і набагато смачніше. Їх виловлюють в морях Данії, Норвегії, Естонії та Голландії. Цікаво й те, що саме холоднокровні дрібні особини набагато смачніше і при цьому більш корисні для нашого організму.

Креветки - це один з основних продуктів середземноморської кухні, в тому числі і однойменної дієти, так що, як Ви самі розумієте, це продукт не лише смачний, але і не менш корисний. Причому, якщо ми використовуємо варені і смажені креветки в якості закуски до пива, то європейці вважають морепродукти повноцінним і цілком ситним блюдом. А приготування смажених креветок, як і восьминогів або мідій, є своєрідною "фішкою" любителів здорового харчування. Так що якщо доля подарувала Вам шанс відвідати Італію, Іспанію або Грецію не відмовте собі в задоволенні не тільки скуштувати, а й дізнатися як приготувати смажені креветки або інші морепродукти. І ще одна важлива порада - не забудьте купити спеціально для цього призначені спеції, з ними смак страв стане особливо яскравим і насиченим. Але перш ніж дізнатися як смачно приготувати креветки смажені з оливковою олією, скажімо пару слів про користь інгредієнтів, які є невід'ємною частиною цього не складно, але від того не менш смачної страви.

Користь смажених креветок

Чим корисні креветки?

Цей продукт - джерело живильний речовин, мікроелементів і вітамінів. Склад креветок так різноманітний, що вживання лише їх може дати організму силу рости, розвиватися і підтримувати в нормі гормональний фон. Ті хто часто їсть креветки володіє відмінним імунітетом, рідше хворіє і піддає алергічних атакам. Виходячи з кольору членистоногих видно, що креветки містять каротиноїди і саме завдяки їм набувають потужні антиоксидантні властивості. Однак, треба пам'ятати і те, що не дивлячись на виняткову користь самого продукту, середовище її проживання, в світлі екологічних проблем останнього часу, залишає бажати кращого. А значить креветка, як мешканець морів, несе в собі ті ж небезпеки, що і забруднена радіацією і токсинами морська вода. Звідси небезпека занадто частого вживання цього продукту, особливо в якості основи для монодієти. Слід у всьому знати міру.

Чим корисна оливкова олія?

У цьому рецепті ми використовуємо виключно оливкову олію найвищої якості, в іншому випадку смак страви буде занадто спотворений і ми не отримаємо бажаного результату. Чим краще якість масла, тим більше користі від нього можна отримати. По-перше, оливкова олія це краще натуральний засіб для профілактики серцевих захворювань, а також інсультів. По-друге, неоціненна його користь для травної системи. Воно сприяє нормальній роботі шлунка і печінки, а ще надає ефективну дію, що попускає. Завдяки високому вмісту вітаміну E оливкова олія часто називаю еліксиром молодості. Причому, як омолоджуючий засіб його слід використовувати як в їжу так і зовнішньо. Регулярне вживання оливкової олії запобігає появі зморшок і бореться з вже існуючими ознаками старіння. Ще одна важлива функція оливкового масла - це виведення з організму «поганого» холестерину, так що це продукт не лише смачний але і виключно корисний, а в компанії з креветками взагалі стає цілющим. Ну ось тепер всі формальності, пов'язані з потрібності і важливістю пропонованого страви, ми дотрималися і саме час переходити до справи. Представляємо Вашій увазі дуже смачні смажені креветки і їх рецепт з фото.

складові

  • Креветки свіжоморожені - 1,5 кг
  • Оливкова олія - ​​2 ст.л.
  • Спеції для морських продуктів - за смаком

Як приготувати креветки смажені як на фото

  1. Ставимо на вогонь глибокий сотейник з товстим дном. Зверніть увагу на те, що в ньому немає ніякого масла! Відразу хочеться попередити, що смак цієї страви нічим не нагадує традиційні варені креветки з додавання солі - наші смажені креветки, вірніше їх рецепт - це абсолютно нове слово у вітчизняній кулінарії

    Сотейник з товстим дном ставимо на вогонь

  2. Тепер насипаємо на сковорідку креветки і даємо їм підтанути. Приблизно 10 хвилин тримаємо їх відкритими;

    Висипаємо креветки на сковороду і даємо їм підтанути. Ми залишаємо їх відкритими приблизно на 10 хвилин

  3. Після накриваємо сотейник кришкою і залишаємо повільно танути. Слідкуйте за тим, щоб вогонь не був занадто сильним і креветки не підгорає;

    Після 10 хвилин накриваємо креветки кришкою і залишаємо креветки на невеликому вогні танути

  4. У міру того як креветки будуть танути, необхідно зливати воду, щоб вони не варилися;

    Воду, що відтанула періодично потрібно зливати, що б креветки не варилися

  5. Коли креветки повністю розтанути і будуть сухими необхідно додати в них оливкову олію і ретельно перемішати;

    Після того як креветки подсушат додаємо оливкову олію і ретельно перемішуємо

  6. Тепер додаємо всі спеції і приправи, знову перемішуємо і даємо обжарится приблизно 5 хвилин.

    Залишилося додати спеції за смаком і обсмажувати креветки 5-7 хвилин

На цьому процес приготування морських продуктів під назвою креветки закінчений. Все що тепер Вам слід зробити - це підготувати лимон, полити їм креветки і з апетитом їх з'їсти. Ну а для цього Вам наше керівництво точно ні до чого. Сподіваємося цей рецепт прийдеться Вам до смаку і нагадуємо про те, що таким чином можна приготувати і будь-які інші морські продукти. Якщо Ви знаєте оригінальні способи обробки морських продуктів, ми з нетерпінням чекаємо на Ваші листи . Бажаємо всім чудового настрою для нових кулінарних звершень і нагадуємо про те, що ми завжди раді допомогти в будь-якому Вашому починанні. Всім удачі бажає друг і путівник у світі кулінарії ХозОбоз.

Схожі рецепти

Чим корисна оливкова олія?

Новости